Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Márkás tabletek VS. kínai trónkövetelőik

2021. december 11. - Azolcsosag.hu Dani

Ahogy az előző tablet ismertető cikkben is írtam, elég nagy fába vágja az a fejszéjét, aki manapság ilyen műszaki cikk vásárlásában gondolkodik, hiszen a nagy márkák mellett számtalan ismeretlennel is szembe találhatja magát az ember a keresgélés során. Ahogy az már korábban is bizonyítottuk, egy teljesen no-name tablet is simán lesöpörheti az asztalról drágább, ismertebb testvéreit. Ebben a cikkben a Samsung Tab S6 Lite, a Xiaomi Mi Pad 4 és az előző írásban bemutatott Teclast M40SE kerül összehasonlításra.

 Kezdjük ott, hogy milyen célból is vásárolhatunk multimédiás ezközöket? Egy tablet esetében elég szerteágazó lehet a felhasználás célja, mint például médiatartalmak megtekintése, filmek, sorozatok nézése, játék, munka, vagy csupán egyszerű Facebookozás. Ezen belül is különbözhet a felhasználás módja, hisz ha összehasonlítunk két embert aki egy és ugyan azon célra használja kütyüjét, legyen az filmnézés, ennek a két személynek a felhasználás módjából adódó különbségek miatt teljesen más tablet lesz megfelelő. Példaként képzeljük el az egyetemistát, akinek teli a táskája könyvvel, de szabad idejében szeret megnézni egy sorozatot. Fontos, hogy elférjen akár zsúfolt kis helyen is multimédiás eszköze, így ő célszerűen egy kisebb képátlóval rendelkező gépet fog választani, mint például a Mi Pad 4. Szemben egy nyugdíjas sorozatkedvelővel, aki az otthonában szeret kényelmesen elhelyezkedve kikapcsolódni, és fontos, hogy minél jobban lássa mi történik a képernyőn, ezért egy olyan modellt választ mint a Teclast vagy a Samsung. Az utóbbi kettő méretes 10 hüvelykes kijelzőjére nem lehet ez ügyben panasz, fényerejük és felbontásuk mind hozzájárulnak ahhoz, hogy szinte minden körülmény között megfelelően lássuk kijelzőjüket.

Ha viszont a munkavégzés lenne a fő szempontunk tabletválasztás során, akkor a Tab S6 kerülhet középpontba, mivel már tartozékként érkezik a termék mellé az S-pen, amivel precízebben tudjuk munkára fogni a gépet. A másik két gép is csatlakoztatható és kiegészíthető Bluetooth illetve usb csatlakozású billentyűzetekkel és egerekkel, illetve külső gyártók tollait is használhatjuk hozzájuk. Igaz, az utóbbi megoldás nem nyújt akkora precizitást mint a Samsung esetében, de érdemes elgondolkoznunk rajta, megéri-e ennyi pénzt kiadnunk ezért az integrált funkcióért, illetve mennyire fogjuk igénybe venni azt.

Játékkedvelők szempontjából a teljesítmény szintén igencsak fontos, hiszen a mostanság kiadott játékok már jócskán igénybe tudják venni a tablet hardverét. Emiatt ha élvezetes és zökkenőmentes játékélményre vágyunk, célszerű egy izmosabb ezközt választani. A győztese ennek a megmérettetésnek a Teclast tabletje, ami jócskán elhúz még a méregdrága Samsung mellett is: számszerűsítve egy teljesítménymérő alkalmazásban (AnTuTu Benchmark) az M40SE közel 200.000 pontot ért el, míg a Tab S6 Lite csupán a 150.000-et súrolja.

Legutolsó szempontunk a konstrukció, amely az anyaghasználatban nyílvánul meg legfőképpen. Ezekben a nagy gyártó,k mint a Samsung élen járnak. Továbbá a Xiaomi sem panaszkodhat, mivel prémium megjelenésű és érzetű legtöbb termékük. Az luxusérzetnek nyilvánvalóan megvan az ára is, ettől is különbözhetnek ennyire árban a feltörekvő márkákhoz képest. A Teclast anyaghasználatán még van mit finomítani, de mindennapi használat esetén is bírni fogja ettől függetlenül az igénybevételt.

Összességében tehát ha választásra kerül sor, érdemes elgondolkodni azon, hogy mire is fogjuk használni a tabletet a mindennapokban. A tesztekből adódóan egyértelmű, hogy egy kevésbé ismert márka is le tud tenni az asztalra egy olyan multimédiás eszközt ami ár-érték arányban háttérbe szorítja a piacvezető márkákat - még akkor is, ha ezektől függetlenül tudna még hova fejlődni.

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr9416781130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása