Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Mi Body Composition Scale 2 mérleg - teszt

Hogy könnyebben betartsuk az újévi fogadalmat

2022. január 10. - Azolcsosag.hu Dani

Az egészséges életmód sokak számára lehet fontos a hétköznapokban. Sokan tesznek azért, hogy egészségesen étkezzenek és megfelelő időt szánjanak sportolásra, ezzel elkerülve a betegségeket és az öregedés fizikai jeleit. Ugyan a megfelelő életmóddal energikusnak és kiegyensúlyozottnak érezhetjük magunkat a napi teendőik elvégzése során, akadnak olyanok, akik eddig nem figyeltek erre és nehézségeket okoz a mindennapjaikban a túlsúly, fáradékonyság és az energia hiánya. Ezek az emberek elég sokszor találják magukat a jó öreg mérlegen, ami olykor mosolyt csal az arcunkra egy keményen leedzett hét után, vagy épp pont az ellenkezőjét váltja ki mikor szembesít azzal, hogy túlsúlyosak vagyunk.

Nem kell, hogy minden testsúly mérés a puszta ténymegállapításról szóljon. Itt jön képbe a Xiaomi remek kis szerkezete, a Mi Body Composition Scale 2 mérleg, amely nagy segítségünkre lesz abban, hogy könnyebben és tudatosabban érhessük el a kívánt alakot. Továbbá arra is figyel, hogy mindezt az egészséges keretek között tegyük.

Külsőre és méreteire alapozva hihetnénk azt, hogy egy átlag digitális mérlegről van szó, sőt még az ára sem sejteti, hogy egy komoly tudással rendelkező okoseszközre állunk rá. 30x30 cm-es, 1.7 kiló súlyú és csupán 2.5 cm magas, így akár ágy vagy szekrény alá is elrejthető. Az alsó részén található 4 csúszásmentes korong, illetve a felület apróbb egyenlőtlenségeihez is tud igazodni, így akár durvább felületű járólapon is gond nélkül tudjuk használni. Továbbá alul találhatjuk az elemek helyét - a mérleg 4db AAA elemmel látja el feladatait. A mérőfelület edzett üveggel lett ellátva, így egyszerűen takarítható és strapabíró. Alatta a megszokott helyen a digitális kijelző található, amely csak akkor jelenik meg, amikor használjuk a készüléket, így növelve az üzemidejét. Furcsaság lehet, hogy négy szimmetrikusan elrendezett fém korongot találunk még a tetején, de ezek nem csupán dizájn elemek. Bioelektronikus ellenállás analizálására szolgálnak, tehát fontos mérési feladatokat látnak el és adatokat gyűjtenek be testünkről használat közben.

A mérleg Bluetooth 5.0-val csatlakoztatható telefonunkhoz, így a Mi Fit alkalmazásban minden begyűjtött adat és statisztika megtekinthető. Az első használatkor egy rövid párosítást kell elvégeznünk a telefonunk és a mérleg között, ebben segítségünkre lesz majd az alkalmazás. Ezután bármikor ráállunk a gépre, egyből használatra kész lesz. Onnan is látszik, hogy egy okos eszközről beszélünk, hogy 16 felhasználóig egyedileg meg tudja különböztetni, jelenleg ki áll rajta. Így a nagy családosoknak sem lesz egyéb teendője, mint ráállni és már kapják is a hasznos információkat a telefonjukra. Ha épp nem lenne nálunk okostelefonunk, az sem okoz problémát, mivel bizonyos mennyiségű információt képes tárolni a mérleg, így később szinkronizálva telefonunkkal is elérhetővé válnak a mentett adatok. Mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy milyen információkra tehetünk szert egy mérés alkalmával.

A mérleg képes BMI-t, testzsír arányt, izomarányt, testvíz arányt, alakot, zsigeri zsírt, alapvető anyagcserét, csonttömeget, egészségügyi pontszámot, ideális testtömeget, test kort, proteinszázalékot mérni, meghatározni és mindezt világosan kiértékelve az alkalmazásban átadni számunkra. Nem elég információ? A test egyensúly érzékét is meg tudja határozni ezeken felül, egy egyszerű kis rutin segítségével a gépen állva. De ha van akinek még ez sem lenne elég, használható egyszerű konyhai felhasználásra is, mivel zöldségek, gyümölcsök és csomagok mérésére is alkalmas. Így már egyértelmű miben rejlik az okosmérleg „okossága”.

maxresdefault_2_1.jpg

Egy ilyen eszköz sokakat rádöbbenthet arra, hogy igenis változás szükséges az életvitelükben. Ösztönözhet mozgásra, vagy épp egészségesebb táplálkozásra is anélkül, hogy egy méregdrága személyi edző üvöltene velünk mindenki előtt az edzőteremben.

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr7716809528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása