Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Mi Body Composition Scale 2 mérleg - teszt

Hogy könnyebben betartsuk az újévi fogadalmat

2022. január 10. - Azolcsosag.hu Dani

Az egészséges életmód sokak számára lehet fontos a hétköznapokban. Sokan tesznek azért, hogy egészségesen étkezzenek és megfelelő időt szánjanak sportolásra, ezzel elkerülve a betegségeket és az öregedés fizikai jeleit. Ugyan a megfelelő életmóddal energikusnak és kiegyensúlyozottnak érezhetjük magunkat a napi teendőik elvégzése során, akadnak olyanok, akik eddig nem figyeltek erre és nehézségeket okoz a mindennapjaikban a túlsúly, fáradékonyság és az energia hiánya. Ezek az emberek elég sokszor találják magukat a jó öreg mérlegen, ami olykor mosolyt csal az arcunkra egy keményen leedzett hét után, vagy épp pont az ellenkezőjét váltja ki mikor szembesít azzal, hogy túlsúlyosak vagyunk.

Nem kell, hogy minden testsúly mérés a puszta ténymegállapításról szóljon. Itt jön képbe a Xiaomi remek kis szerkezete, a Mi Body Composition Scale 2 mérleg, amely nagy segítségünkre lesz abban, hogy könnyebben és tudatosabban érhessük el a kívánt alakot. Továbbá arra is figyel, hogy mindezt az egészséges keretek között tegyük.

Tovább

IP kamera: Mert nem csak az egészségünket kell védeni!

Ha az otthonunk védelméről beszélünk, egyből mindenkinek a drága szolgáltatók és bonyolult megfigyelőrendszereik jutnak eszükbe. Egyes testőrcégek a havi készenlétért is egy vagyont kérnek el, de nem csak a betörők ellen használhatunk megfigyelő, monitorozó eszközöket. Előfordulhat, hogy esetleg háziállatunk viselkedését akarjuk felügyelni, mivel szeret lakberendezőt játszani, amíg nem vagyunk otthon. Továbbá, idősebb hozzátartozóink védelmében is felszerelhetünk ilyen eszközöket, hogy biztonságban tudjuk őket, baj esetén azonnal tudjunk intézkedni, vagy akár a jelenlegi vírushelyzetben tudjuk tartani a napi kapcsolatot velük.

A felsorolt alapfelhasználáson kívül még sok egyéb területen érvényesülhet egy ilyen berendezés, így elengedhetetlen hogy megfizethető legyen, és ezáltal bárki számára elérhető. Ezen a ponton jön a képbe ez a hasznos és ár-érték arányban kiemelkedő kis kütyü, a Xiaomi Mi Home Security Camera 360°.

Tovább

Márkás tabletek VS. kínai trónkövetelőik

Ahogy az előző tablet ismertető cikkben is írtam, elég nagy fába vágja az a fejszéjét, aki manapság ilyen műszaki cikk vásárlásában gondolkodik, hiszen a nagy márkák mellett számtalan ismeretlennel is szembe találhatja magát az ember a keresgélés során. Ahogy az már korábban is bizonyítottuk, egy teljesen no-name tablet is simán lesöpörheti az asztalról drágább, ismertebb testvéreit. Ebben a cikkben a Samsung Tab S6 Lite, a Xiaomi Mi Pad 4 és az előző írásban bemutatott Teclast M40SE kerül összehasonlításra.

 Kezdjük ott, hogy milyen célból is vásárolhatunk multimédiás ezközöket? Egy tablet esetében elég szerteágazó lehet a felhasználás célja, mint például médiatartalmak megtekintése, filmek, sorozatok nézése, játék, munka, vagy csupán egyszerű Facebookozás. Ezen belül is különbözhet a felhasználás módja, hisz ha összehasonlítunk két embert aki egy és ugyan azon célra használja kütyüjét, legyen az filmnézés, ennek a két személynek a felhasználás módjából adódó különbségek miatt teljesen más tablet lesz megfelelő. Példaként képzeljük el az egyetemistát, akinek teli a táskája könyvvel, de szabad idejében szeret megnézni egy sorozatot. Fontos, hogy elférjen akár zsúfolt kis helyen is multimédiás eszköze, így ő célszerűen egy kisebb képátlóval rendelkező gépet fog választani, mint például a Mi Pad 4. Szemben egy nyugdíjas sorozatkedvelővel, aki az otthonában szeret kényelmesen elhelyezkedve kikapcsolódni, és fontos, hogy minél jobban lássa mi történik a képernyőn, ezért egy olyan modellt választ mint a Teclast vagy a Samsung. Az utóbbi kettő méretes 10 hüvelykes kijelzőjére nem lehet ez ügyben panasz, fényerejük és felbontásuk mind hozzájárulnak ahhoz, hogy szinte minden körülmény között megfelelően lássuk kijelzőjüket.

Tovább

Úgy érzed a jelenlegi TV-d nem elég okos, de nem akarsz sokat költeni egy új TV-re?

Amennyiben úgy érzed a jelenlegi TV-d nem elég okos, de nem akarsz sokat költeni egy új TV-re... Felokosíthatod ezzel az olcsó, de hasznos kis kütyüvel. Ebben a cikkben bemutatjuk nektek az X88 Pro 10 médialejátszót minden specifikációjával és felhasználási területével együtt!

Először, nézzük meg együtt, hogy mire is jó egy ilyen médialejátszó TV Box. Lényegében, a hagyományos tévékkel együtt használva elérhetővé teszi, hogy az okostévék által kínált funkciókat te is korlátozás nélkül élvezhesd. Tehát használhatod filmek, sorozatok megtekintésére, zenehallgatásra, stream szolgáltatások használatára, de akár még játékra is. Ugye milyen jól hangzik?

Specifikációk
A Box a külsejét tekintve aligha fog szépségversenyt nyerni, de nem is ezért választja az ember, hanem az ár-érték arányáért. Kezdjük is ott, hogy egy sima Android 10-et futtat a gép operációs rendszer gyanánt, ami viszonylag friss megoldás. Így kompatibilitás szempontjából nem lesz problémánk és még frissítésre is lesz lehetőség. A rendszer nagy előnye a hasonlóan Android rendszert futtató társaival szemben, hogy minden olyan alkalmazást letölthetünk a Play Áruházból, amit telefonon vagy tableten használunk, mivel nem korlátozta le a gyártó. A Box lelke egy Cortex-A53 négymagos processzor, melyet egy Mali-450-es grafikus vezérlő hajt meg. Memória és tárhely szempontjából a gyártó elég sok opciót kínál egészen a 2GB memória 16GB tárhely kombinációtól a legerősebb 4GB RAM 128Gb ROM lehetőségig. Tekintettel a termék nagyon kedvező árára, érdemes a legerősebb specifikációt választani - így biztos, hogy bármire is használjuk az eszközt, nem lesz probléma a teljesítménnyel. A médialejátszó továbbá kapott egy óra és állapotjelző kijelzőt is, így minden fontosabb beállítást azonnal látunk rajta, mint például a Wifi kapcsolatot is.

Tovább

Teclast M40SE Ismeretlen, de bivalyerős, és olcsó tablet

Kis pénz, nagy foci

Manapság az üzletek polcai tele vannak különféle méretű színű szagú tablettel, ezért nehéz döntés lehet, hogy épp melyik a számunkra megfelelő. Az ár tekintetében nyilvánvalóvá válik, hogy minél feljebb megyünk, annál kevésbé nyúlhatunk félre. De még mielőtt mélyen a zsebünkbe nyúlnánk, álljunk meg egy szóra, hisz nem csak a magas ár alapján lehet egy megbízható és erős tabletet választani. Ezt az alábbiakban be is bizonyítjuk. Amiről most pontosan beszélni fogunk, az a Teclast újdonsága, ami az M40SE névre hallgató remek kis kütyü.

A termék dobozát kibontva ugyanazokat a tartozékokat találjuk meg, mint drágább társainál, kellő odafigyeléssel becsomagolva - így már első benyomásra is prémium érzetet kelt. A tablet kiegészíthető egy billentyűzet-tok kombinációval is, így maximalizálva a kényelmet már-már olyan, mintha egy netbookot használna tulajdonosa. Specifikációit tekintve is elég kiemelkedő, így bármilyen célra is lesz használva, garantált az elégedettség. Képernyője 10.1 colos 1920×1200 felbontású IPS kijelző, ami elég nagy ahhoz, hogy kényelmesen olvassunk vagy filmezzünk rajta.

Tárhely tekintetében is bőkezű volt a gyártó, mivel 128 GB felhasználható területtel látta el, ami tovább bővíthető MicroSD kártyával is. Ezáltal rengeteg alkalmazással, sorozattal és képpel tölthetjük meg a tabletünket. A játékok kedvelőinek sincs okuk aggodalomra: az Android 10-es operációs rendszert egy Unisoc T610 nyolc magos processzor és egy Mali-G52 3EE grafikus vezérlő hajtja meg, amit ráadásul 4 GB RAM támogat. Ez a kombináció biztosan nem hagy cserben még akkor sem, ha a legfrissebben kijött játékokkal is akarunk játszani. A sávszélességgel sem lesz problémánk: a Dual-Band technológiának köszönhetően 2,4 illetve 5 GHz-es Wifihez is tudunk vele csatlakozni. Emellett SIM kártyát is tehetünk a tabletbe, így bárhol netezhetünk akár 4G sebességgel is.

Tovább

A Pofátlan(TAN)ítás technikai eszköze: A Fedélzeti kamera

Fedélzeti kamera olcsón, jó minőségben?

Lepd meg a járgányt egy-két extrával és gurulj biztonságban!

Az autós kiegészítők választéka sokat fejlődött mostanában, és ez a kínálatunkban is megmutatkozik. Kevés szó esik arról, hogy a gyakorlatban milyen haszna lehet egy jó minőségű fedélzeti kamerának az utastérben, ezért összeszedjük a legnépszerűbb típusokat és megnézzük, mit profitálhatsz a használatukkal.

A munkád során az autóhoz vagy kötve? Gyakran mentek hosszabb, akár külföldi utakra a családoddal? Akkor biztosan követed a legtrendibb megoldások alakulását. Könnyen lehet azonban, hogy ár-érték arányban tudunk neked újat mutatni. Hiszen mindig az új technológia, az aktuális dizájn mentén igyekszünk megbízható forrást és kényelmes kiszolgálást biztosítani a vásárlóinknak. Aki bizonytalan, aki nézelődik, hasznos tanácsokkal látjuk el, ha segítségért fordul hozzánk.

azolcsosag_6_fedelzetikamera.jpg

Miért jó egy fedélzeti kamera?

A rendőrség esetében elég egyértelmű, hogy miért szeretne az úton történtekről felvételt rögzíteni, a civilek esetében ez lehet, hogy fel sem merül benned. A menetrögzítők, vagy az idegennyelvű rövidítés esetén DRV-k egyik legnagyobb előnye, hogy bizonyítékként szolgálhatnak a kérdéses közúti helyzetekben, extra infót, tanulságot szűrhetünk le a segítségükkel a rizikós helyzetekben.

Tovább

Miért hasznos egy légtisztító készülék 2020-ban?

Pihentető otthoni légkör, tisztaság és egészség az egész családnak

Nem másról lesz most szó, mint a tiszta levegőről, ami alapvető feltétele az egészségmegőrzésnek és a jó hangulatnak. Talán 100 évvel ezelőtt ez még aligha okozott fejtörést az átlagembereknek, ma már prioritássá vált a légszennyezés káros hatásainak kivédése. Miért? Megnézzük!

Ha az üzemanyag és az ipari szennyezés által terhelt nagyvárosokat nem is tudjuk egy nap alatt felseperni, megmutatjuk azt is, hogy miért lehet fontos egy légtisztító készülék segítségével legalább az otthoni környezetünket átszűrni, tisztítani. A kínálatunkban is megtalálható készülékek rövid összehasonlítását is megejtjük, hogy könnyebbé tegyük a választást.

azolcsosag_5_legtisztitok.jpg

Van valami a levegőben…

Ideális esetben a természetes légkör oxigént, szén-dioxidot, nitrogént, héliumot és argont, valamint egyéb természetes gázokat tartalmaz kiegyenlített mennyiségben. Ez a teljes élővilág, az ökoszisztéma túléléséért felelős egyveleg, mely légzést, növekedést, táplálékot, biológiai és élettani folyamatok milliólit indukálja és tartja balanszban. De mi van akkor, ha az egyensúly felborul?

Tovább

A megjelenés fontos. Állásinterjún is (x)

Nem csak a telefonunk, az autónk, hanem saját magunk megjelenése is fontos. Miért számít, hogy mit veszel fel az állásinterjúra? Nem elég, ha szakmailag tökéletesen felkészült vagy? Az alább felsorolunk néhány gyakran elkövetett hibát, és tanácsokkal is ellátunk, hogy ne csak tudásoddal, hanem ruházatoddal is pozitív benyomást kelts az állásinterjún.

Pozitív benyomás elsőre

Fontos, hogy pozitív benyomást kelts első látásra. Te is tudod, hogy könnyen beleszerethetsz egy új készülékbe már a kinézete alapján is, míg egy rossz dizájnú termék tudhat akármennyit, nem fog elkelni, hiába teljesítené minden igényünket.

Ehhez hasonlóan a gyűrött és koszos ruha vagy cipő már mínusz pont az interjú megkezdése előtt. Míg férfiaknál egy rendezett szakáll vagy a frissen borotvált megjelenés illendő, addig nőknél egy visszafogott smink és egy nem túl mély dekoltázs a legjobb választás. A pozitív összkép elengedhetetlen.

Mikor nincs szükséged kitűnni?

Nem kell a legcsinosabbnak lenned, de ne akarj kitűnni abszurd megjelenéssel sem. Például, ha egy fejvadászcéghez mész interjúra, akkor valószínűleg nagyobb szabadságod van a ruháid tekintetében, nem feltétlenül kell kosztüm vagy öltöny sem. Amennyiben nincs lehetőséged átöltözni interjú előtt, és jelenlegi munkahelyeden túl feltűnő lennél öltönyben vagy ingben, akkor érdemes ezt előre jelezni.

A legtöbb IT és kreatív cég nem várja el az öltönyös és kosztümös megjelenést az interjún, ahogy a mindennapokban sem. Ez ilyenkor an angolul „street casual”-nak nevezett farmer-ing, vagy pulóver kombinációját takarja. Bár ez a legtöbb helyen működik, mindenképp informálódj vagy finoman kérdezz rá előre, mert nincs rosszabb, mint alulöltözni.

A részletekben rejlik a kulcs

Ahogy egy készülék specifikáció is fontosak, úgy az öltözéked részletei is számítanak.
Remélhetőleg eszedbe sem jut fehér zokni felvenned az öltöny mellé, vagy a kedvenc rajzfilmfigurás nyakkendődet, de akár egy rossz méretű zakó is rossz benyomást nyújt. Egy igényes karóra, vagy a mobil egy szolid, semleges színű tokban sokat tud dobni a megjelenéseden. Gondolkozz időben az öltözékeden, és ha szükséged van, akkor még az interjú előtt legkésőbb néhány nappal szerezd be a megfelelő ruhadarabokat és kiegészítőket.

Ha úgy érzed, hogy a ruhaválasztással már nem lesz gond, akkor ideje hozzá megfelelő állást is megtalálnod. Látogass el a  Jooble állásgyűjtő portálra, ahol egy helyen megtalálod Magyarország állásajánlatait.

Az erő veled van… ahol csak szeretnéd

A power bank kategória nyomában

Nem újkeletű találmány, de mégis mostanság kezd igazán elterjedté válni a power bank, vagyis a hordozható, külső akkumlátorok használata. Bátran kijelenthetjük, hogy a kísérleti időszakon túl, mostmár a termékkategória legjavát élvezhetjük.

Minden napra jut persze egy tech mánia a világban, amit próbálnak vagány, új köntösbe bújtatni, de az egyszerűség kedvelőinél az alapdarabok és egy-egy jól bevált termék is beváltja a hozzá fűzött reményeket.

azolcsosag_4_powerbank-compressor.jpg

Mi az előnye egy hordozható akksinak?

Mindenekelőtt szokták kiemelni a vezetéknélküliséget, mint meghatározó pozitívum mind a blootho, mind a power bank kategóriákban. Miért? Mert egy komolyabb irodai felszereltség manapság már legalább 3-4 egymáson át tekergő zsinórral vesz körül minket, amit a tapasztalt rókáknak nem is kell elmagyarázni, miért olyan bosszantók.

Tovább

Okosan a háztartásban

Amikor már helyettünk takarítanak a gépek

Száguldanak az újdonságok és az ötletelések a smart home, az okos otthon témakörben szerte a világon. Sokszor nem is értjük, meddig kényelmesedhetünk még el, és hányféle kütyüt kéne még használnunk a teljes semmittevés érdekében… De ugyanúgy, mint más technológiai irányzatok esetében, itt is született néhány zseniális ötlet, ami szebbé, jobbá varázsolhatja a mindennapjainkat.

Most elővesszük az egyik kedvencünket, és megnézzük vajon kinek, miért jöhet jól egy-egy okos porszívó a háztartás vezetéséhez! Teljesen mindegy, hogy férfiak, nők, műszaki beállítottságúak, vagy művészlelkek, ezen a ponton sokszor sokan egyetértünk…
azolcsosag_3_haztartas-compressor.jpg

Éljenek a seprőgépek!

robotporszívók néhány év alatt annyira népszerűvé váltak, hogy nehéz lenne szó nélkül elmenni mellettük. Mivel az oldalunkon különböző termékeket, különböző árkategóriákat is megtaláltok, ezért érdemes a  kategóriában körülnézni, hogy aktuálisan mely termékeket kínáljuk. Vajon minek köszönhető a lelkesedés? Sokak életét teszi könnyebbé és tisztábbá az automatizált takarítás lehetősége.

Tovább
süti beállítások módosítása