Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

3 komoly érv az okos karóra mellett!

2017. február 16. - azolcsosag Dani

Igazából startból rövidre zárhatnánk az okos karóra melletti döntés érveit, mert akinek eddig nem volt annak azért, akinek pedig már meg volt a legalsó kategóriás okosórákkal a találkozása, akkor itt az ideje kategóriát váltani.

zgpaxs8_1.jpg

Annak ellenére, hogy a Zgpax S8 nem a legfrissebb modellje a gyártónak, mégis azt kell mondanunk, mindazt a tudást hordozza, amire szükségünk lehet, sőt még annál többet is!

Design

Valljuk be, így vagy úgy, de az eszközeink vásárlásakor tudástól, funkciótól függetlenül igenis számít a külső. Igen, külsőségekre épülő világban élünk, megnézünk egy remekbe rajzolt autót, egy stílusgazdag okostelefont, vagy épp egy okos karórát. Márpedig a Zgpax S8-nak nincs miért szégyenkeznie, már a dobozának a megjelenése is hatásos.

img_3723.jpg

Maga a készülék pedig egyszerűen elegánsan ötvözi a funkcionalitást és könnyedséget, amire, ha ránézel azt mondod: "ezt szívesen viselném."

Funkcionalitás

Felmerül a kérdés, ha van okostelefonunk, akkor mi a csodának kell mellé még okosróra is?

Talán az egyik leghasznosabb funkciónak tekinthetjük a külön SIM kártya helyet, így okosóránkat egyéb okos eszközeinktől függetlenül telefonálásra is használhatjuk. A készülék zsenialitását az adja, hogy ha se nem telefonként, se nem okos készülékként használjuk, akkor egy diszkrét, remek designnal rendelkező analóg órává "vedlik" át. Ám, ennek ellenére a háttérben minden értesítést valós időben közvetít a szinkronizált eszközökről.

img_3728.jpg

Ha épp úton vagy és nem tudod elővenni a mobilod, de fontos emailt, üzenetet, legyen az Facebook vagy Twitter, netán hívást vársz, az okosórával a világ legegyszerűbb dolgává válik, hogy értesülj róla.

Kétségtelen Zgpax S8 a digitális korosztálynak készült, akik nem akarnak lemaradni semmiről, akik a virtuális közösségi életet maximálisan élvezik!

Belső értékek

Hát igen, a belső értékeket hagytuk a végére, igazából a "vas" egy átlagos okostelefonban is megállja a helyét: a processzor MTK6572 2x1 Ghz-es, amihez 512 MB RAM párosul, a mindössze 68g súlyú eszközbe mindent belezsúfoltak, amit csak az Android 4.4 operációs rendszer "megenged". Sőt, mi több egy 2.0 mpx-es kamerát is kapott! A képeket, videókat SD kártyára menthetjük, az okosóránk ebben is élen jár, hisz akár 32 GB-ig is bővíthető.

img_3733.jpg

Bár videót és képet csinálni elég érdekes élmény az okosórával, némi kísérletezés után azonban biztosan rá lehet érezni az ízére. :-)

A 240x240 pixel méretű kijelző valójában teljesen használható, ami ebben a miniatűr kategóriában meglepő lehet, bár sms és email írásra nem feltétlen kellemes megoldás, viszont egy vagány bluetooth headsettel párosítva tökéletes kiegészítője a hétköznapoknak.

zgpaxs8.jpg

Szükség esetén elfogadható képet készíthetünk a 2.0 megapixeles kamerával, ha van elegendő fény

Kinek ajánlott?

Azoknak, akik hozzám hasonlóan elérhető ár-érték arányban keresik az újdonságokat, akik a digitális eszközöket maximálisan szeretnék kihasználni és kipróbálni.

És azoknak, akik például olyan munkahelyen dolgoznak, ahol veszélyes elővenni egy 4,5-5 inches okostelefont sérülés nélkül, vagy akik sokat utaznak, és fontos, hogy útközben is értesüljenek minden hívásaikról, üzeneteikről.

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr7912267302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blogerovac 2017.02.17. 11:28:24

Hát, ez inkább csúnya, mint szép, de ez ízlés dolga. Kb. ebben az árkategóriában 100x inkább az alábbit választanám, amiben fejlettebb a processzor (újabb, 4 core), újabb az Andriod (5.1) és nagyobb a felbontás (400x400) és még néz is ki valahogy. Mondhatni nem egy liga, miközben csak 10%-al drágább:
www.banggood.com/KINGWEAR-KW88-1_39-inch-MTK6580-Quad-Core-1_3GHZ-Android-5_1-3G-Smart-Watch-p-1067524.html?rmmds=search

kvp 2017.02.17. 12:26:12

Szerintem egy okosoranak pont az lenne az ertelme, hogy nem kell hozza telefon, hanem sajat maga az. Idealis esetben bluetooth-os fulhallgatoval hasznalva es az orahazon mar csak a kihangosito (kulso hangszoro) van. Viszont nekem a meretek nem tetszenek. A kerek kijelzo eleve a regi mutatos oraktol jon, ma mar semmi szukseg ra, csak csokkenti a hasznos kepernyomeretet.

Ha mar okosora, akkor a fent leirt modon, sajat android-os rendszerrel, hasznalhato meretu kulso es belso hattertarral es normalis meretu kijelzovel hasznalhato. Nekem szemely szerint egy teljes mandzsetta meretu (kb. 5 centis), fektetett szogletes kijelzos ora tetszene, enyhen ivelt, a csuklo vonalat koveto hazban, minel inkabb keretnelkuli kijelzovel es kesztyuben is hasznalhato kapacitiv erintokijelzovel. Fontos, hogy kepes legyen allandoan mutatni legalabb az idot, tehat lcd-bol transflective (kulso es sajat vilagitasal is mukodo) legyen, mig oled-bol nem art ha bir legalabb 2-3 napot csak az orat mutatva. (oled-nel csak az a pixel fogyaszt ami vilagit) Az uj ivben hajlithato oled-ek pont jok is lennenek erre a celra. Szijbol alapvetoen olyan kell, amit lehet ruha folott is viselni es kenyelmes, ekkora kijelzovel (4-5x3 centi = 2.2 inch) ugyanis konnyen kerulhet az ingujj fole, hogy ne kelljen a ruhankat igazgatni ahhoz hogy ranezzunk. Viz es utesalloasag kotelezo, mert az ember ebben fog kezet mosni es esoben sem veszi le, tovabba a -20+60 fokos homerseklettartomany is elvart, ugyanis nem zsebben hordanank.

nyelv-ész 2017.02.17. 13:33:23

Mondjuk nem a fényképezőgépe a selling point, a mellékelt képet nézve...

bunkó · http://bunko.blog.hu 2017.02.17. 14:09:24

Én a karórámat olykor hónapokig nem veszem le a kezemről. Ezzel szemben az okosórák 99%-át naponta-kétnaponta töltikézni kell.
Én az okosórámban érzékeny adatokat szeretnék tárolni (pl jelszavakat, szövegeket), tehát a beépített bluetooth kizáró ok.
Szeretném pontosan teste szabni, hogy a kijelzőn mit, hova és mekkora karakterekkel írjon ki az órám, de tudtommal ilyen okosóra sem létezik..
...szóval szerintem igazán nem vagyok nagyigényű, de az okosóra ipar erősen el van maradva az én alacsony igényeimtől is... mondjuk a 12 éves hülyegyerekek igényei, azok maximálisan ki vannak elégítve.

Gyorgy Nagy 2017.02.17. 14:48:12

Én "okos" órám IWC.

eßemfaßom meg áll 2017.03.23. 11:26:48

3 komoly érv az okos karóra mellett!

-
-
-
süti beállítások módosítása