Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Idén már nem vállal a Jézuska Kínából szállítást

2016. november 29. - azolcsosag Dani

Kész, ennyi volt. A karácsonyi roham elkezdődött és jó, ha tisztázzuk magunkban, hogy egy hónappal az ünnep előtt már lekéstünk a kínai kütyü piacról, esélytelen, hogy a karácsonyfa alá pottyanjon a csomagunk.

A minimum egy hónapos szállítási idő egyértelműen jelzi, hogy bizony az ünnepi kiküldetést át kell testálnunk a nyúlnak, ha már a Jézuska lemaradt róla!

És nem csak azért, mert Kína baromi messze van!

karacsony_azolcsosag.jpg

Az elmúlt esztendőkben a statisztikák szerint ugrásszerűen megnőtt a kínai kütyük rendelésszáma, főleg karácsony közeledtével. A 2016-os évben kb. 44000 külföldről (leginkább Kínából, és Amerikából) befutó csomag landolt a vámvizsgálat berkeiben. Ez az adat a november-decemberi sávban megháromszorozódik. Nem nehéz ezek után elképzelni, hogy milyen mennyiségű csomag várja, hogy kézbesítsék.

Igen ám, de ez mondjuk egy Kínából hozatott kütyü , pl. mobil esetében nem olyan egyszerű. Minden egyes csomagot vámkezelésnek kell alávetni, tehát a rendelt kütyük vámkötelesek. Maga a folyamat, ha minden optimális akkor csupán pár percet vesz igénybe, de többnyire mindig akad valami bibi a kézbesítésre váró „ajándékokkal”.

azolcsosag_karacsony.jpg

A leggyakoribb szarvas hiba, hogy alacsonyabb árat tüntetnek fel a csomagon, mint a tényleges ár. A vámosok abszolút képben vannak a termékek árait illetően, hiszen már-már trend mobilokat, táblagépeket, kütyüket Kínából hozatni. Pár kattintás után az internet kidobja a reális árlistát, és ha túl nagy a differencia, akkor a csomag elakad a vizsgálaton, és alaposabb nézelődésnek esik áldozatul.

Ez bizony akár heteket is jelenthet, aminek köszönhetően totál esélytelen, hogy a kézbesítés időben megtörténjen.

A vámkezelés pár pillanatos művelet, ám, ha a második hiba is színre lép, akkor ismét csak a hosszadalmasabb vámvizsgálat karmai közé kerül csomagunk. Ez a sűrűn látott mellényúlás, hogy sokan csak egyszavas jelzőkkel illetik a feladni kívánt csomagot. Az „ajándék”, a „csomag” kifejezések nem elegendőek, pláne nem a vámkezelőknek….

telefon.jpg

Nem érdemes hamis elnevezéseket sem használni, s talán azt is felesleges kiemelnünk, hogy ünnepi bódultság ide, karácsonyi kábulat oda a kábítószer behozatala továbbra is illegálisnak számít! Meg nem is kütyü!

A Magyar Posta szalagjaira tízezrével érkeznek csomagok, melyek száma a karácsonyhoz közeledve megduplázódik.

A röntgenes vizsgálatot követően, ha nincs probléma, akkor már csúszhat is tovább a küldemény, hogy sorszámozzák, s végül, hogy kézbesítsék. De a most rendelési fázisban lévő cuccok már egész biztosan ünnep után kerülnek a fa alá! Az egyetlen megoldás, ha EU raktárból rendelünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr8511994058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása