Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

EYOOSO Z11 mechanikus billentyűzet - itt a nyári szünet, mehet a gaming!

2023. június 23. - Azolcsosag.hu Dani

Mechanikus billentyűzetet hoztam nektek, hiszen ezek manapság kiemelten népszerűek – és nem csak a gamerek körében. Nézzük tehát meg együtt, hogy milyen tulajdonságok jellemzik ezt a darabot és vajon megéri-e az árát.

Ahogy mindig, kezdjük a csomagolással. A dobozt felnyitva egyből a billentyűzetet találjuk természetesen védő fóliával ellátva. Ez alatt találhatjuk meg az USB-C kábelt, egy keycap kiszedőt, valamint két narancs sárga gombot, melyek az Escape és a szóköz gombokat váltják le.

Maga a billentyűzet 60%-os méretű, kis mérete ellenére azonban nem annyira könnyű súlyú. 60%-os billentyűzet lévén sok gombot nem tartalmaz, amely a sztenderd billentyűzeteken megtalálható. Ilyenek például a nyilak, a Home-End-Delete billenytűk. Mindezeket ettől függetlenül természetesen megtaláljuk és ugyanúgy használhatjuk, azonban funkciógomb segítségével a billentyűzet jobb szélén található betűk használatával. Na de akkor miért annyira népszerű? Egyrészt, igen kicsi helyen is elfér, emiatt egy túlzsúfolt asztalon is kényelmesen és gond nélkül használható. Másrészt, könnyen magunkkal vihetjük, amely sok gamer számára bizony kiemelten fontos tulajdonság.

Kinézete igazán dizájnos, letisztult és visszafogott gamer billentyűzet. Mindezt természetesen több színben és megtalálhatjátok az üzletek kínálatában, nem csak a sztenderd fekete-szürke színben. Emellett pedig a csomagolásnál látott két narancs sárga billentyűt bátran lecserélheted, hiszen ez a kis színfolt is elkéépesztően feldobja majd a kinézetét. Enneka cseréje nagyon gyors és könnyű, tehát nem fog sok időt igénybe venni.

Mindezek után éredmes a minőségére is áttérni. Nagy előnye, hogy stabilan használható, recsegések és ropogások nélkül használható. Gumírozott talpakkal látta el a gyártó, valamint a talpak kihajtás után is gumi borításúak. Ez tökéletes tapadást eredényez, heves számítógépes játékok közben is biztosan a helyén marad. Maguk a billentyűk blueswitchel vannak ellátva, melyek egész jó úttal és hanggal funkcionálnak. A switchei támogatják a gyors kiszedést, tehát nincsenek leforrasztva. Ez azért nagyon előnyös, mert igény esetén könnyedén cserélheted ki őket jobb minőségű darabokra.

Hátránya, hogy kiosztása nem magyar, tehát érdemes a betűk és számok elhelyezkedését átnézni használat előtt. Akik számára ismert, azok tudják, hogy ebben az esetben a legnagyobb eltérés a z és y helye, valamint a 0 szokott lenni. Mindehhez azonban nagyon könnyű hozzászokni, valamint sokunk számára a vakon gépelés sem okoz különösebb problémát – ebben az esetbena különbság talán észre sem vehető.

A fentiektől eltekintve használtaa nagyon kényelmes és egyszerű. A gombok kellemesen működnek, nincsenek félreütések, valamint a leütések nagyon jól érezhetők. Kábele nem szövetborítású, amely nem annyira ideális. Hossza és elhelyezkedése azonban megfelelő, a könyökben végződő USB csatlakozója pedig a billentyűzet bal oldalán helyezkedik el. Ezt természetesen könnyedén lecserélhetitek a számotokra megfelelő, akár hosszabb, akár szövetborítású kábelre.

Végezetül, még érdemes megemlíteni, hogy háttérvilágítással is rendelkezik. Ez ugyan nem a gamer szetteknél megszokott RGB világíytás, csak egy sima sárga megoldás, mégis nagyszerűen feldobja az összhatást. A fényerőt, valamint az alapvető módokat magán a billentyűzeten tudjuk a különböző gombok segítségével állítani.  Itt számos változat között választhatunk, tehát mindenki találhat számára kedvező megoldást.

Összességében elmondható, hogy mechanikus kialakítása és 60%-os mérete mellett praktikus kialakítás és kényelmes használat jellemzi. Mindez pedig viszonylag alacsony áron, amelyért itthon ritkán kapnánk elfogadható minőségű gamer billentyűzetet.

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr4418152426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása