Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Legyőzte az android az iOS-t?

2017. április 20. - azolcsosag Dani

Még mielőtt az almás termékek imádói megijednének, nyilván nem ennyire fekete-fehér a helyzet, de azért jócskán változik a piac, s vele együtt a kereslet is. A külső partnerek hathatós hozzájárulása miatt bizony a bevételek tekintetében az android vezet, s nem csak egy telefonhosszal.

Akik jártasak az okosmobilok, okoskütyük között, azok pontosan tudják, hogy az android előnye eddig is bizonyítható volt, ám a befutó összegeket illetően az Apple internetes boltja vitte a prímet. Eddig!

androidvsios.png

A két platform közötti különbségben szignifikáns eltérés kezd látszani, amit persze a Google nem csak önmagának köszönhet.

A tavalyi számok még az alma elsőbbségét jelezték, hiszen míg a Google 27, addig az Apple 34 milliárd dollárral dicsekedhetett. A kocka már ekkor is elvolt vetve, ahogy a császári kijelentés is mondja, ám fordulni még csak idén tud a rendszer.

A statisztikák a Google-nak 41 milliárdos bevételt summáznak, persze dollárban, míg az Apple „mindössze” 40 milliárdot ér el.

Ezek a számok csak akkor korrektek, ha a Google piacát egységesnek vesszük. Ha külön-külön nézzük a boltokat, akkor a Google play 21 milliárdot kaszál, és a többiek söprik be a fennmaradó, szabad szemmel is kiválóan látható összeget.

apple-in-dust-bin-android.jpg

Döbbenetes szám, hogy cirka négy év múlva közel 310 milliárd alkalmazás lesz elérhető az androidot használók számára, ellentétben az Apple 42 milliárdjával.

Ebből egyenesen következik, hogy a bevétel is az egekig fog szárnyalni, 2021-re már 18 milliárddal több zöld bankót számolhat el az android az iOS-hoz képest.

A felhasználók szeretnek játszani, ez is kiderül az aktuális felmérésekből, hiszen a befolyó összegek nagy részét a különböző játékalkalmazások adják, melyek ugyan a teljes letöltéseknek csak a 40%-át jelentik, ám a bevételek 81%-át hozzák.

ios-vs-android.jpg

A telefonos forgalom megtorpanását egyetlen módon lehetett tovább lendíteni, s ez igaz mind a két platformra, ez pedig a szolgáltatások skálájának kibővítése. Ebben az Apple előbbre járt, aztán konkurálást követően itt is fej-fej mellett haladnak a vállalatok, még.

Ám ebben a szegmensben is a Google előre nyomulása látható, melyet valószínűleg képtelenek lesznek megakadályozni a versenytársak.

Az iTunes fajsúlya továbbra is markáns, lévén a Google csak úgy képes a fent is elemzett brutális adatok elérésére, ha a piacát egységesnek tekintjük, s nem vesszük figyelembe az egymással is konkuráló boltok jelenlétét.

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr612424205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.04.20. 17:42:29

Hagyjuk már, a Föld népessége elnagyolva 8 milliárd, nehogy már minden egyes élő emberre 40 alkalmazás jusson.

szanaImas 2017.04.20. 20:03:43

" ... négy év múlva közel 310 milliárd alkalmazás lesz elérhető ... "

Ebből ezer használható, a többi meg klónozza az ezret. Az Androidra iszonyú sok használhatatlan szemét van a Playen, gondolom, az AppStre is ilyen, de azt nem ismerem. Már a Playt se használom, mert minek.

Burgermeister 2017.04.20. 20:03:55

vhol már irtam hogy az ios egy fos...van egy 6os almám, már 60ért hirdetem és a kutyának se kell...na ennit erről...és közben az androidom vigan éli életét.

whatisevenworse 2017.04.28. 20:04:09

@Burgermeister: pszt ezt nehogy elmond a appleblogon mert keresztre feszítenek :D.
süti beállítások módosítása