Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Vírusos gyorsasággal terjed az Android

2017. április 28. - azolcsosag Dani

Immár elmondhatjuk, hogy az Android lepipálta a Windowst is, már, ami az internetezők számát illeti. Az okostelefonok térhódítása óta most történt meg legelőször, hogy világunk online felhasználói nagyobb számban kapcsolódtak a hálóhoz androidos készülékről, mint Windowsos számítógépről.

Ha azt hiszed, hogy ez a hír csupa móka, és kacagás, akkor nagyon tévedsz, ugyanis a kártékony kódokra specializálódott bűnözők még inkább aktivizálták magukat, naponta kilencezer új vírussal hozzájárulva a netes közönség életéhez.

android-terjedese.jpg

A tavalyi esztendőben 3,2 millió új virtuális élősködőt rögzített a GData, ami 40%-os növekedést jelent a gyakorlatban, az elmúlt évekhez képest. A fenti, korántsem barátságos algoritmusok célkeresztjében az Android áll.

Egy biztos, felettébb serényen dolgoznak a háló elárasztásán a vírusok tervezői, mert míg 2012-ben a biztonsági vállalatok négyezer kártevőt regisztráltak, addig ez a szám 2013-ra milliós nagyságrendet ért el, s azóta is brutálisan növekvő tendenciát mutat.

android-launcher.jpg

A népszerűség átka, mondhatnád jogosan, hiszen az Android hivatalosan is a világ vezető operációs rendszerévé avanzsált, maga mögé utasítva a Windowst.

Mivel naponta több ezer, eddig még ismeretlen vírust eresztenek ki az erre szakosodott bűnözők az éterbe, így érdemes megfelelő vírusvédelmet telepítened okostelefonodra, vagy táblagépedre. Ez az egyetlen módja annak, hogy megóvd készülékedet a kártékony betörésekkel szemben.                   

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr8412439213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malaci 2017.05.04. 13:36:27

Ha egy cikkben elhangzik, hogy telepítsünk MEGFELELŐ vírusírtót, akkor illik legalább egy fizetős és egy ingyenes vírusírtót ajánlani, még ha az szubjektív is!

kpeti1971 2017.05.10. 07:58:48

Az megérthető,hogy figyelmeztetnek,de miért nem ajánlanak is megbízhatót?
süti beállítások módosítása