Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

A megjelenés fontos. Állásinterjún is (x)

2020. június 18. - Azolcsosag.hu Dani

Nem csak a telefonunk, az autónk, hanem saját magunk megjelenése is fontos. Miért számít, hogy mit veszel fel az állásinterjúra? Nem elég, ha szakmailag tökéletesen felkészült vagy? Az alább felsorolunk néhány gyakran elkövetett hibát, és tanácsokkal is ellátunk, hogy ne csak tudásoddal, hanem ruházatoddal is pozitív benyomást kelts az állásinterjún.

Pozitív benyomás elsőre

Fontos, hogy pozitív benyomást kelts első látásra. Te is tudod, hogy könnyen beleszerethetsz egy új készülékbe már a kinézete alapján is, míg egy rossz dizájnú termék tudhat akármennyit, nem fog elkelni, hiába teljesítené minden igényünket.

Ehhez hasonlóan a gyűrött és koszos ruha vagy cipő már mínusz pont az interjú megkezdése előtt. Míg férfiaknál egy rendezett szakáll vagy a frissen borotvált megjelenés illendő, addig nőknél egy visszafogott smink és egy nem túl mély dekoltázs a legjobb választás. A pozitív összkép elengedhetetlen.

Mikor nincs szükséged kitűnni?

Nem kell a legcsinosabbnak lenned, de ne akarj kitűnni abszurd megjelenéssel sem. Például, ha egy fejvadászcéghez mész interjúra, akkor valószínűleg nagyobb szabadságod van a ruháid tekintetében, nem feltétlenül kell kosztüm vagy öltöny sem. Amennyiben nincs lehetőséged átöltözni interjú előtt, és jelenlegi munkahelyeden túl feltűnő lennél öltönyben vagy ingben, akkor érdemes ezt előre jelezni.

A legtöbb IT és kreatív cég nem várja el az öltönyös és kosztümös megjelenést az interjún, ahogy a mindennapokban sem. Ez ilyenkor an angolul „street casual”-nak nevezett farmer-ing, vagy pulóver kombinációját takarja. Bár ez a legtöbb helyen működik, mindenképp informálódj vagy finoman kérdezz rá előre, mert nincs rosszabb, mint alulöltözni.

A részletekben rejlik a kulcs

Ahogy egy készülék specifikáció is fontosak, úgy az öltözéked részletei is számítanak.
Remélhetőleg eszedbe sem jut fehér zokni felvenned az öltöny mellé, vagy a kedvenc rajzfilmfigurás nyakkendődet, de akár egy rossz méretű zakó is rossz benyomást nyújt. Egy igényes karóra, vagy a mobil egy szolid, semleges színű tokban sokat tud dobni a megjelenéseden. Gondolkozz időben az öltözékeden, és ha szükséged van, akkor még az interjú előtt legkésőbb néhány nappal szerezd be a megfelelő ruhadarabokat és kiegészítőket.

Ha úgy érzed, hogy a ruhaválasztással már nem lesz gond, akkor ideje hozzá megfelelő állást is megtalálnod. Látogass el a  Jooble állásgyűjtő portálra, ahol egy helyen megtalálod Magyarország állásajánlatait.

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr9515859520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása