Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

4+1 szuper android emulátor

2018. június 26. - azolcsosag Dani

Sok oka lehet annak manapság, hogy valaki android emulátorokat szeretne PC-n futtatni. Lehet, hogy egy fejlesztő szeretné kipróbálni alkalmazását implementáció előtt; lehet, hogy gamer-ek az érintőképernyő helyett egér és billentyűzet perifériákkal szeretnének android játékokkal játszani.

Az emulátorok helyes beüzemelése azonban igen ritkán egyszerű, és a legtöbb esetben egy kis technikai tudás is szükséges, hogy minden jól működjön. Nézzünk hát meg néhány android emulátort, mely jelenleg elérhető a felhasználók számára!

amiduos.jpg

 AMIDuOS

Az AMIDuOS egy relatíve új emulátor, mely rendelkezik ingyenes trial verzióval, és 10-15$-ért licensz is vásárolható hozzá annak megfelelően, hogy a Lollipop vagy a Jelly Bean verziót választjuk. Ez az emulátor főleg a produktív munkamenetekhez lett létrehozva, tehát nem kifejezetten gaming célokra készült. Tesztelőknek hasznos lehet, de csak az alapvető dolgok tesztelésére. Az árért cserébe egy jó kezdő emulátornak számít.

Android Studio

Ez a Google által is hivatalosan támogatott emulátor androidhoz, és sok olyan eszközzel jön, mely segíti a fejlesztőket applikációk és játékok létrehozásában és tesztelésében. Meg kell azonban jegyezni, hogy ez inkább a profiknak készült, a beüzemelése pedig nem éppen egy ’cakewalk’. Ha azonban értünk hozzá, akkor az egyik legjobb emulátor van a kezünkben, ráadásul mindez teljesen ingyenesen.

 

ARChon

Az ARChon nem egy hagyományos emulátor. A Google Chrome-hoz kell hozzáadni, és lehetővé teszi, hogy a Chrome-ban futtassunk android alkalmazásokat. Beüzemelése összetett.

 bluestacks.png

Bluestacks 3

Jó eséllyel ez lenne az az android emulátor, melyről már a legtöbben hallottak. A viszonylag mainstream Bluestacks ingyenes trial-al rendelkezik, teljes értékű licenszet pedig havi 2$-os összegekkel lehet vásárolni. Ez volt az első olyan emulátor, mely viszonylag jól működött Windows-on és OSX-en. A Bluestacks főleg a gamer-ek számára lett létrehozva.

Egyszerre több játékot is elindíthatunk vele, több ablakban is játszhatunk, ráadásul olyan funkcióval is rendelkezik, mint a billentyűkiosztás (key mapping). Kezdő emulátoros gamer-ek számára egyértelműen ez az igazi. Fejlesztők számára már kevésbé.

 

Genymotion

Az utolsó emulátor, melyet nagyító alá veszünk a Genymotion lesz. Ez főleg fejlesztők számára lett létrehozva, és segítségével tesztelhetünk választékos applikációkat változatos készülékeken az applikációk birtoklásának szükséglete nélkül. Konkrétan bármilyen android verzióra felkonfigurálható, tehát futtathatunk például Nexus One-t android 4.2 alatt, vagy Nexus 6-ot android 6.0 alatt. Sokoldalú, hasznos kis emulátor!

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr7314065701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása