Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

ELEGIANT SR500 bluetooth hangszóró teszt – a párezer forintos csoda

2022. március 01. - Azolcsosag.hu Dani

A mai napra egy viszonylag alacsony árú soundbart, az Elegiant SR500 20W hangsugárzót. Azt fogjuk megnézni, hogy vajon alacsony árkategóriás termék létére mennyire tudja hozni az elvárt teljesítményt.

Kezdjük is a csomagolással, amelyben magán az eszközön kívül egy leírást, illetve két kábelt tartalmazó csomagot találunk még. Az egyik egy usb-mikro usb kábel az eszköz töltéséhez. Valamint egy jack kábelt, amennyiben analóg módon szeretnénk használni a későbbiekben. Leírása többnyelvű és viszonylag hosszú, amely egyszerűsíti majd a beüzemelést.

Maga az eszköz méretét tekintve tökéletes középút a soundbar és egy kisebb hangfal pár között, 45x5x5 centiméretes méretével. Az elején két oldalán fém rácsokat találunk, melyek mögött a sugárzók találhatók. Középen pedig a multifunkcionális gombot találjuk, melyet nyomva és tekerve is tudjuk majd vezérelni az eszközt. A műanyag ház hátsó részén találhatók a csatlakozók: micro SD kártya foglalat, USB-A és microUSB port (utóbbi az eszköz töltéséhez), valamint egy 3.5mm Jack bemenet is. Ezeken kívül hátul található meg továbbá a ki- ls bekapcsoló gombja, valamint egy LED-es jelző, amely a készülék állapotát mutatja majd nekünk.

Menjünk is tovább a teljesítmény kérdésére. Fontos tudni, hogy az eszköz négy hangszóróval van felszerelve, melyekből kettő ultramély basszust képes szolgáltatni neodímium felépítésének köszönhetően. A másik kettő a magasabb hangokra lesz képes, összesen pedig a négy hangfal 20 wattos teljesítményre képesek. Ezen kívül fontos az akkumulátorra is kitérni – hiszen az eszköz maga nem csak soundbar, hanem egy hordozható hangszóróként is funkcionál. Mindezt az 1800 mAh-es lítium ion akkumulátorának köszönhető, amely négy órás töltésidővel 8-10 óra zenelejátszásra képes. Extra pont, hogy az eszköz töltés közben is probléma nélkül használható. Végezetül pedig a bluetooth egységet kell megnéznünk, amely 5.0 egység. Ez azért fontos, mert sokkal stabilabb kapcsolatot eredményez majd okostelefonunk vagy tabletünk és a soundbar között.

Használata igazán egyszerű, hiszen bekapcsolás után automatikusan bluetooth módra állítja magát. Ezután okostelefonról vagy laptopról egyszerűen kiválasztjuk a lehetséges eszközök listájából és másodperceken belül már meg is történik a párosítás. Amennyiben másik bemenetről (aux, usb vagy microSD kártya) szeretnénk zenét lejátszani, egyszerűen csak csatlakoztatni kell az adott eszközt, mely után a soundbar automatikusan fog az adott bemenetre váltani.

Bluetooth és aux módban a nagy középső gomb eltérő funkciókra lesz majd képes. Nézzük meg ezeket is közösen! Bluetooth esetében a megnyomás a zeneszám indítására és szüneteltetésére lesz képes. Rövid balra vagy jobbra tekeréssel a számok között tudunk léptetni, hosszabb balra vagy jobbra tekerve tartással pedig a hangerőt tudjuk majd szabályozni. Aux esetében nem tudunk a zenékhez kapcsolódóan váltogatni, emiatt itt csak a hangerő szabályozására lesz képes, ezt viszont ebben a módban elég csak röviden tekerni.

Az eszköz beépített mikrofonnal is rendelkezik, amely igazán előnyös, hiszen akár hívások kezdeményezésére vagy fogadására is alkalmas. Ez már igazán apró kis extra, azonban még kényelmesebbé és felhasználóbarátabbá teszi az eszköz használatát.

Végezetül pedig térjünk rá a lényegre, azaz az eszköz hangzására. Hangzásával a hasonló árkategóriájú termékekhez hasonló teljesítményt biztosít. Azt azonban fontos megemlíteni, hogy a reklámokban is beszerzési felületeken feltüntetett teljesítményhez képest egy szerényebb hangzást képes biztosítani. Versenytársaihoz képest azonban viszonylag magas hangerővel rendelkezik, valamint a beépített akkumulátora mindenképpen nagy plusz pont a többi eszközhöz viszonyítva. Hiszen azonos áron egy átlagos minőségű soundbart kapunk, amelyet azonban hordozható hangfalként is bármikor tudunk használni.

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr7917769642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása