Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Gyártósoron az iPhone 8 és az Essential, reszkethet az Android?

2017. augusztus 14. - azolcsosag Dani

Itt van az ősz, itt van újra, legalábbis a kütyüőrültek már számolják vissza az új okostelefonos évad beköszöntéig hátralévő napokat. Bár egyes híresztelések megpróbálták ráhozni a frászt a mobilrajongókra, az iPhone 8, és az Essential is úton van, a felhasználók felé, nem késik egyik nagy durranás sem.

Az Androidnak fel kell kötnie a nadrágját, mert egyszerre két kihívója is főszerephez jut. Az Apple tizedik generációja, és az Essential már gőzerővel készül.

De, hogy miért kapott szárnyra a csúszásról szóló rémhír? Nos, azért maradjunk annyiban, hogy megvolt az alapja. A kijelző alá becsúsztatott ujjlenyomat leolvasó volt az első banánhéj, amin majdnem elcsúszott az Apple, ráadásul a vezetéket nélkülöző töltés kivitelezése sem egyszerűsített a helyzeten. A DigiTimes, azonban a héten eloszlatta a bizonytalanság ködét: ráerősítve arra a híresztelésre, hogy az iPhone 8 három féle kijelzővel érkezik, és bizony, hogy érkezik, a tömeggyártás ugyanis már megkezdődött.

iphone8.jpg

Természetesen az nem garantálható, hogy a kezdésre lesz annyi csúcsmodell, ami kielégíti az igényeket, és persze a fejlesztők utólag is bővíthetik a kütyü tudását, például szoftveres innovációk formájában. Bár az internet népe megülte a nem hivatalos keresztelőt, és iPhone 8-ként emlegeti az új konstrukciót, ezt azonban az Apple nem erősítette meg, tehát még a hivatalos név nem ismert.

Az Android atyja, Andi Rubin bejelentette, hogy az Essential Phone gyártása szalagos gyorsasággal megkezdődött. Ebben az esetben a debütálás valóban csúszott, hiszen az év elején még június volt a kitűzött cél, ehhez képest augusztusban startol a sztár mobil. Az Amazon, és a Foxconn nem habozott finanszírozóként, míg előbbi értékesítőként is a kezdeményezés mögé állt.

essential.png

És, hogy miben rejlik az Essential eszenciája? Az új ökoszisztéma alapja a vállalat Ambient OS rendszere, mely a felhasználó összes elektronikai készülékét együttműködésre hangolja. Az Essential tehát egyfajta központi irányítórendszerré avanzsál. Emellett egy okos otthoni HUB kialakítása is tervben van a cégnél.

A fentiek fényében az Amazon érdekes döntést hozott akkor, amikor értékesítőként önként vetélytársat szerzett Echo termékének, támogatva ezzel az Essential hódítását.

Mondd, te melyiket választanád?

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr9912747650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.08.14. 23:33:00

haha.. mitől kéne reszketnie mikor 86%-os a piaci részesedése? hogy lemegy 83-ra? :)
aranyosak a linkelt design fan képeke, csak épp nem így fog kinézni (érdemes megnézni a hivatalosabb képeket, elég csúnyácska lett).

bigdata 2017.08.15. 03:36:06

Az essential is androidot futtat, tehát ettől biztosan nem fog az android piacot veszíteni. Az lehet kérdés, hogy az essential extra szolgáltatásai életképes, önálló ökoszisztémaként fejlődnek tovább, vagy az alap android is lefedi majd ugyanazt a funkcionalitást.

Az iphone meg ugye furcsa vetélytárs, hisz nem árulják külön az ios-t. Tény, hogy az apple évről-évre képes kisebb-nagyobb innovációkkal meglepni a piacot (vagy mások által már használt, de nem átütő dologból alkotni valami sikereset), de igazából már az iphone 3 is inkább csak követte a trendeket. Sőt, sokáig bizonygatták, hogy gyorsabb net, multitasking, amoled, nagyobb felbontás, nagyobb képernyő, stb. csak a hülyéknek kell. Ráadásul az ios szűk piaci szegmensekben van csak jelen.

igazi hős 2017.08.15. 07:00:42

@bigdata: Nem az számít, hogy mennyire jó vagy gagyi az ios/iphone, ha a piac 15%-ából megszerzi a haszon oroszlánrészét. (Láthatóan egyre nehezebb a felhasználókat rávenni, hogy cseréljenek, de pont az iPhone az, ahol a legnagyobb az azonnal váltók aránya, most is tömegek lesznek az almaboltok előtt.) Persze a Google-nek csak az számít, hogy a telefonok 85%-án droid megy (bár neki sem mindegy a területi eloszlás, egy amerikai felhasználó sokkal értékesebb, mint egy indiai), de a gyártóknak inkább az, hogy mennyit lehet egy telefonon/az összes eladott telefonon nyerni.

midnightcoder2 2017.08.15. 07:44:24

@igazi hős: Van egy réteg akinek egy darab szart is el tudsz adni ha alma logó van rányomtatva és elég drágán adod. De ez a réteg nemigen akar érdemben növekedni.

midnightcoder2 2017.08.15. 07:48:50

@bigdata: Az Apple Steve Jobs halála óta nemigen tudott érdemi újítást felmutatni. Mondjuk azelőtt is inkább divatcég voltak mint techcég, de azóta már csak mennek a trendek után (nagyobb képernyő, oled, stb) miközben megpróbálják a nyájnak eladni hogy ezek milyen világrengető újítások.

bigdata 2017.08.15. 07:53:38

@igazi hős: ez is igaz, én arra utaltam, hogy az iphone csak akkor veszélyeztetné az android pozícióit, ha 1. gyökeresen változna az üzleti modell (tetszőleges gyártó, low budget szegmens, hűtőszekrény, stb.) 2. eszméletlen nagyot gurít és minden prémium telefon felhasználót elszipkáz.
Egyik sincs napirenden, az iphone küzd a saját piacáért (jól).

Medgar 2017.08.15. 08:55:05

iphone: talán végre lesz benne vezetéknélküli töltés + talán nfc pay, de nem lesz ujjlenyomat leolvasó . Ez aztán űrtechnika...

Nyers Fa 2017.08.15. 10:40:54

@igazi hős: az android ingyenes. Az összehasonlítás úgy lenne korrekt, ha beleszámolnád a google androidon keresztül értékesített reklámbevételeit és az iphone-ból levonnád a készülék árát és csak az ios-t vetnéd össze az androiddal.

Duplaxiii 2017.08.15. 10:57:58

Valójában a téma csak a kereskedőknek és a szcientológiai függőknek fontos...
Még a tömeges divat-telefonhasználók számára is érdektelen, mert ők sem eszerint döntenek, de főleg nem megy a felhasználók döntő többsége csak ilyenek miatt telefont cserélni.
A marketing azonban mindig pillanatnyi változással számol, amikor a laptop piac erősödött, csak az ment, hogy a PC halála! Ja hogy egy telített piacon a mozgás jellemzően elhanyagolható, és egy üres területen meg amíg fel nem töltődik, addig hatalmas százalékok mutathatók ki? Kit érdekel? Ma már nem is hallunk erről.
A telefonoknál is egy-egy új modell esetén az aktuális váltók számát tekintik meghatározónak, miközben az egész piachoz képest ez a szám elhanyagolható. Üzletileg a cégnek jó vagy rossz, de nekünk felhasználóknak mi közünk ehhez?
Csak beteges márkafüggők zombulnak tözsdei grafikonokra...
.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy a iPhone egy cég egyetlen terméke, az Android meg egy operációs rendszer, amit a világ meghatározó mobilcégei alkalmaznak. Tehát egy Apple terméktől most a világ 99%-a reszketni kezd? Elég beteges feltételezés. Az Audi új dízelmodellje miatt a világ összes Otto-motorja reszketni fog???? Maga a motor? nem a ezerszámra autókat gyártó cégek?

odamondó 2017.08.15. 11:02:25

Reszket az android az essentialtől mert az is androidot futtat!

Amúgy nem késik a telefon csak 2 hónapja folyamatosan.

Szerintem az ilyen egyértelmű tévedéseket azért kerülni kéne.

bigdata 2017.08.15. 13:26:18

@Duplaxiii: azt azért nem állítanám, hogy a felhasználónak mindegy. Aki az ökoszisztéma sok elemét használja aktívan, az bizonyos fokig vendor lockban van, nem éri meg neki iphone-ról váltani. Kénytelen szegény az új modellre várni, ha a régivel már nem teljesen elégedett.

Zetor75 2017.08.15. 14:02:36

@Nyers Fa: Az android ingyenességéről a gyártóknak szerintem más a véleménye, mert licensz díjat fizetnek a googlenak. Úgy, a hogy a google is fizet a microsoftnak, mert microsoft féle licenszek is vannak az andoidban. De lehet, én tévedek, és már nem fizetik.
süti beállítások módosítása