Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Xiaomi Gaming Lite egér teszt

2022. december 20. - Azolcsosag.hu Dani

A mostani cikkemben a Xiaomi új gamer egerét szeretném bemutatni nektek. Ugyan a Xiaomi számos egeret dobott a piacra – legyen szó vezetékesről vagy vezeték nélküli kialakításról -, gamer egereket eddig nem nagyon gyártott. Emiatt igazán érdekes ez a teszt, és hogy hogyan teljesített rajta a Xiaomi Gaming Lite egér.

Kezdjük a csomagolással, amely viszonylag kis méretű, borítása letisztult és egyszerű, ahogy azt a Xiaomitól megszokhattuk. Kibontás után megtalálhjuk magát az egeret, egy leírás (jelen esetben kínai nyelven), illetve egy talpszett.

Maga az egér a csomagoláshoz hasonlóan letisztult és minimalista dizájnt kapott. Egy-két bemaráson és a Xiaomi feliraton kívül semmi díszítő elemet és felesleges extrát nem tett rá a gyártó. Alakja szögletes és szimmetrikus – utóbbi tulajdonságának köszönhetően kétkezes, azaz jobb és bal kezesek számára is ideálisan használható. Méretét tekintve közepes, vagy annál valamivel nagyobb. Súlya 72 gramm, tehát nem túl nehéz. Kábele szövetborítású, a megszokottnál kicsit merevebb és vastagabb, valamint két méter hosszú. A két fő klikkelő gomb és a klikkelhető görgő mellett mindösszesen két navigációs gombot kapunk az oldalán. A két oldalsó gomb csúszásálló, tehát semmiképpen sem fogjuk a játék hevében véletlenül megnyomni őket, tehát még hatékonyabb működést biztosít.

Az alján pedig egy funkció gomb kapott helyet, valamint egy dpi állító gomb – utóbbi segítségével öt fokozatban, 6200 dpi értékig tudjuk állítani az érzékenységet. Ezt természetesen a különböző játékokhoz és szokásokhoz igazíthatóan állítható. A funkció gombjával az RGB fényt lehet állítani, mely az egér alján helyezkedik el. Fénye nagyon visszafogott, mégis egyedivé téve az egeret. Nagy plusz, hogy ennek segítségével szépen személyre szabhatjuk a világítását. Kinézete – a letisztult dizájnnak köszönhetően – akár irodába is tökéletesen megfelel, összességében nem kelti a klasszikus gamer egerek benyomását.

Térjünk rá a használatára, amely valójában a lényeg. Gyorsan és pontosan lehet vele a játékok során reagálni, célozni és lőni is. Tehát, habár kinézete nem erre utal, jó választás játékokhoz. Válaszadási aránya 1 ms, amely szintén ideálissá teszi erősebb játékokhoz. Emellett pedig 1000 Hz-es mintavételi frekvenciával rendelkezik. Pixart 3327 optikai szenzorral látta el a gyártó. Amit pedig mindenképpen érdemes megemlíteni, az a 80 millió kattintásos élettartama.

Az extrák között érdemes megemlíteni, hogy IP54-es víz-és portanúsítványú, azaz védve van a víz fröccsenéssel és a por behatolásával szemben. Mindez csak méginkább a hosszú élettartamot garantálja.

Összességében elmondhatjuk, hogy bár a klasszikus gamer kinézetet nem igazán erősítette a gyártó a dizájnnal, paraméterei alapján hasonló árkategóriás gamer egerekkel hasonlóan jól funkcionál. Gyors és pontos, amely a különböző FPS és RPG játékokhoz is kiváló. Tehát akinek a Xiaomi a korábbiakban beváltotta a hozzá fűzött reményeket és megfelelt az elvárásoknak, érdemes lehet ezt a gamer egeret is kipróbálni. Az garantált, hogy a minősége és a teljesítménye nem fog csalódást okozni, amennyiben nem professzionális gamer versenyekre szánod majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr5118006496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagykerek 2022.12.20. 21:18:18

IP54 nyitott görgővel? Tudod te mi az az IP54?
süti beállítások módosítása