Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Buta tévéből okos? Szokás szerint csak egy doboz kell hozzá!

2018. május 25. - azolcsosag Dani

Ha manapság egy kellemes szívrohamot szeretnénk kapni, akkor elég bemenni bármely elektronikai boltba és megnézni a valóban minőségi smart TV-k árcéduláit. Mondjuk úgy, hogy nem éppen az olcsó kategóriába tartoznak. De mi lenne, ha az okos tévék legfontosabb porcikáit egy alig nagyobb, mint 10.000 forintos tétel ellenében elhozhatnánk otthonunkba?

A SCISHION V88 PLUS ANDROID 5.1 4K TV BOX úgy tűnik pontosan ezt biztosítja számunkra. A rövid sztori: ez a szép kis fekete doboz (a továbbiakban doboz) a buta tévénkből okos tévét csinál.

Most pedig nézzük a hosszabb sztorit! A ’doboz’ nagyon hasonló egy médiaboxhoz, melyeket manapság bármely házimozi rendszerhez meg lehet vásárolni kiegészítő elemként, és egyébként nem is olyan hasznavehetetlenek, mivel a valóban használható médiaboxok rengeteg különböző forrásból képesek adatot fogadni, majd azt továbbítani a tévé felé.

A Scishion V88 is így működik és az alapverzió szerény 11.999 forintos áron okosítja fel a buta tévéket! A csomagban megtalálható egy töltő/adapter, egy HDMI kábel és egy távirányító, mellyel a menürendszert kezelhetjük, valamint a beállításokkal babrálhatunk. Csatlakozók terén igazából minden fontossal el lett látva, így tehát van rajta 1 SD kártya slot és 3 db USB csatlakozó. Konkrétan bármilyen jellegű USB eszközről, legyen szó pendriveról, hordozható winchester-ről, okostelefonról, stb, lehet bele médiát küldeni, az eszköz pedig azt továbbítja a tévének konvertálva a HDMI kábel segítségével.

tv-box-android-smart-tv-20170312141650.jpg

Itt pedig fontos megemlíteni, hogy a nagyon buta tévéket ez sem okosítja fel, hiszen a SCART meg a jó Isten tudja milyen őskori csatlakozókkal sajnos ő sem tud mit kezdeni. A jó hír viszont, hogy az elmúlt évtizedben gyártott tévéket nagyszerűen felzárkóztatja, ráadásul lehet hozzá Ethernet kábelt is csatlakoztatni, amely megnyitja a kaput az online streaming, a Youtube és egyéb dolgok felé.

Ami rendkívül érdekes, hogy az eszköz elvileg 4k-ban képes médiát sugározni, és ez igazolódik is a tesztekből, de azért érdemes összeegyeztetni, hogy natívban a mi tévénk is képes-e erre, hiszen a 10 éves LCD-nek valószínűleg még a 1080p is sok (itt pedig már felvetődik a kérdés, hogy ha van pénzünk 4k-s tévére, akkor az már jó eséllyel smart TV is, de hát na…).

A beüzemelés után egy generikus főmenü fogad minket, melyben választhatunk az ’Online Video’ (online videó), ’Recommend’ (javaslat), ’Music’ (zene), ’My Apps’ (alkalmazásaim), ’Local’ (helyi eszköz) és a ’Settings’ (beállítások) opciók közül.

scishion-v88-plus-tv-box-android-5-1-2gb-8gb-rockchip-3229-quad-core-wifi-h_jpg_640x640.jpg

Az Online Video részlegbe látogatva tudunk alkalmazásokat letölteni a Play Store-ból, mint pl: Youtube, azonban számunkra a ’Kodi’ lesz az igazán érdekes, ugyanis ez az, ami valódi okos tévét csinál a butából a doboz közreműködésével. Segítségével olyan magyar csatornákat lehet ingyenesen nézni, mint az M1, M2, Duna, TV4, ATV, Balaton TV, Konyha TV, stb

A távirányítóval rányomunk bármelyikre és már élvezhetjük is az adást. Emellé még jön az is, hogy a doboznak van egy ’Rádiók’ részlege is, ahol a hazai rádiók adását is tudjuk fogni pazar minőségben. Praktikus kis szerkentyű, nem? 10k-ért az elektronikai piacon nem igen akad versenytársa!

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr1614001218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása