Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Fidget spinner, a birizgálás új dimenziója

2017. június 19. - azolcsosag Dani

Ha a címet olvasva azon töprengsz épp, hogy vajon mi ez a Fidget spinner nevű valami, ami a birizgálást helyezte új galaxisba, akkor nyugodj meg: nem vagy egyedül. A felnőttek körében még nem örvend akkora népszerűségnek ez a kütyü, de ami késik, az nem múlik.

fidgetspinner.jpg

A kisgyerekes családoknak, azonban már ismerősen csenghet ez az új őrület, ami egyébként egy faék egyszerűségű találmány. Adva van egy pörgettyű, benne egy csapágy, ami lehetővé teszi, hogy az őrült kóvájgás ne csak pár másodpercig tartson. A kiindulási alap tehát ez, de a piac már kitermelt határozottan bonyolult variánsokat is.

Tehát a pisztergálás, birizgálás új dimenziója a Fidget spinnernek köszönhető, melyet netes bugyrokban leginkább matató kütyü elnevezéssel illetnek. Arra jó, amire. Időtöltésre, unaloműzésre, elragadtatott pörgettyűfigyelésre…

A Fidget cube kevésbé népszerű, de a fenti elvhez hasonlóan működő kocka, melynek az oldalai nyomkorászhatók.

fidget-spinner.jpg

A csodabazárok standjain az elmúlt esztendőkben is meg lehetett vásárolni ezeket a professzori kombinatorikát nélkülöző kellékeket, ám néhány hete futótűzként perzselte fel a hír az arra érzékenyeket: a Fidget spinner segíthet az ADHD-ban, szorongásban, vagy autizmusban szenvedőknek.

Nem csoda, hogy azonnal megtriplázódott a kereslet, s az addig bőszen pörgő portékák hirtelen hiánycikké avanzsáltak.

Hogy hogyan segítenek ezek a kütyük? Na, igen, azok, akik szerint pozitív változás tapasztalható a bizergálók alkalmazásával, nem tudnak releváns választ adni erre a kérdésre, míg a tudomány élesen fogalmaz: sehogy.

fidgetspinner1.jpg

A Fidget spinner birizgálja a gyermekek fantáziáját ez tény, ám ugyanilyen hatása volt annak idején a búgócsigának, vagy épp a jojónak.

A pörgettyű tehát semmivel sem több annál, aminek látszik: egy örökmozgó, forgó ketyere, ami egyébként megmagyarázhatatlan módon nyugtatóan hathat az idegekre, akárcsak egy stressz labda, vagy egy ujjon pörgetett ceruza. Túlmisztifikálni nem érdemes, alkalom adtán használni, azonban érdekes.

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr2912605775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása