Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Mi 20W Wireless Car Charger | Autóban, kábelek nélkül, gyorsan...

2022. február 15. - Azolcsosag.hu Dani

A vezeték nélküli töltési lehetőségek ma már nagyon széles választékban érhetők el. Kialakításukat tekintve is számtalan verzióban találkozhatunk velük, legyen szó állványról, korongról vagy éppen autós töltőről. Utóbbi kiemelten fontos, hiszen a navigáció során bizony az okostelefonok akkumulátora nagy igénybevételnek vannak kitéve. A töltővel ellátott telefontartók közül a Xiaomi Mi 20W töltője a kategóriájának kiemelt darabja – ennek okait és a töltő jellemzőit ebben a cikkben szeretném megosztani veletek.

Maga a doboz tartalmazza a két darab USB porttal rendelkező szivargyújtós töltőt, type-c USB kábelt, illetve magát a töltőt. Továbbá, egy ragasztócsíkkal ellátott tartó is része a készletnek, melyet a műszerfalra ragasztva tudjuk a tartót elhelyezni.

Már a kivitelezése során érdekesség, hogy egy része üvegborítást kapott, ami igazán egyedi kinézetet kölcsönöz neki - valamint emiatt jóval masszívabb kialakítással rendelkezik. Ezen túlmenően pedig a hátoldal alsó részére egy szellőző nyílást is elhelyezett a gyártó, amely alatti beépített ventilátor biztosítja a készülék, és egyúttal a telefonunk hűtését is. Ezzel összefüggésben fontos visszatérnünk az üvegezett borításra, amely nagyon gyorsan átveszi a ventilátor hűtését, tehát az ezzel érintkező telefont is nagyon hatékonyan tudja hűteni. Ezzel az extrájával pedig tökéletes választás még a forró nyári napokra is. Talán nem mindenki tudja, de a nyári melegben a töltés biztonsági okokból sokszor leáll - emiatt sokkal tovább tudja tölteni telefonunkat a hagyományos autós töltőkkel összehasonlítva.

A ventilátoron kívül egy motor is található az eszközben, amely pedig közelség érzékelővel lett ellátva. Ennek haszna, hogy a telefon közeledését érzékelve automatikusan kinyitja a tartó karokat, majd a behelyezés után jó erősen visszazárja. Ez igazán hasznos funkció, hiszen ezzel egyszerűsíti a ki-és behelyezést. A két kar szorítását egy, bal oldalon elhelyezett érzékelő érintésével tudjuk hatástalanítani, majd ezután tudjuk a telefont kivenni a tartóból. Tehát egyértelműen kijelenthető, hogy az alap funkciókon túlmenően a használati kényelem is fontos szempont volt a gyártás során.

Elhelyezését tekintve is több lehetőséget biztosított a gyártó. A műszerfalra vagy a szélvédőre ragasztáson kívül szellőzőrácsra is helyezhetjük, amely sokszor kényelmesebb megoldás lehet. A tartó rugós csíptetővel lett ellátva, amely erős kialakításának köszönhetően stabilan tartja az eszközt.

Fontos tudni a teljesítménye kapcsán, hogy a maximális 20 wattos teljesítményt a két USB port közül csak a pirossal jelölt porton keresztül tudja leadni. Tehát érdemes ehhez csatlakoztatni a töltőt – bár ezt a gyártó a csomagolásban külön fel is tünteti.

Egyetlen hátrányát érdemes megemlíteni, az pedig a felhelyezés egyik módja. A ragasztószalaggal elméletben a szélvédőre is felhelyezhető lenne a töltő. A gyakorlatban azonban – a szélvédő dőlésszöge miatt – viszonylag kényelmetlenül tudjuk csak ilyen módon használni. Tehát a szélvédős megoldás során a telefon képernyője nem látható túl jól, ami navigáció esetén nem igazán előnyös. Mindez még inkább igaz nagyobb méretű telefonok esetében, ahol már előfordulhat, hogy ilyen módon egyáltalán nem is tudnánk a szélvédőn elhelyezni.

Ezt az apró hiányosságát leszámítva kinézete és töltési hatékonysága alapján kiemelkedik a többi hasonló lehetőség közül. Aktív hűtési funkciója pedig még a nyári töltést is lehetővé teszi, amely igazán nagy plusz. Mindez pedig igazán jó ár-érték arányban érhető el, amelyet a Xiaomitól már megszokhattunk.

Összességében tehát azt gondolom, hogy aki pont egy új autós töltő vásárlásán gondolkodik, mindenképpen érdemes a Xiaomi Mi 20 W töltő mellett dönteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr1617536650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása