Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Káva nélküli telefon fillérekért: Umidigi Crystal

2018. április 16. - azolcsosag Dani

Akinek bejött az iPhone X által nyújtott káva nélküli dizájn, de nincs egy autója, amit eladna, hogy legyen miből megvenni a csúcs iPhone-t, annak van a piacon egy hihetetlenül olcsó alternatíva az Umidigi Crystal személyében.

Fontos már az elején leszögezni, hogy egy enyhén középkategóriás készülékről van szó, mely teljesítményben, letisztultságban és funkciókban természetesen közelében nincs az iPhone X-nek, azonban dizájnra, külsőre és nem utolsó sorban költségek tekintetében meglepően praktikus választásnak bizonyulhat.

Az Umidigi Crystal egy kisebb anomália az okostelefon piacon, ugyanis jó eséllyel senki nem hallott még róla. Maga a készülék nevetségesen olcsó, 36.000 jó magyar forintért meg is lehet rendelni, ennyi pénzért pedig jogosan lehet csodálkozni, hogy vajon levegő van a belsejében vagy tényleges alkatrészek.

A készülék egy gyári szilikon tokban érkezik, mely már pozitívum, hiszen nem kell rá később költeni. Ezt egészíti ki a jó öreg Corning Gorilla Glass 4, mely igaz, hogy nem a legújabb, de egy ilyen olcsó telefonra igencsak jóindulatú döntés volt rárakni! A kijelző egy 5.5 hüvelykes 1080 x 1920 pixeles Full HD kijelző, mely egyértelművé teszi, hogy bűn ezen a készüléken nem futtatni játékokat.

umidigi-crystal-u-prodaji-po_etkom-idu_eg-tjedna-umidigi-s2-uskoro-01.jpg

Az Asphalt 8 minimális akadásokkal jól is futott rajta, azonban a benchmark-okon azért kiderül, hogy hol van a kutya elásva. Az AnTuTu-n heves lag-ek közepette szerény 54.090 pontot ért el az Umidigi Crystal, mely erősen alulmarad az iPhone x 232.787-es pontszáma mellett, de az ARM Mali-T720 MP2 grafikus gyorsítótól igazából körülbelül ennyit lehet várni. A készülék a Geekbench-nek is alá lett vetve, mely tesztelte a benne található MediaTek MT6737T ARM Cortex-A53 processzor 1 magos és többmagos teljesítményét. A Single Core teszt-en az Umidigi 600 pont körül teljesít.

Összevetésképp az S7-esnek ugyanez a benchmark-ja 1800 pontot eredményez, azonban fontos továbbra is megjegyezni, hogy a készülék 36.000 forintba kerül! A helyzet az, hogy ár-érték arányban ez a telefon piszok jó! Van rajta Ujjlenyomat-olvasó, mely érdekes módon a telefon oldalán található, és az esetek 80%-ában jól is működik.

Dupla kamera hátul, szelfi kamera elöl, itt viszont érdemes egy egészen érdekes dolgot kiemelni, mégpedig azt, hogy a szelfikamera a telefon alján van. Hamar levonhatjuk a következtetést, hogy ez a kávamentes dizájn miatt valósult meg, azonban a szelfik készítése erősen toka-pozitív lesz, hacsak nem fordítjuk a feje tetejére a telefont!

umidigi-crystal-pro-1.jpg

Ami viszont ezt kompenzálja az a multimédiás élmény, hiszen nem zavarnak minket a lelógó fekete sávok videó nézés, képnézegetés közben, a Youtube-ozás pedig külön élmény! Az NTSC támogatás egyáltalán nem említésre méltó, hiszen nem EU szabvány (Amerika használja). A dual sim-es kivitel is alap egy kínai telefonnál, tehát ez se egy egetverő újdonság, a 3000 mAh-s akksitól se térdeltünk le, amely 1 napot kibír intenzív használat mellett, mivel ugyanennyit az iPhone SE is bír, fele ekkora akksival.

Szoftver terén az egyel régebbi Android 7.0 Nougat van rajta, mely egy kifejezetten stabil rendszernek mondható, azonban egyértelműen nem a low-end telefonokra lett optimalizálva.

A rendszer néha belassul a 8 mag ellenére is, és sok szociális média alapú alkalmazást nem szeret, mint például a snapchatet. Azonban az apróbb hibák is eltörpülnek amellett a tény mellett, hogy a telefon mindössze 36.000 forintba kerül kártyafüggetlenül.

Ha bemegyünk bármely Samsung, iPhone márkaboltba, hogy kérünk egy olcsó, költséghatékony telefont, a legolcsóbb alternatíva 50-60.000 forint körül lesz és igazából könnyebb felsorolni, hogy mi nem fog elromlani 1 év után bennük.

Ha tehát az olcsóbbnál is olcsóbban keresünk okostelefont, akkor maradjunk távol a nagykutyáktól, és élvezzük az olyan gyöngyszemeket, mint az Umidigi Crystal!

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr8813837628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása