Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

[TESZT] Amazfit GTR 47 óra | Hosszú üzemidő és prémium minőség

2022. május 13. - Azolcsosag.hu Dani

A Xiaomi egyik almárkája, a Huami nagyszerű okosórákat dobott a piacra az elmúlt években, a gyengébb minőségűektől a prémium kategóriáig. A magasabb prémiumú karórái között ma az Amazfit GTR 47 órát hoztam nektek bemutatni.

Kezdjük talán a csomagolással, amely viszonylag kis méretű dobozt takar. A doboztető leemelése után egyből az órát láthatjuk, amely alatt még egy-egy rekesz helyezkedik el. Egyik oldalán található az óra töltőjét. Erről érdemes külön szót ejteni, hiszen ez nem a korábban megszokott bepattintós töltő bölcső, hanem egy mágneses csatlakozású töltő. Ezt csak az órához kell illeszteni, és már meg is kezdi a töltést. A másik rekeszben található a használati útmutató, amely minden információt tartalmaz.

Tovább

Így tudsz modern játékokkal a legolcsóbban játszani

A mai modern játékokkal sok esetben csak a legújabb PlayStation vagy Xbox megvásárlása után tudunk játszani. Nagyon sok játék nem jön ki PC-re, sem okos telefonra, így néha nehéz a kedvenceket kipróbálni. Most egy érdekes kis eszközt hoztam nektek, az android tv boxot, amellyel ti is könnyedén játszhattok a legmodernebb játékokkal. Nézzük meg együtt, miről is van szó!

Ennek az eszköznek a segítségével tv-t lehet okosítani, azonban okostévé esetén is nagyon jól tud jönni. Kezdjük talán magával a csomaggal, amely az eszköz mellett tartalmaz egy távirányítót, egy tápadaptert és egy hdmi kábelt. Az eszközhöz számos csatlakozási lehetőséget biztosítottak, hiszen két usb porttal, egy microSD kártyaolvasóval, egy tápcsatlakozóval, egy hdmi és egy ethernet portot, egy optikai hangkimenetellel és egy 3.5 av csatlakozóval is ellátta a gyártó. Maga az eszköz igazán kis méretű, tehát a tévé készülék mögé is tökéletesen elhelyezhető, senkit nem fog zavarni a napi teendőkben. Igazán dizájnos megjelenésű, a tetején lévő LED világítás aszerint változik, hogy éppen mire használjuk az eszközt az adott pillanatban.

Az eszköz android 11-es rendszeren fut, amely szerencsére nagyon gyorsan működik, igazán rövid válaszidővel váltogathatsz az applikációk között. Ezen kívül kapott egy 4 magos processzort, 4 GB ramot, valamint 64 GB tárhelyet - utóbbi a microSD kártyaolvasónak köszönhetően természetesen még tovább bővíthető.

Tovább

Mire jó az egyik Legolcsóbb Kézikonzol Kínából?!

Az előzőekben bemutatott, igazán olcsó konzol után most egy hasonló árkategóriájú kézi konzolt hoztam nektek. Nézzük meg együtt, hogy vajon ez is hozza-e az elvárt minőséget mind a játékok, mind pedig a teljesítmény és kényelmes használat terén!

Kezdjük talán a doboz tartalmával, amely viszonylag kis méretű. A magyar nyelvű használati utasításon kívül egy micro USB kábelt, egy AV kábelt, magát a konzolt és egy kontrollert találhatunk a csomagban. A micro USB kábel a töltéshez, az AV kábel pedig a TV-hez való csatlakoztatáshoz lesz majd szükséges. A készülék maga kis méretű, emiatt igazán kézre áll, valamint könnyen zsebre tehető és bárhová magunkkal vihetjük. Súlya is könnyű, tehát igazán kényelmes használatot tesz majd lehetővé.

Magát a konzolt igazán jó minőségű kialakítás és fogás jellemzi, két oldalt bordázott felülete pedig a kényelmes használatot segíti. A csatlakozók a konzol tetején találhatók: jack csatlakozó a tv készülékhez történő csatlakoztatáshoz, micro USB aljzat a töltéshez, valamint a kontroller csatlakoztatásához szükséges bemenet is itt található. A csatlakozók mellett helyezték el a konzol ki- és bekapcsoló gombját is. Ezeken kívül a készülék bal oldalán találhatjuk meg a hangerő szabályozó gombját görgős kialakítással. Kijelzője teljes méretéhez képes elfogadható, annak felbontása, színkezelése valamint fényereje is egészen megnyerő. A készülék bal oldalán található a visszajelző LED, amely a készülék aktuális állapotát, valamint a töltést jelzi majd számunkra.

Tovább

RHC5000 elektromos borotva - itt a tavasz, tegyük rendbe fazonunkat!

Ezen a héten egy hagyományos kialakítású elektromos borotvát, az Alfawise RHC5000 készüléket hoztam számotokra. Mivel manapság már szinte végtelen a kínálat az elektromos borotvák terén is, érdemes az alacsonyabb árkategóriájú termékek között körültekintően választani. Azonban az alacsony ár sokszor nem jelent egyet az alacsonyabb minőséggel is, ezt már számos cikkben bizonyítottuk. Nézzük meg tehát együtt, hogy egy olcsóbb elektromos borotva vajon képes-e hozni az elvárt teljesítményt és kényelmes használatot.

Kezdjük a csomagolással és a doboz tartalmával! A dobozban található tehát a használati utasítás, amely az alapokon túl borotválkozási tippeket és trükköket is megoszt a használókkal. A doboz tartalma továbbá maga az eszköz, annak USB töltőkábele, a borotvafej védelmére kialakított fej, és a szakállvágás méreteit szabályozó fejek is. Utóbbi a vágáshossz 1mm, 3mm és 5mm-es lehetőségei között enged majd választani. Ezek segítségével az egyedi igényekhez igazíthatunk, hogy milyen szakállhosszúságot szeretnénk elérni.

Tovább

Mit tud a világ legolcsóbb játékkonzolja?

Gondolom sokan már a cikk címére felkapták a fejüket, hiszen aki érdekelt ilyen területen, minden bizonnyal igencsak magas árakhoz van szokva. Ez a retró videójáték konzol azonban árával egyből kitűnik a társai közül – nézzük meg hát együtt, hogy vajon teljesítményével és paramétereivel is képes-e kiemelkedni a kínálatból!

Maga a doboz viszonylag kis méretű, melyben megtalálhatjuk magát a konzolt, a két kontrollert, valamint egy micro USB kábelt. Ezen kívül pedig egy leírást is tartalmaz a beüzemelésről és használatról. A konzol viszonylag kis méretű, szinte pendrive-ra emlékeztető. HDMI, micro usb port és miscroSD kártyaolvasóval ellátott. A csomag tartalmaz továbbá egy 128MB microSD kártyát is, melyen a több mint 600 előre telepített játék található meg. A konzolt hátoldalán kis hűtőráccsal is ellátta a gyártó.

Továbbhaladva a kontrollerekhez, AAA elemekkel működnek, melyek természetesen nem tartozékai a csomagnak. Megjelenésük régi retró gamer kinézetű. Vezeték nélküli kialakításuk és egyszerű gombkiosztásuk könnyű és kényelmes használatot ígér. Leosztása az x-box kontrollerekhez hasonló, dizájnjuk pedig szögletes. Méretük a megszokott kontrollereknél jóval kisebb, azonban kényelmes használatot eredményeznek. A két kontrollert számozással, valamint visszajelző leddel is ellátták.

Tovább

ELEGIANT SR500 bluetooth hangszóró teszt – a párezer forintos csoda

A mai napra egy viszonylag alacsony árú soundbart, az Elegiant SR500 20W hangsugárzót. Azt fogjuk megnézni, hogy vajon alacsony árkategóriás termék létére mennyire tudja hozni az elvárt teljesítményt.

Kezdjük is a csomagolással, amelyben magán az eszközön kívül egy leírást, illetve két kábelt tartalmazó csomagot találunk még. Az egyik egy usb-mikro usb kábel az eszköz töltéséhez. Valamint egy jack kábelt, amennyiben analóg módon szeretnénk használni a későbbiekben. Leírása többnyelvű és viszonylag hosszú, amely egyszerűsíti majd a beüzemelést.

Maga az eszköz méretét tekintve tökéletes középút a soundbar és egy kisebb hangfal pár között, 45x5x5 centiméretes méretével. Az elején két oldalán fém rácsokat találunk, melyek mögött a sugárzók találhatók. Középen pedig a multifunkcionális gombot találjuk, melyet nyomva és tekerve is tudjuk majd vezérelni az eszközt. A műanyag ház hátsó részén találhatók a csatlakozók: micro SD kártya foglalat, USB-A és microUSB port (utóbbi az eszköz töltéséhez), valamint egy 3.5mm Jack bemenet is. Ezeken kívül hátul található meg továbbá a ki- ls bekapcsoló gombja, valamint egy LED-es jelző, amely a készülék állapotát mutatja majd nekünk.

Tovább

Mi 20W Wireless Car Charger | Autóban, kábelek nélkül, gyorsan...

A vezeték nélküli töltési lehetőségek ma már nagyon széles választékban érhetők el. Kialakításukat tekintve is számtalan verzióban találkozhatunk velük, legyen szó állványról, korongról vagy éppen autós töltőről. Utóbbi kiemelten fontos, hiszen a navigáció során bizony az okostelefonok akkumulátora nagy igénybevételnek vannak kitéve. A töltővel ellátott telefontartók közül a Xiaomi Mi 20W töltője a kategóriájának kiemelt darabja – ennek okait és a töltő jellemzőit ebben a cikkben szeretném megosztani veletek.

Maga a doboz tartalmazza a két darab USB porttal rendelkező szivargyújtós töltőt, type-c USB kábelt, illetve magát a töltőt. Továbbá, egy ragasztócsíkkal ellátott tartó is része a készletnek, melyet a műszerfalra ragasztva tudjuk a tartót elhelyezni.

Tovább

Xiaomi Mi Dual Mode Wireless Mouse SE | Ha eleged van a kábelekből, vagy a touchpad-ből...

A koronavírus időszakában a home office-ban töltött munkavégzésre álltunk át, melyre azonban sokan nem készültünk fel. Érthető tehát, hogy a munkavégzés könnyítése és minél kényelmesebbé tétele mindenki számára prioritássá vált. A megfelelő minőségű videókamerák és kényelmes irodai székek beszerzése jelentősen megugrott, illetve sokan próbálkoznak minél komfortosabb megoldásokat találni. Ez azonban nem mindenkinek megy olyan könnyen, hiszen sokan kevésbé jártasak az új technikai megoldások és különféle eszközök terén. Főleg számukra lehet tökéletes választás a Xiaomi Mi Dual vezeték nélküli egere, amely nagyszerű ár-érték arányú megoldás. Ebben a cikkben ezen termék jellemzőit és használatának előnyeit nézzük meg közösen.

 

Kezdjük talán magával a méretekkel és alapvető jellemzőkkel. A doboz nagyjából akkora méretű, mint maga az egér – tehát már a vásárlás során be tudjuk lőni, hogy körülbelül milyen nagysággal kell majd számolnunk. Kényelmes és könnyű kialakítású egérről beszélünk 11x6 centiméteres mérettel és alig 100 gramm tömeggel. Görgője gumis, mely alatti gomb segíti majd használat során a bluetooth és wifi közötti váltást. Ezeken felül pedig két gomb található az egér bal oldalán, amely a böngészés során nagyon egyszerűvé teszi majd a lapok közötti előre és hátra történő navigációt. Már ebből látszik, hogy a gyártó igyekezett egy könnyen kezelhető és igazán praktikus egeret kínálni a vásárlóknak.

Tovább

Mi Body Composition Scale 2 mérleg - teszt

Hogy könnyebben betartsuk az újévi fogadalmat

Az egészséges életmód sokak számára lehet fontos a hétköznapokban. Sokan tesznek azért, hogy egészségesen étkezzenek és megfelelő időt szánjanak sportolásra, ezzel elkerülve a betegségeket és az öregedés fizikai jeleit. Ugyan a megfelelő életmóddal energikusnak és kiegyensúlyozottnak érezhetjük magunkat a napi teendőik elvégzése során, akadnak olyanok, akik eddig nem figyeltek erre és nehézségeket okoz a mindennapjaikban a túlsúly, fáradékonyság és az energia hiánya. Ezek az emberek elég sokszor találják magukat a jó öreg mérlegen, ami olykor mosolyt csal az arcunkra egy keményen leedzett hét után, vagy épp pont az ellenkezőjét váltja ki mikor szembesít azzal, hogy túlsúlyosak vagyunk.

Nem kell, hogy minden testsúly mérés a puszta ténymegállapításról szóljon. Itt jön képbe a Xiaomi remek kis szerkezete, a Mi Body Composition Scale 2 mérleg, amely nagy segítségünkre lesz abban, hogy könnyebben és tudatosabban érhessük el a kívánt alakot. Továbbá arra is figyel, hogy mindezt az egészséges keretek között tegyük.

Tovább

IP kamera: Mert nem csak az egészségünket kell védeni!

Ha az otthonunk védelméről beszélünk, egyből mindenkinek a drága szolgáltatók és bonyolult megfigyelőrendszereik jutnak eszükbe. Egyes testőrcégek a havi készenlétért is egy vagyont kérnek el, de nem csak a betörők ellen használhatunk megfigyelő, monitorozó eszközöket. Előfordulhat, hogy esetleg háziállatunk viselkedését akarjuk felügyelni, mivel szeret lakberendezőt játszani, amíg nem vagyunk otthon. Továbbá, idősebb hozzátartozóink védelmében is felszerelhetünk ilyen eszközöket, hogy biztonságban tudjuk őket, baj esetén azonnal tudjunk intézkedni, vagy akár a jelenlegi vírushelyzetben tudjuk tartani a napi kapcsolatot velük.

A felsorolt alapfelhasználáson kívül még sok egyéb területen érvényesülhet egy ilyen berendezés, így elengedhetetlen hogy megfizethető legyen, és ezáltal bárki számára elérhető. Ezen a ponton jön a képbe ez a hasznos és ár-érték arányban kiemelkedő kis kütyü, a Xiaomi Mi Home Security Camera 360°.

Tovább
süti beállítások módosítása