Kínai kütyük A-tól Z-ig

Xiaomi Mijia Pro 45KM, a legjobb városi elektromos roller!

2019. augusztus 15. - azolcsosag Dani

Az idő pénz, a séta fárasztó, főleg, ha minden nap sokat kell sétálni. A Xiaomi legújabb elektromos rollere azonban olyan mértékben felgyorsíthatja a napunkat, hogy akár többször is leülhetünk teázni, kávézni, vagy akár egy jó hosszú ebédszünetet tartani.

xiaomi-mijia-electric-scooter-pro-first-review-2019-wovow_org-002.jpg

A Xiaomi Mijia Pro 45KM elektromos roller az egyik csúcsmodell, mely jelenleg a piacon a rollerek kategóriájában kapható, és egészen elképesztő, 45 km-es hatótávval rendelkezik, tehát akár átszelhetnénk vele egész Budapestet és még mindig lenne benne szufla.

Tovább

Debütáltak az LG W-szériás okostelefonok!

Június végére esett a választás az LG részéről, hogy kiadja legújabb W-szériás okostelefonjait, melyekben már a legújabb water-notch (káva) kijelző, mesterséges intelligencia, tripla hátsó kamerarendszer és sok egyéb nyalánkság lesz megtalálható.

Mindez azonban egyelőre csak az Amazon India-n fog indulni, és olyan dolgokat jelentettek már be a készülékekhez hardver téren, mint a legmodernebb 8 magos, 2 GHz-es 12nm SoC processzorok, 6.2-inch HD+ kijelző, Android Pie operációs rendszer és 3GB RAM.

192075-lg2.jpg

Mindez a W10 nevű csodába fog kerülni, azonban lesz egy brutálisabb változat is W30 néven az LG részéről, mely jó eséllyel a prémium kategóriát fogja képviselni.

Érdekes módon az LG nem volt túl aktív Indiában az olcsó és középkategóriás telefonok terén az elmúlt években, azonban a kis tease-eléssel mindez a múlté, ugyanis hamarosan érkeznek az előbb említett új készülékek.

A szakértők szerint az LG W-széria a Samsung M-szériának lesz megfeleltethető többé-kevésbé. Akit érdekes az apró bemutató, az az Amazon Specials részlegen tekintheti meg az ízelítőt, melyet az Amazon tett nemrég közzé.

lg-w10_1561630030110.jpg

A képen az szerepel: W FOR THE WIN, avagy „a W a győztes”. Az új W-széria kávás kijelzőkkel fog érkezni, viszont elvileg ezeket a kijelzőn lehet majd szabályozni, méretüket csökkenteni vagy növelni. Az egyik legérdekesebb pont az egész sztoriban a három kamerás kamerarendszer, melyben a mesterséges intelligencia is helyet kap valamilyen formában.

Olyan üzemmódok lesznek, mint a normál, front kamera szelfi, portré, éjjeli üzemmód, széles látószögű felvétel és egyebek. Ezt egyébként valószínűleg úgy oldják meg, hogy mindegyik kamerába más lencsék kerülnek. Az egyik széles látószögű, a másik sima lencse, a harmadik pedig a portrékra lesz optimalizálva.

Ha valaki ellátogat az Amazon Specials részlegre, akkor próbafelvételeket is megtekinthet, melyek az új kamerarendszerrel készültek.

thequint_2019-06_c78ec47f-de13-43a4-a9d8-1302b4135bfa_img20190626124427.jpg

Meg kell hagyni, egész jó! Speciális színek is megfigyelhetők majd az új modelleken, az választható alapszínek pedig a fekete, kék és a zöld lesznek.

Az ízelítőben az LG és az Amazon azt is elárulta, hogy nem éppen olcsó telefonokra kell sajnos számítani, és lehet, hogy mélyen a zsebekbe kell majd nyúlni, ha be akarják szerezni az indiaiak. Mindenesetre a W-széria méltó ellenfele lesz a domináns Xiaomi mobiloknak, és az itt-ott fellelhető Samsung M készülékeknek.

Olcsó, de megbízható okosóra 20 dolcsiért? Gocomma A6!

Az okosórák már szinte kultikus szintet töltenek be életünkben, hiszen minden második emberen láthatunk egyet.

A trend érthető, hiszen az okostelefonok úttörésével miért ne lehetnének az órák is okosak? Sok okosóra azonban nem két fillér, de mégis akad 1-2 gyöngyszem a piacon, mely filléres áron vehető meg és nem is olyan rossz.

A Gocomma A6 valójában a minimalisztikusságot és a költséghatékonyságot egyesíti az okosórák minden előnyével, aki tehát ki akarja próbálni, hogy milyen egy okosóra, annak ez a modell remek kezdet lehet.

06111951047106.jpg

Amint megkaptam az órát, alig vártam, hogy kinyissam a csomagolást. Érdekes, hogy olcsósága ellenére mintha egy ékszerdobozban jött volna.

Tovább

A világ legkisebb telefonja mini árcédulával!

Ha belegondolunk, akkor nehéz lehet manapság olyan telefont találni, mely kényelmesen beleférne zsebünkbe. A farmerzsebek egyre kisebbek, az okostelefonok egyre nagyobbak.

Felmerül tehát az igény egy mini telefonra, mely nem sokkal nagyobb, mint a hüvelykujjunk. De van ilyen?

Bizony van! A GT STAR BM70 a világ egyik legkisebb telefonja és 75x23x10 mm-es méreteiből adódóan joggal érdemelte ki a „börtöntelefon” becenevet.

Szinte bárhol eltehető, vagy akár elrejthető. Jó lenne becsempészni egy kis telefont egy meeting-re vagy olyan helyre, ahol nem nagyon szabadna telefonálni?

Tovább

A Huawei és az USA esete

A Huawei kicsit szorult helyzetbe került az elmúlt hetekben, ugyanis Trump elnök komoly szankciókat rótt a cégre, és a kereskedelmet is nagymértékben limitálta az okostelefonokat gyártó kínai céggel.

Ez aztán lavinát indított el, és a Google-nek is blokkolnia kellett a Huawei készülékekhez eljutó Android frissítéseket, ugyanis az elnöki iroda megtiltotta az amerikai cégeknek, hogy a Huawei-el kereskedjenek.

huawei3.jpg

Ez azonban nem csak Amerikában érződőtt. Az Egyesült Királyságban található, processzorchip-eket és egyéb alkatrészeket gyártó ARM is beszűntette a kereskedelmet, ezt pedig forgalmazók százai követték, félve a nagyhatalomtól.

Tovább

Használt vs új okostelefon. Melyik az olcsóbb megoldás?

Használtan okostelefont venni jóval olcsóbb lehet, mint újonnan. Vagy mégsem? A kérdésre tiszta lesz a válasz, ha egy kicsit belenézünk a számokba.

A logika még ma is egyébként érvényes, tehát jó választásnak tűnik újonnan vásárolni valamilyen terméket (nem csak okostelefont), mivel valószínűleg örökké velünk lesz (vagy legalább is addig, amíg meg nem adja magát). Ezáltal elviekben kevesebb pénzt fogunk költeni, mintha rosszabb minőségű használt termékeket vennénk nagyobb gyakorisággal.

Ha például megvesszük a legújabb, legdrágább okostelefont megjelenéskor, és használjuk 4 évig, akkor jó eséllyel összességében kevesebbet fogunk költeni, mint ha 1-2 évente használtan vennénk telefont. Az olyan termékeknél, melyek egy életen át kitarthatnak optimális esetben, azoknál ez a megfelelő döntés, azonban érdemes kideríteni, hogy a számok is igazolják-e ezt a teóriát az okostelefonok esetében.

iphone-event.jpg

Azt kiszámolni, hogy mennyibe kerül 4 évig birtokolni egy iPhone-t, nem túl nehéz. Megfogjuk a vételárat és elosztjuk néggyel, így megkapjuk, hogy évente mennyit költenénk a telefonra. Egy sztenderd iPhone XR vételára például külföldön 750$ körül mozog.

Tovább

5 GHz-es wifi mindössze 2 dollárért, avagy az Alfawise csoda TV box

A 2.4 GHz-es frekvenciasáv wifi kapcsolaton csúcsidőben olyan, mintha Pest utcáin ülnénk a forgalmi dugóban reggel 8-kor és délután 5-kor.

Rengeteg forgalom, interferencia és lassú kapcsolat jellemzi, ezért sokan szeretnének az 5 GHz-es frekvenciasávra váltani, azonban ehhez drága router-ek kellenek.

Vagy mégsem? Egy modern TV box-al is megoldható a feladat, azonban az 5 GHz-es tv box-ok minimum kétszer annyiba kerülnek, mint a 2.4-esek. Itt is van azonban kivétel!

8zl6qvx.jpg

Az Alfawise A8 Pro 2.4GHz + 5GHz TV Box egy piszok olcsó alternatíva, ha mindkét frekvenciasávon szeretnénk internetezni, és 2 dollárért hozzáférünk a sokkal hatékonyabb és kevésbé telített 5 GHz-es sávhoz is, ami egy jóval kellemesebb internetkapcsolatot eredményez.

Tovább

Alfawise U20, a legjobb modern 3D nyomtató

A 2018-as év legjobb 3D nyomtatója sokak szerint az Alfawise U20 volt, melynek sikere azóta is töretlen. Az általános kérdések azonban mindig felmerülnek. Álljon itt néhány elfogulatlan vélemény, hogy miért is lett a tavalyi év top 3D nyomtatója. Érdemes megvenni?

Nos, igényektől függően nagyon is érdemes lehet! Nézzünk meg pár beszámolót olyanoktól, akik már tesztelték.

„Nagyon tetszik, hogy sokkal modernebb, fémes hatása van a konstrukciónak és egy sokkal jobban átlátható szerkezetről van szó. Szintén lenyűgözött, hogy mind az alumínium lap, mind az üveglap tökéletesen lapos volt a hőágyon. Az útmutató részletesen elmagyarázta a nyomtatási műveletet, és a tervezőasztaltól a késztermékig mindössze pár perc alatt el lehet jutni, ami szerintem lenyűgöző."

20180612114737_68051_896x896.jpg

„A felhasználói felület egyszerűen fantasztikus. Egy egyszer LED kijelzőn lehet a funkciókat beállítani, és egyértelműen az egyik legjobbról van szó, melyet valaha 3D nyomtatóra raktak. Meg kell dicsérnem az Alfawise-ot, ugyanis az érintőképernyő jól reagál minden tapintásra.

Tovább

Alfawise M1: az igazi csodaroller

Sok időt töltöttél a városban a sétálással? Unod már, hogy folyton tömegközlekedni kell még rövid távokra is? Az Alfawise M1 összecsukható elektromos roller ezeket a problémákat hivatott megoldani.

Ez a roller problémamentes közlekedést biztosít a tömött városok utcáin is, mindemellett pedig elképesztő mobilitást, hiszen bármely tömegközlekedési eszközre felpattanhatsz vele, ha hosszabb ideig kéne utazni. Az Alfwaise M1 egy legkiemelkedőbb eleme a strapabíró kerekek.

maq2qmq.jpg

A rolleresek jól tudják, hogy a pneumatikus kerekek terén a hátsó kerekek vannak mindig a defekt legnagyobb esélyének kitéve. Az Alfawise a gyártás során éppen ezért kemény, tömör kerekeket használ, melyek belseje méhkas elrendezést kap a kellő flexibilitás érdekében.

Tovább

Hagyd, hogy az ablak magától tisztuljon az Alfawise S60 robot ablaktisztítóval!

Az Alfawise-tól már sok mindent bemutattunk és kiderült, hogy rengeteg hasznos kis kütyü található a gyártó termékpalettáján.

Ezúttal azonban lehet, hogy túllőttek a célon, ugyanis egy ablaktisztító robotot dobtak piacra, mely konkrétan helyettünk mossa az ablakokat! Ha ez nem a 21. század legnagyobb vívmánya, akkor semmi.

Az Alfawise S60 robot ablaktisztító egy klassz kis dobozban érkezik, melyben elénk tárul egy használati utasítás, egy ablakmosó folyadékot, egy távirányítót a robot kezeléséhez, egy gyári töltőt és magát a csodagépet, melyre fel kell szerelni a szivacsfejeket és már kezdődhet is a takarítás.

A terméket igazából egyszer fel kell csak tölteni, rápattintani az ablakra és megmondani a távirányítóval, hogy mit csináljon, és már mossa is az üvegeket.

Tovább