Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Made in China – egyáltalán nem ócska!

2017. október 21. - azolcsosag Dani

A helyzet az, hogyha az emberek többsége azt hallja, hogy egy kütyü Kínából származik, akkor rögtön rányomják a „búcsúi céllövöldés” lebecsmérlő jelzőt. Az egészben az a „legszebb”, hogy legtöbbször olyanok hangoztatják ezt, akiknek egyébként valós, tényszerű tapasztalatuk nincs a témában. A kínai nem vacak, nem bóvli, nem "egyszerhasználatos".

Persze kaphatsz gagyi cuccokat fillérekért, de ha jól állapítod meg a reális ár/érték arányt, akkor a minőséggel nem lesz gond. Az itthon megtapasztalt megbízhatóságot kintről fényévekkel olcsóbban beszerezheted. Ez a valóság, s éppen ezért ideje, hogy félretedd a fals előítéleteket.

china-sun-postal.jpg

Ha már betetted a kosaradba legújabb szerzeményedet, akkor felmerül a kérdés, hogy mennyit kell várnod a megérkezésre? Hónapokat? Nem. Alap esetben 20-30 nap a maximum, amit ki kell bírnod, az esetek többségében ráadásul ingyenes célba érésről van szó, ami ha belegondolsz döbbenetes. Kínából nulla, azaz nulla forintért pár hét leforgása után becsönget hozzád a csomagod, pontosabban a futár – kezében vágyad tárgyával.

Természetesen, ha szezon van, azaz kezdetét veszi a karácsony előtti őrület, akkor 2-3 hónapra is duzzadhat a várakozási idő. Ebben az esetben két dolgot tehetsz. Vagy fizetsz az extra sebességet kínáló szolgáltatásért, vagy rendelsz EU-s raktárból. Bónusz tipp: még időben gondold végig a fa alá szánt meglepetéseket, és csapj le rájuk, jóval a roham előtt.

Attól egy pillanatig sem kell tartanod, hogy hőn áhított szerzeményed útközben elveszik, esetleg megsérül. A biztonsági rendszerek garantálják rendeléseid sértetlen célba érkezését, s ha bármi gikszer történik, akkor a károdat megtéríti az érintett webáruház. Hazai viszonylatokban is pontosan ugyanezek az eshetőségek fordulhatnak elő. Sőt! Inkább nem elemezzük a magyar posta útvesztőit, ahol azért történhetnek furcsaságok. Mindig a megbízható helyeket részesítsd előnyben, így kellemetlen meglepetésekkel biztos, hogy nem kell számolnod.

postage-for-dhl-ems-ups-china-post-epacket.jpg

A fizetés kérdése megér még egy plusz bekezdést, mert ez az, amitől a vásárlók félnek. Hogyan fizessek? Rátaláltam az optimális forrásra, megleltem legújabb tech-szerelmemet, de hogyan rendezzem a cehhet? PayPallal!

Ez az internetes bank nem bocsájt ki kártyákat, és kizárólag virtuális számlákat tart fenn a devizáknak. Egyetlen regisztrációra van hozzá szükséged, ami nettó fél órát igényel az életedből, aztán egy nap várakozást követően már használhatod is. Két módja van a perkálásnak: vagy átutalással feltöltöd a virtuális számládra a kívánt összeget, vagy bankkártyát kötsz hozzá. Viszonylag sokan alkalmaznak kizárólag netes vásárlásra optimalizált elektronikus kártyákat, amikhez egyedi számlaszám kapcsolódik a bankjuknál. Ez bizony egyszerű, és nagyszerű, nem utolsó sorban biztonságos alternatíva!

online_payment-2.jpg

Amiért a PayPal a legjobb megoldás az a pénzvisszafizetési rendszer. Azaz, ha a webáruházzal nem jutsz dűlőre vitás helyzetben, akkor a PayPalon dispute-t nyithatsz, amitől a kínaiak óckodnak, és azonnal visszaadják a jussodat. Az ÁFA, és a vám nem érint, ha Eu raktárból, vagy áfamentesen rendelsz, egyéb esetben nyilván számolnod kell az adódó költségekkel.

Egy kis odafigyeléssel maximálisan biztonságossá teheted a vásárlásaidat, s így a téves sztereotípiákat is végérvényesen száműzheted életedből!

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr3013048216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása