Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Viszlát, roamingdíj, üdvözlet korlátlanság!

2018. január 22. - azolcsosag Dani

A roaming díjak eltörlése óta nincs akadálya annak, hogy határainkon kívül, például az EU-ban előkapjuk a mobilunkat: némi csevegés, üzenetváltás, vagy mobilnetezés céljából. Erről a változtatásról az érintett lakosság 85%-a tudott – legalábbis többek között ez derült ki az eNET Telekom „jelentés az internetgazdaságról” kutatásából.

A 2017 októberében készült felmérésből egyértelműen kiderült, hogy az internetező felnőtt lakosság több, mint kétharmada pontosan tudta, hogy 2017. június 15 óta roaming díjak nélkül lehet az EU-ban élvezni a mobil adta előnyöket.

roaming2_650x320.jpg

A statisztika szerint a roaming keretében mobilnetet közel egymillióan használtak, akik közül mintegy 450000-en a roamingdíjak eltörlése előtt, és után is éltek ezzel a lehetőséggel. Fontos adat azonban, hogy a felhasználók 37%-a a júniusi díjeltörlés után, új belépőként csatlakozott.

Az EU más országaiban netezők száma folyamatosan nő, hiszen nem kell wifi keresgélésével bajlódni, ráadásul többletköltségekkel sem kell számolni.

A fentiekből egyértelműen kiderül, hogy a válaszadóknak nagyon lényeges a kapcsolattartás akkor is, amikor külföldön tartózkodnak. Az e-mailezés főszerepet játszik, de a chat-elés is az elsők között található.

Az információszerzés legalább annyira prioritás, mint a kommunikáció. A válaszadók több, mint nyolcvan százaléka használta GPS vezérelte közlekedésre, vagy térképes navigációra a mobilnetet, de a hírek olvasása, az időjárás böngészése sem érdektelen a felhasználók körében.

211478_articol.jpg

Érdekes adat, hogy telefonálásra kb. 2,5 millióan, míg sms-ezésre 1,8 millióan használták fel roaming keretüket. Igaz ez óriási szám, különösen a netezőkhöz képest, ám ezek az értékek a díjak eltűnése után nem különösebben emelkedtek.

A kutatásban megkérdezettek szerint a pozitív intézkedés nemcsak a mobilnetet rendszeresen alkalmazók körében örvend nagy népszerűségnek. Előnyös következménye az is, hogy az internethasználat mértéke ugrásszerűen növekszik, és ez a tendencia valószínűleg kitart a jövőben is.

Most már csak be kell szerezni egy újabb izgalmas okostelefont az óriási választékból és határok nélkül élvezhetjük a korlátlan mobilos szabadságot!

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr3413586619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása