Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Még nem arcoskodhat az arcfelismeréssel az android!

2018. április 05. - azolcsosag Dani

A helyzet az, hogy jelenleg a piacon nincs jobb alternatíva az iPhone X-nél, ha lényeges a stabilan, jól működő 3D arcfelismerés. Az iparági szakértők szerint ez a kijelentés nem csak, hogy megállja a helyét, de úgy tűnik még egy jó darabig jellemezni fogja a piaci erőviszonyokat. Számokban kifejezve a face ID minimum két évnyi előnyt biztosít az iPhone-oknak az androidos készülékekkel szemben - publikálta a Reuters, mely három mobilalkatrész gyártó céggel diskurált a témában.

A face ID az Iphone 3D szenzoraitól, vagyis a beépített hardvertől avanzsál csúcstechnológiává. A TrueDepth kamerarendszer a frontpanelre helyezett szelfikamera mellett a készülék karakterét adó Notch-ba beágyazva dolgozik. Milliónyi, parányi infravörös sugárnyalábbal három dimenziós modelleket alkot a felé forduló arcokról. Az ehhez társuló kiterjesztett valóság teszi elérhetővé a fiatalok által rajongott aninojit illetve a face ID-t.

 maxresdefault_1.jpg

Három - nemcsak a magyar igazság!

A kétdimenziós technológia kevésnek bizonyul ezen a területen. Az Intelligent Scan így ugyanis nem pontos, ráadásul biztonság tekintetében sem eredményes. Kiváló példa erre a Samsung Galaxy S9, mely csúcsmobil a javából, de a fent felsoroltak miatt labdába sem rúghat face ID szempontjából az iPhone X mellett. Az is árulkodó tény, hogy a vállalat az Intelligent Scant nem engedi használni a digitális fizetésekhez, mint megbízható alapot nyújtó azonosítást.

Miből adódik az android hátránya?

A válasz egyszerű: az Apple olyan technológiák birtokosa, melyeket per pillanat a Google platformjára szavazó gyártók nem tudhatnak a magukénak.

facialrecognition_1326427.jpg

A 3D arcfelismerés központjában egy lézeres modul áll, ami az arcjegyek letapogatására alkalmas. A technológiát a piac számára biztosító gyártók szinte kivétel nélkül elköteleződtek az Apple mellett, köszönhetően a cég rendelkezésére álló óriási, kapcsolati és anyagi tőkéjének. Magyarul az androidos ökoszisztémát preferáló vállalatoknak nem maradt mozgásterük.

Türelem face ID-t terem?

A fentiek fényében nem maradt más hátra, mint a várakozás. A Samsung meg nem erősített hírek szerint dolgozik egy új, biztonságos alternatíván, de debütálással még nem érdemes számolni.

A Ming-Chi Kuo szerint eközben az ősszel megjelenő iPhone-ok, illetve a legújabb iPad Pro sem fogják nélkülözni az arcfelismerés új dimenzióját, vagyis az Apple láthatóan általánossá kívánja tenni termékeiben, utánozhatatlan szolgáltatását.

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr2513812138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása