Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Nem működik a mobilodon a 4G? Lehet, hogy ezért!

2016. november 01. - azolcsosag Dani

Kínában egyre-másra jelennek meg a csúcskategóriás mobiltelefonok, amelyek felé már alapelvárás, hogy megadják nekünk felhasználóknak a kifogástalan internet élményét mobileszközökön is.

Találkozunk azonban olyan panaszokkal, hogy a Kínából rendelt okostelefonnal nem úgy, nem ott, és nem olyan minőségben lehet internetezni, ahogy az elvárható lenne a 4G technológiának megfelelően.

elephone.jpg

Nem biztos, hogy átverés áldozata lettél! Nem kell feltétlen betörnöd a virtuális bolt ablakát egy kockakővel!

4G/LTE/Band20

Tudni kell, hogy hazánkban a 4G szolgáltatás különböző frekvenciákon működik, ezért attól is függ, hogy városban vagy vidéken szeretnénk a szupergyors internetet használni. Városban ugyanis leginkább 1800MHZ és 2600MHZ-es frekvenciákon internetezhetünk 4G-n, ellenben vidéken már teljesen más frekvenciát (800MHZ) használnak a mobilszolgáltatók.

A különböző sávok használatának technikai okai vannak: az 1800MHZ és 2600MHZ-es frekvenciákat azért használják rendszerint városban, mert bár kisebb hatótávolságot, de sokkal nagyobb kapacitást tesznek lehetővé.

lte.jpg

2014-től a mobilszolgáltatóknak lehetőségük van a 800MHZ-es tartományban is 4G-t „sugározni”. Mivel minél alacsonyabb a frekvencia, a hatótávolsága annál nagyobb, ezért ez a sáv kifejezetten optimálisnak bizonyul a ritkábban lakott vidék 4G-vel való lefedésére. Ráadásul a 800MHZ terjedésének feltételei hasonlóak a GSM sávéhoz (900MHZ), így különösebb fejlesztésre sem volt szükség, csupán arra, hogy a régi bázisállomásokra telepítsék fel az új, B20-as átjátszókat.

Ebből eredeztethető az a kellemetlen helyzet, hogy például egy Kínából rendelt okostelefon városban kitűnően működik az 1800 vagy a 2600MHZ-es frekvencián, ám vidékre utazva, már híre-hamva sincs a gyors netnek, egyszerűen azért, mert a mobiltelefon nem támogatja a Band20-nak is nevezett 800MHZ-es 4G technológiát.

Honnan tudhatod, hogy a kiszemelt okostelefon támogatja-e a 800MHZ-es 4G technológiát?

Többféleképpen tüntethetik fel a gyártók, hogy adott okostelefon milyen frekvenciákon működik: vagy megadják MHZ-ben, és akkor a 800MHZ lesz a nyerő, vagy pedig a másik megnevezést használják, vagyis a B20, ami a 800MHZ-es 4G technológiát jelöli.

3g.jpg

Ne felejtsük el azonban, hogy a 3G akkor és ott is működik, ha véletlenül a 4G/LTE technológiát nem támogatja a készülékünk, ami ahhoz, hogy egy mobileszközt maradéktalanul tudjunk internetezésre használni tökéletesen elegendő. Ráadásul, ha a felhasználónak nem korlátlan internete van, hanem pl. havi 1GB adatmennyiség a keret, akkor 3G-vel jóval tovább tart, mint 4G hálózaton.

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr7411922861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása