Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Mit tud a világ legolcsóbb játékkonzolja?

2022. március 02. - Azolcsosag.hu Dani

Gondolom sokan már a cikk címére felkapták a fejüket, hiszen aki érdekelt ilyen területen, minden bizonnyal igencsak magas árakhoz van szokva. Ez a retró videójáték konzol azonban árával egyből kitűnik a társai közül – nézzük meg hát együtt, hogy vajon teljesítményével és paramétereivel is képes-e kiemelkedni a kínálatból!

Maga a doboz viszonylag kis méretű, melyben megtalálhatjuk magát a konzolt, a két kontrollert, valamint egy micro USB kábelt. Ezen kívül pedig egy leírást is tartalmaz a beüzemelésről és használatról. A konzol viszonylag kis méretű, szinte pendrive-ra emlékeztető. HDMI, micro usb port és miscroSD kártyaolvasóval ellátott. A csomag tartalmaz továbbá egy 128MB microSD kártyát is, melyen a több mint 600 előre telepített játék található meg. A konzolt hátoldalán kis hűtőráccsal is ellátta a gyártó.

Továbbhaladva a kontrollerekhez, AAA elemekkel működnek, melyek természetesen nem tartozékai a csomagnak. Megjelenésük régi retró gamer kinézetű. Vezeték nélküli kialakításuk és egyszerű gombkiosztásuk könnyű és kényelmes használatot ígér. Leosztása az x-box kontrollerekhez hasonló, dizájnjuk pedig szögletes. Méretük a megszokott kontrollereknél jóval kisebb, azonban kényelmes használatot eredményeznek. A két kontrollert számozással, valamint visszajelző leddel is ellátták.

A rendszer beüzemelése igazán egyszerű, hiszen magát a konzolt kell a tv hdmi portjához csatlakoztatni. Ezután a kapott micro USB kábellel is össze kell kötni a két eszközt – ugyanis ez adja majd a tápellátást a konzolnak. Szerencsére sok helyet nem foglal, a televízióra kötve nem lesz sem útban, sem pedig szem előtt.

Bekapcsolás után egyből a menüpontokba dob a rendszer, ahol a különböző játéktípusok közül választhat a felhasználó. Itt találhatunk számos akció, sport, puzzle, autóverseny, kaland és verekedős játékokat. Megtalálhatók rajta gyerekkorunk kedvenc játékai, mint a Mario vagy a Pac Man. Képi megjelenítése retró, minőségén nem érződik, hogy alacsonyabb árkategóriájú konzollal játszunk éppen. 60 fps videóminősége meglepően jó játékélményt biztosít.

Két kontrollere, valamint a játékok multiplayer támogatása nagyszerű party kellékké teszi, hiszen egyszerre ketten is játszhatunk majd a játékok nagyrészével. Ezen kívül pedig – egyszerű kezelése és a retro játékok miatt – kisgyerekek számára is nagyszerű ajándék lehet.

Összességében elmondható, hogy egy praktikus, kicsi és nagyon könnyen kezelhető rendszerről van szó. Minősége természetesen közel sincs a modern játékkonzolokhoz, de azt gondolom, a gyártónak nem is ez volt a célja. A rengeteg játék visszahozza a 80-as és 90-es évek retró játékait, melyeket sokan órákig játszottunk gyerekkorunkban. Mindezt erősíti a retro kinézete és a szögletes kontrollerek. Kicsi kialakítása igazán praktikussá teszi használatát – valamint könnyű beüzemelése miatt játék után akár a fiókba is nyugodtan elpakolhatjuk. Árát tekintve igazán baráti, tízezer forint alatt már hozzá tudunk jutni, tehát valóban nagyszerű ajándék lehet gamerek valamint kisgyerekek számára is.

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr9417770408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása