Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Öt milliárdan a mobilok bűvöletében

2017. június 25. - azolcsosag Dani

A GSMA, ami kb. nyolcszáz szolgáltatót ölel a keblére bizonyos időközönként publikál egy-egy fontosabb információt a mobilpiaccal kapcsolatban.

Az aktuális bejelentés a Föld lakosságának mintegy kétharmadát érinti, ugyanis a felmérések alapján, jelenleg öt milliárd ember használ valamilyen kártyás, vagy előfizetéses mobiltelefon opciót. A növekedés motorját a kínai, és indiai felhasználók adják.5_millio_mobil_felhasznalo.png

Öt milliárd külön álló egyén: nem csoportok, esetleg több kártyás mobilozók. Egyének. Azaz a Föld teljes lakosságának már csak az egyharmada nem aknázza ki a telekommunikációban rejlő pozitívumokat. A bejelentés másik döbbenetes információja, hogy az utóbbi négy évben egy milliárddal bővült a felhasználók száma, míg előtte a négy milliárdos határt évtizedek alatt sikerült megközelíteni. A bővülés tehát felgyorsulni látszik, ám még mindig van hová fejlődni.

Az ázsiai régió ugyan húzza a felfelé ívelő trend szekerét, de a 68%-os penetráció jóval elmarad az európai 86%-hoz, vagy az amerikai 80%-hoz képest. A ludas India, aki a maga 54%-os adatával jócskán le van maradva, Kína már egészen jól, 78%-on áll . A sort az afrikai régió zárja, mely csekély számokkal tud előrukkolni, egyelőre.

Az Android tehát világszerte nagyot kaszál ezzel a gyors ütemű, előre haladással, igaz az Apple sem panaszkodhat. Előbbi Kínában, Európában tarol, míg utóbbi Amerikában hoz jobb számokat, igaz a cél az indiai piac meghódítása, ami nem lesz túlzottan egyszerű feladat, hiszen ott jelenleg az olcsón beszerezhető, Androidos készülékek futnak.

pile-of-smartphones.jpg

A microsoft alapú Windows mobilok ideje úgy tűnik lejárt, Európában a felhasználók kevesebb, mint 2%-a szavaz a Bill Gates fémjelezte platformra. Az iOS a tengerentúlon jobb eredményeket produkál, hasonlóan a brit piachoz.

A Google tehát határozottan nagyot szakít a bővülésből, s még hol van a folyamat vége? Lassan már az újszülöttek is telefonnal a kezükben születnek, s ez a tendencia beigazolódni látszik. Kérdés, hogy a hat milliárdos érték eléréséhez, vajon mennyi időre lesz szükség?

Ismerve a legfrissebb statisztikákat a rohamléptékű növekedés, akár néhány éven belül újabb kerek számokat hozhat magával.

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr2312619053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Duplaxiii 2017.06.25. 23:09:56

Szerintem a 5 milliárd előfizetés nem egyenlő 5 milliárd egyedi bűvöletben élővel. Gondolj csak a Földünk lakosságára.
süti beállítások módosítása