Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Osztályoztuk a mindenkit leosztályozó Android Go-t!

2018. május 17. - azolcsosag Dani

Tavaly májusban be, idén pedig megjelentette a Google az Android Go-t, ami bizony sok újdonságot és előnyt tartogat a felhasználók számára.

Az Oreo alapjaira támaszkodó Go-t szándékosan a gyenge hardveres háttérrel rendelkező készülékekhez optimalizálták. A cél tehát a napnál is világosabb: legyen egy platform, ami a brutálisan olcsó mobilokon is kifogástalanul muzsikál. Lett, erre képes az Android Go.

android-go_1.jpg

A rendszer egyáltalán nem butuska, pedig a rossz nyelvek azonnal az Android oktondi testvérének aposztrofálták a verziót. A valóságban annyiról van szó, hogy a programozók másra helyezték a hangsúlyt a megkomponálása közben. A puritán megjelenés mellett a felesleges cicomák is kikerültek a szoftverből. Igaz nincsenek ugrabugráló animációk és szemkápráztató effektek, de nem is hiányoznak.

A rendszerbe előzetesen integrált alkalmazások létszáma is erőteljesen csökkent, ami a gyorsaságot nagymértékben fokozza. Egyes applikációk is egyszerűbbé váltak, idomulva az Android Go elvárásaihoz.

Így aztán az új platform helytakarékos és energiagazdaságos megoldás. Előbbi roppant lényeges a minimális (8 Gb-os) tárhellyel érkező kütyük esetén, míg utóbbi az üzemidőre van látványosan jó hatással.

android-go-go.jpg

A tervezők kényelmi funkciókkal is kedveskedtek a felhasználóknak. A File Go egy olyan fájlkezelő app, ami egyszerű és gyors megoldást kínál a fájlműveletek gördülékeny kivitelezésére. Másolás, beillesztés, törlés - nem jelenthet problémát a jövőben, s külső alkalmazások telepítésére sincsen szükség.

A Gboard egy minimum három az egyben virtuális billentyűzet, hiszen az alap karakterbevitel mellett támogatja az emojikat és a diktálás funkciót is, vagyis a hangalapú szövegbevitel sem lehet akadály többé.

A Google saját mesterséges intelligencia technológiája is némi ráncfelvarráson és optimalizáláson esett át, így született meg a Go Assistant Go, mely már fél giga rendszermemória mellett is beizzítható.

Az Android Go-ból nem hiányzik a Google Play Protect biztonsági kiegészítés sem ami gyakorlatilag 24 órás védelmet garantál az okos telefonok számára, a küszöbön kívül tartva a behatolókat és kártevőket.

android-go.jpg

Az Android Go stabil, gyors háttérként kényelmes, rugalmas használatot biztosít az olcsóbb kütyük felhasználói számára, ami meg kell hagyni hatalmas durranás. A Nokia, a Samsung már piacra is dobta a Go-ra támaszkodó készülékét, de több gyártó is jelezte, hogy nem kíván lemaradni a sorban.

Összegezve: koncepció jeles, megvalósítás jeles, felhasználói visszajelzések jeles, gyártói érdeklődés jeles. A Google új fejlesztése színötösre vizsgázott.

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr7513957738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása