Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Airpods klónok: avagy, ha nem akarunk Apple árat fizetni

2019. október 31. - azolcsosag Dani

A vezeték nélküli fülhallgatók valósággal meghódították a piacot az elmúlt 1-2 évben, ugyanis sokan örömmel vették a hírt, hogy végre megszabadulhatnak a kábelektől és élvezhetik a zavartalan zenehallgatást, valamint beszédet.

Jó hír volt az is, hogy az új fülhallgatók vásárlása sem okoz már gondot az elszakadt kábelek miatt, hiszen az Airpods vezeték nélküli Bluetooth fülhallgató szérián egy centi kábel sincs, ami elszakadhatna.

maxresdefault-784x441.jpg

Na, de sajnos az Airpods az Apple kreálmánya, ami azt jelenti, hogy igen borsos árat is kér a gyártó ezekért a csodákért. Ha viszont Airpods-okat akarunk, de nem akarjuk megfizetni az Apple árat, akkor van megoldás.

Sok márka próbálta leutánozni az Airpods-ot úgy, hogy megfizethetőbb árcédulát tudjanak rátenni. Ez sokszor hangminőségbéli romlás nélkül nem volt megoldható, azonban az átlag fül számára ezek az effektek általában minimálisak. Nézzük, hogy mely Airpods klón szériák közül lehet manapság választani!

i7S

Az első igazi Airpods klón az i7S volt, mely egy egészen szimplisztikus klónnak számított, és azért az igazi közelébe minőség terén még nem igazán ért, mégis egy remek vezeték nélküli Bluetooth füles volt, mely külsőre szinte megkülönböztethetetlen volt az igazitól.i7s-tws-wireless-bluetooth-earbuds-stereo-double-earpods-in-ear-earphones.jpg

Az i7S szériát több gyártó is forgalmazza, ennek megfelelően pedig más chip-ek kerülnek beléjük és más méretekben érkeznek, tehát érdemes utánanézni, hogy fülünkhöz passzol-e.  Az i7S konkrétan 10-szer olcsóbb, mint az Airpods, tehát ne várjuk ugyanazt a hangminőséget, viszont ár-érték arányban az i7S messze lekörözi az igazit.

A gyártó 3-4 órás akksi időtartamot ír, azonban ez a valóságban inkább 1-2 óra szokott lenni. Remek belépő szintű vezeték nélküli Bluetooth fülhallgató lehet bárkinek.

Az i7S-ből készült egy Plus verzió is, mely sok változást nem kínál, csak egy letisztultabb és formásabb tárolódobozban érkezik, melynek formája lekerekítettebb, áttetsző, felülete pedig fényes. Ha számít a tároló esztétikája, akkor a sima verzió helyett ott a Plus!

i8 lfans

Az i7S után ez a következő lépcső a minőség terén, mely már közelít az igazi Airpods-hoz, de azért még mindig spórolósabb 1-2 helyen.

i8ifans.jpg

Hangzása egyértelműen jobb, mint az i7S-é, és akkumulátorideje is jelentősen jobb, tehát tovább tudunk vele töltés nélkül zenét hallgatni. A legtöbb vásárló az i8 lfans mellett szokott dönteni, mert minimális ráfizetésért jobb hangminőséget és jobb akksit kapunk a belépő szintű i7S-hez képest.

i9 TWS

A következő szint az Airpods klón ranglétrán az i9 TWS, mely már egy igen jó minőségi Bluetooth fülhallgatónak számít. Ebből is több féle kering a piacon, azonban a hiresztelések szerint az aranybetűs dobozú a legjobb hangminőségben, kényelemben és akkumulátoridőben is, mely az i9 TWS-nél már 4-5 óra, ami az i7S 1-2 órájához képest jelentősen jobb.

i9s.jpg

Míg az olcsóbb szériánál gond volt az, hogy a fülméret jelentősen befolyásolja a használhatóságot, az i9 TWS-nél ez már kevésbé problémás, ugyanis minden fülbe jól passzol.

Ami pedig praktikus, az az automatikus funkciók, tehát ha kivesszük a dobozból, akkor már használatra kész, míg ha visszatesszük a dobozba, akkor automatikusan elkezd tölteni. Az i9 TWS egyértelműen jó cucc, de még mindig nincs az igazi Airpods szintjén. Ezt inkább az utolsó 2 termék képviseli.

i10S

Ha egy az egyben az Apple Airpods minőségét keressük, de nem akarjuk az Apple árat fizetni, akkor az i10S-nél lejjebb sajnos nem lehet adni. Hangminőségben és egyéb szempontokban ugyanis ez az a Bluetooth fülhallgató, mely az igazi Airpods szintjén van.

Az i10S hangzása rendkívül természetes, kiváló basszusai vannak és a hangkaraktere is nagyon szép. Mindehhez 5-6 órás akksi idő, menő mágneses doboz és egy kiváló mikrofon társul a zavartalan telefonbeszélgetések érdekében.

i10s-tws-vs-i10-tws-2.jpg

Az Airpods klónoknak itt vége, azonban van még 2 termék, melyet érdemes megemlíteni annak ellenére is, hogy egy kicsit eltérnek az Airpods irányvonaltól. Az egyik a Titan T7, melynek minősége azonos az Airpods-al, csak a kivitelezése más.

Sokan csak úgy jellemezték a Titan hangját, hogy földöntúli, kristálytiszta, gyönyörű. Mindehhez párosul a bőrtok, mely menő csomagolást ad ennek a bivaly kis Bluetooth fülesnek.

A másik termék a szintén magas minőségi Joyroom Bluetooth füles, mely jobban igazodik az Airpods vonalhoz, mint a Titan, mégis különleges. Azoknak ajánlott a Joyroom, akik főleg telefonálásra használnák a fülhallgatót, ugyanis páratlan minőségi mikrofont kapott, de a zenehallgatás is ugyanolyan élvezetes. A doboz és a fülhallgatók kialakítása szinte azonos az Airpods-al, hangminőséget beleértve.

Ezekkel a termékekkel igazából már nem lehet mellélőni, spórolni viszont mindenképp!

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr4415289398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása