Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

[TESZT] Amazfit GTR 47 óra | Hosszú üzemidő és prémium minőség

2022. május 13. - Azolcsosag.hu Dani

A Xiaomi egyik almárkája, a Huami nagyszerű okosórákat dobott a piacra az elmúlt években, a gyengébb minőségűektől a prémium kategóriáig. A magasabb prémiumú karórái között ma az Amazfit GTR 47 órát hoztam nektek bemutatni.

Kezdjük talán a csomagolással, amely viszonylag kis méretű dobozt takar. A doboztető leemelése után egyből az órát láthatjuk, amely alatt még egy-egy rekesz helyezkedik el. Egyik oldalán található az óra töltőjét. Erről érdemes külön szót ejteni, hiszen ez nem a korábban megszokott bepattintós töltő bölcső, hanem egy mágneses csatlakozású töltő. Ezt csak az órához kell illeszteni, és már meg is kezdi a töltést. A másik rekeszben található a használati útmutató, amely minden információt tartalmaz.

A csomag után térjünk át magának az órának a paramétereire. Kezdjük talán a mérettel, amely minden karóra esetében meghatározó. Ez egy 47 mm-es kijelzővel rendelkező darab, amely megfelelő méretű a kijelző kényelmes megtekintéséhez. Ezzel együtt azonban egy igazán könnyű, 48 gramm tömegű karóráról beszélünk. Az óra háza rozsdamentes acél, mely sötétszürkében és ezüstben választható. Mindkettő nagyszerűen illik a barna bőrszíjhoz, rendkívül elegáns összhatást eredményez. 1,39 inches amoled kijelzője 454 x 454 pixel felbontású és 326 ppi képsűrűségű. Emellett fontos megemlíteni, hogy maximális fényereje erős napfényben is elegendő ahhoz, hogy kijelzője tökéletesen látható legyen. Kijelzője szép és élénk színeket biztosít, betekintési szöge pedig rendkívül nagy – ezen tulajdonságai igazán kényelmes használatot tesznek lehetővé. Annak érdekében pedig, hogy kijelzője megfelelő minőségű maradjon, Gorilla Glass üveg biztosítja a sérülésmentes használatot.

A ház jobb oldalán két gombot találhatunk, mindkettő megnyomásával bekapcsolható az óra képernyője. A felső gomb hosszú megnyomásával a ki- és bekapcsolás opciót tudjuk elérni, az alsó funkciója azonban a beállítások között testreszabható. Utóbbival hozzárendelhetjük a gombhoz az aktivitás indítását, időjárást, vagy akár a telefonra érkező értesítések megjelenítését is. Mindez nagy szabadságot biztosít a testreszabás és az egyéni igényekhez való igazodás terén, amely tényleg egy nagy plusz praktikusság szempontjából.

Az óra hátlapján találhatjuk az okosóráktól megszokott érzékelőket, mellyel a pulzust, alvás minőséget tudjuk majd monitorozni. Végezetül pedig a szíjra rátérve fontos tudni, hogy ez cserélhető. 22 miliméteres szabvány, amelyet könnyedén el tudunk távolítani és kicserélni.

A fő funkciók között találhatjuk a bluetootht és GPS-t, gyorsulás- és légnyomásmérőt, valamint fényérzékelőt is. Mindezt pedig 410 mAh-es akkumulátorral ellátott, amelynek üzemideje kiemelkedő. Az üzemidőhöz kapcsolódóan fontos megemlíteni a beállítások között megtalálható always on display funkciót, amely azonban jelentősen gyorsabban meríti az akkumulátort – ezt tehát érdemes meggondolni. Ennek a funkciónak a kikapcsolásával ugyanis átlagos használat mellett akár 40 napig is kibírja egy töltéssel. Egy töltés körülbelül két óra alatt meg is van.

Nagyszerű plusz, hogy 50 ATM-ig vízálló, tehát fürdeni és úszni nyugodtan tudunk benne, valamint az eső sem fog ártani neki. Ehhez azonban hozzá kell tenni, hogy az eredetileg kapott bőrszíj a sok víznek már kevésbé fog örülni.

Fontos tudni, hogy mivel nem okosóráról beszélünk, appokat telepíteni vagy hívásokat fogadni nem tudunk segítségével. Ettől függetlenül szoftvere igazán gyorsan működik és elképesztően felhasználó barát, tehát könnyen kezelhető. A különböző gyorsfunkciók között érdemes megemlíteni a zseblámpát, automatikus fényerőt, alvó módot, energiatakarékos üzemmódot is. Ezeken kívül láthatjuk a dátumot és az időjárást is, valamint a napi megtett távolságot és az elégetett kalóriát. Menüpontok esetében megtalálhatjuk a státusz jelentést, időjárást, edzések indítása, pulzus mérés, valamint a telefonon elérhető zenelejátszó indítása. Edzések tekintetében a gyártó számos lehetőséget adott meg, mint például séta, futás, kerékpározás, úszás vagy hegymászás. Ezeken kívül iránytű, stopper, korábbi aktivitások megtekintése, valamint telefon megkeresése funkció is elérhető rajta. A kijelző esetében választhatunk egy analóg és egy digitális opciót, valamint kiválaszthatjuk, hogy a kijelző mennyi idő után kapcsoljon ki.

Az órához kapcsolódóan érdemes letöltenetek, ez az Amazfit GTR 47 watch faces. Ebben először azt tudjátok kiválasztani, hogy milyen nyelvű számlapot szeretnétek, majd pedig több száz számlap közül választhattok. Itt az extra könnyű használat érdekében különböző szűrőkkel is tudjátok gyorsítani a keresést, azaz, hogy ilyen funkciókat szeretnétek vagy nem szeretnétek majd látni a számlapon. Valamint, akár még kedvencek közé is tehetitek a legjobban tetsző darabokat, hogy bármikor könnyedén tudjátok feltölteni az órára. Az applikáció nagyon könnyen használható, mindösszesen a telefonnal kell párosítani az órát.

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr7917830685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása