Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Xiaomi Mi Dual Mode Wireless Mouse SE | Ha eleged van a kábelekből, vagy a touchpad-ből...

2022. február 04. - Azolcsosag.hu Dani

A koronavírus időszakában a home office-ban töltött munkavégzésre álltunk át, melyre azonban sokan nem készültünk fel. Érthető tehát, hogy a munkavégzés könnyítése és minél kényelmesebbé tétele mindenki számára prioritássá vált. A megfelelő minőségű videókamerák és kényelmes irodai székek beszerzése jelentősen megugrott, illetve sokan próbálkoznak minél komfortosabb megoldásokat találni. Ez azonban nem mindenkinek megy olyan könnyen, hiszen sokan kevésbé jártasak az új technikai megoldások és különféle eszközök terén. Főleg számukra lehet tökéletes választás a Xiaomi Mi Dual vezeték nélküli egere, amely nagyszerű ár-érték arányú megoldás. Ebben a cikkben ezen termék jellemzőit és használatának előnyeit nézzük meg közösen.

 

Kezdjük talán magával a méretekkel és alapvető jellemzőkkel. A doboz nagyjából akkora méretű, mint maga az egér – tehát már a vásárlás során be tudjuk lőni, hogy körülbelül milyen nagysággal kell majd számolnunk. Kényelmes és könnyű kialakítású egérről beszélünk 11x6 centiméteres mérettel és alig 100 gramm tömeggel. Görgője gumis, mely alatti gomb segíti majd használat során a bluetooth és wifi közötti váltást. Ezeken felül pedig két gomb található az egér bal oldalán, amely a böngészés során nagyon egyszerűvé teszi majd a lapok közötti előre és hátra történő navigációt. Már ebből látszik, hogy a gyártó igyekezett egy könnyen kezelhető és igazán praktikus egeret kínálni a vásárlóknak.

 

A használat szempontjából alul találhatjuk a bekapcsoló gombját, magát a szenzort és egy eltekerhető fedelet. A fedél alá tudjuk majd beilleszteni a két darab elemet illetve itt található a wifi stick is, melyet természetesen a számítógépbe kell majd csatlakoztatni.

Technikai paramétereit tekintve 2,4 GHz-es wifi adapterrel, valamint Bluetooth 4.2 szabvánnyal működik. Utóbbi 8 méteres hatótávolságot tesz lehetővé, tehát igazán kényelmes használatot biztosít. Kompatibilitását tekintve viszonylag széles az operációs rendszerek listája, többek között ide sorolható a Windows 10, az Android 6 és annál újabb rendszerek, valamint a MacOS 10.10 is. Az egér beállítása igazán egyszerű, bluetooth csatlakozás esetében egyedül az egér bekapcsolása és bluetooth módba történő átváltása szükséges (utóbbit az eszköz kék fénnyel jelzi majd). Ezután pedig hosszabb gombnyomás után eszközünk bluetooth listájában már meg is jelenik és párosítható.

A wifis megoldás esetében pedig a stick használata szükséges, ezt kell bedugnunk számítógépünk USB portjába illetve átváltanunk az egeret wifi módba (ezt a zöld fény jelzi). Semmilyen szoftver vagy driver telepítése nem szükséges a használathoz, tehát igazán felhasználóbarát.

Kényelmi szempontokat tekintve is beváltja a hozzá fűzött reményeket. Görgetése és kattintása alig hallható, továbbá asztalon és egérpadon is tökéletes pontossággal működik. 1300 dpi-s felbontása pedig megfelelő mindennapos használathoz. Extra funkcióját még mindenképpen érdemes megemlíteni: azaz, hogy egyszerre tudjuk használni számítógéppel és tablettel is. Mindezt pedig egy gombnyomással megtehetjük ezzel egyszerűsítve a két eszközön szükséges munkavégzés nehézségeit is.

Összességében fontos elmondani, hogy természetesen csúcskategóriás gamer egereket nem helyettesíthetünk vele, azonban nem is ez volt a gyártó célja. A Xiaomi Mi Dual vezeték nélküli egér deális azok számára, akik igyekeznek a munkaállomásukat minél letisztultabban és praktikusabban kialakítani. A sokszor zavaró kábelek minimalizálása mindenképpen kényelmesebb munkavégzést tesz lehetővé. Az egér paraméterei pedig egy nagyon egyszerű kezelést és jópár hasznos funkciót kínálnak a mindennapos irodai munkavégzéshez. Ára igazán megfizethető, sőt a fent felsorolt tulajdonságok figyelembe vételével szinte nevetségesen alacsony.

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr7017169698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása