Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

„Semmiresejó” vagy tényleg hasznos kütyük fillérekért?

2018. március 26. - azolcsosag Dani

Kütyük, gadget-ek, gedzsetek, ki hogy mondja: ezek az apró eszközök azok, melyekről szól manapság a világ. Annyi van belőlük, hogy sokszor már teljesen ellepnek minket. Nem újdonság sokak számára, hogy a modern kütyük minősége a "párezer forintos" kategóriában továbbra is kétségbe vonható.

Minden elektronikai termékre Magyarországon 1 év garanciával kell számolni, 10 ezer forint vételár felett, azonban sok kütyü alig bírja tovább egy évnél. A minőségért a legtöbb esetben a mennyiség, választék, olcsó ár és a gyors megunhatóság kárpótol minket, és ez sokáig így is fog maradni. De milyen kütyük érhetők el manapság a halandó ember számára a néhány ezer forintos kategóriában, melyek ténylegesen használhatók is valamire?

Ha van körülbelül 15.000 forintunk, melyet nincs mire költeni, akkor vehetünk belőle egy LED szalagot, bluetooth sapkát, karkötőnek álcázott mikro USB kábelt, 4 db-os USB HUB elosztót, valamint egy Old School Nintendo kontrollert. És most mindenki jogosan teszi fel a kérdést: bluetooth sapka???

bluetooth-sapka.jpg

Bevallom, én sem hallottam még erről 1 nappal ezelőttig, de létezik! És mit tud? Teljesen átlagos meleg, kényelmes sapi, melybe beépítettek egy mikrofont, tehát hívásokat fogad, és egy hangszórót, melyen keresztül tud zenét lejátszani.

Aki végképp lusta vagy nem szereti a fej-/fülhallgatót, annak egy bluetooth sapka körülbelül 6.000 forintért jó választás lehet, habár a hangminőség erősen középszerű. Ha világítást keresünk otthonra mondjuk gamer setup-hoz, akkor ott a párezer forintos LED! Pontosabban a 2000 forintnál is olcsóbb LED szalag, mely esténként vad hangulatot biztosíthat az online meccsekhez, vagy éppen a horrorjátékokhoz.

led-szalag.jpg

Nem vittük magunkkal töltőnket telefonunkhoz és a powerbank-hez a kábel is otthon maradt? Körülbelül 1500 forintért egy karkötőnek álcázott mikro USB kábel formájában még divatkiegészítő is üti a markunkat!

Multifunkcionalitás a javából!

A megmaradt párezer forintunkból azonban futja még pár kütyüre: többek között egy USB HUB-ra, mely 4 DB USB 3-as csatlakozóval rendelkezik. USB eszközök töltésére, valamint egyidejű kezelésére praktikus, ráadásul adatot másolni is gyorsabb, ha megszórnak minket sok pendrive-al.

Aki pedig szereti feleleveníteni a Nintendos élményeket replika USB kontrollerekkel, az vásárolhat 4.000 forint értékben egy minimalista Old School SNES kontrollert, csak, hogy teljes legyen a kép.

snes.jpg

Persze az, hogy gépen milyen játékokkal játszhatunk vele, az már kérdéses. Mindezek után elmondhatjuk, hogy könnyű manapság elveszni az eszközök világában, hiszen a kedvező ár, a hatalmas választék sok szempontból verhetetlen.

5 kütyü 15.000 forintért? Olcsó vagy drága? Nehéz megmondani, hiszen minden szubjektív. Egy azonban biztos: a kütyük szerves részei lesznek életünknek a jövőben is.

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr3813780778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása