Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Minimalisztikus olcsó mikrofon a BM-800 személyében!

2018. április 23. - azolcsosag Dani

Ha jó minőségben szeretnénk manapság hangfelvételeket készíteni, akkor a webkamera mikrofonját, az iPhone mikrofonját és a bármilyen egyéb beépített PC-s vagy laptopos mikrofont el kell felejtenünk.

Ezeknek az eszközöknek nagyon kicsi az átviteli tartománya, sokszor zajosak, és Skype hívásokon kívül nem sok mindenre használhatók.

Ha te is Youtuber vagy, esetleg házi rádiót működtetsz, vagy egy sulis projekthez van szükséged megbízható és minőségi hangfelvételre, de azért még az olcsóság is szempont, akkor a BM-800 kondenzátor mikrofon egész jó választás lehet számodra is. A mikrofonhoz érkezik egy tartókengyel, felhelyezhető pop-filter és egy XLR-jack kábel a könnyű csatlakoztathatóság érdekében. A popfilterről bővebben itt olvashatsz: https://hu.wikipedia.org/wiki/Popfilter

A mikrofon átviteli tartománya 20-20.000 Hz-ig terjed, ami a teljes emberi hallótartományt lefedi.

A mikrofon iránykarakterisztikája kardioid, ami azt jelenti, hogy a hátulról érkező hangokat szinte teljes egészében, míg az oldalról érkező hangokat részben megszűri, így elkerülheted a felesleges zajok, hangvisszaverődések rögzítését felvétel közben. A pop filter megszűri a kellemetlen ’p’, valamint ’b’ hangokat, melyek sokszor túlvezérlik a mikrofonokat, tehát ezekkel sem kell utólag dolgoznod!

7.000 forintért a BM-800-as kiváló választás lehet kezdő Youtube-osoknak, médiás hallgatóknak, média projektekhez és rengeteg egyéb szituációra is, hiszen nem nagy beruházásról van szó! Itt azonban fontos megemlíteni azt, hogy a mikrofonhoz szükséged valamilyen hangkártyára, mivel kondenzátormikrofonról van szó, mely a 48V tápfeszültség nélkül egy hangot sem fog felvenni. Nem fog tehát működni, ha csak úgy bedugod a gépbe!

b800-mikrofon.jpg

A tervezésbeli hiba kicsit meg is mutatkozik itt a 3.5-es jack csatlakozó miatt, ugyanis a legtöbb kezdő külső hangkártyán 6.3-as csatlakozók, valamint hibrid 6.3-as jack-XLR csatik szoktak lenni. Szükséged lesz tehát egy USB hangkártyára, mely fogad 3.5-es jack-et.

A termék hivatalosan stúdiómikrofon, azonban ezen célokra, nevezetesen énekfelvételre, hangszeres felvételre már az előbb említett szempontok miatt sem ajánlott, hiszen kompatibilitási hibákba fogsz ütközni, ráadásul profi hangkártya nélkül az előerősítést sem tudod igényeknek megfelelően beállítani.

A BM-800-as mikrofon olyan projektekre jó választás, melyek alacsony költségvetésűek, és egyszerű beszédhangot kell bennük felvenni. A jelszintet ugyanis előerősíteni is kell a felvételhez, melyet az olcsóbb USB-s hangkártyák sokszor egy bizonyos szinten tudnak csak, így nincs lehetőséged finomhangolásra. Ettől függetlenül a BM-800-as képes 60dB-es jel-zaj viszonyra, mely egész jó sztenderdnek számít manapság a hangtechnika világában.

b800-microfon.jpg

Kis utómunkával, low-pass filterekkel, zajzárakkal, expanderekkel egész jó eredményeket lehet vele produkálni, de ezeket egyébként más mikrofonoknál is alkalmazni kell, ha igazán minőségi produktumot szeretnénk kiadni kezünkből.

A BM-800-as kondenzátor mikrofonnal tehát 7.000 jó magyar forintért jól lehet dolgozni, azonban fontos tudnunk az olcsó eszközök limitációit és felhasználási lehetőségeit. Tekintsd meg a terméket nálunk, az azolcsosag.hu-nál!

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr4213856226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása