Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Dobd el a töltőt, de azonnal!

2017. május 27. - azolcsosag Dani

Ha a modern emberről egy szobrot kellene készíteni, akkor valószínűleg az alkotás a „mobiltöltőt bőszen kereső” állapotot örökítené meg az utókor számára. Az okoskütyük világában élők számára egyetlen szám mérvadó: a töltöttség értéke! De az felülír mindent: gyereksírást, tanulást, ebédidőt, utolsó perceket a munkában...sőt, garantálom a szerelmi életre is negatív hatással van!

android-o-charge.png

Ez pedig a folyamatos használatnak köszönhetően villámgyorsan csökken, riadt táska-kutatásra, és töltő keresésre késztetve a felhasználókat. Ugye már te is jártál ebben a roppantul kényelmetlen cipőben? Rúgd le magadról ezt a széttaposott csukát, mert a Google hozza a megoldást!

Az Android O lehet, arról kapta a nevét, hogy a megdöbbent kütyütulajok szája o-t formáz, amikor szembesülnek az újításokkal. Ilyen innováció, hogy az op rendszer külön figyelmet szentel arra, hogy az akkumulátor ne merüljön le túlságosan gyorsan. Hogy ezt hogyan éri el?

android-o.jpg

Nos az Android O úgy óvja az aksid élettartamát, hogy az appok csak, és kizárólag annyi energiát használhatnak fel, amire minimálisan szükségük van, egy milliamperrel sem többet. Az igazsághoz persze hozzá tartozik, hogy a Google mindig is odafigyelt erre a területre.

Az Android eddig is korlátozta azokat az alkalmazásokat, amelyek túlságosan kiszipolyozták a rendelkezésre álló energiakészletet. A statisztikák kedvelői az alábbi sorokat olvasva biztosan pezsgőt bontanak, ugyanis az „o” jelű rendszer az akkumulátor beállításainál részletes információkkal fogja segíteni a kütyürajongók életét.

android-o1.jpg

Egy-egy appra fókuszálva kiderül mennyi energia fogy a használat közben, megkülönböztetve az előtérben, vagy háttérben futó eseményeket. Ha úgy tartja kedved egy pöccintéssel lestoppolhatod a háttérben zajló folyamatokat, de diagrammok, és milliamperes mérési adatok is segítenek az eligazodásban.

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr612545031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2bk 2017.05.28. 10:24:25

Ez most miről szólt ??

Nbl 2017.05.28. 10:44:39

Tisztességesen megírt alkalmazás egyébként sem fogyaszt a háttérben... Sőt, az activityk egyáltalán nem is futnak a háttérben... Leginkább azok a servicek tesznek ilyet, amik jellemzően vmilyen messengerek vagy más olyan appok részei, amik értesítéseket küldözgetnek. Sajnos a doze sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ráadásul nem is tudom, kinek poén, ha az értesítések nem akkor jönnek meg amikor kéne (ok, itt most nem vmi kretén játékra gondolok ami szól, h még 4 órád van teljesíteni a napi kihívást...)

A megoldás nem ez lesz, hanem a kisebb csíkszélességen gyártott chipsetek, dedikált mag a háttérfolyamatoknak és nagyobb akku. Pl a Xiaomi Redmi Note 4 ebből a szempontból mindenképpen etalon, lassan egy butatelefon üzemidejét idézi.

midnight coder 2017.05.28. 11:08:42

@Nbl: Nekem még Redmini Note3 plus-om van és hetente kétszer töltöm. Mondjuk a GPS és a WI-FI csak akkor van bekapcsolva, amikor használom. Amúgy viszont ezt használom e-book olvasónak is. Egyébként ami nálam igazán az akksit fogyasztja az nem annyira a CPU hanem a háttérvilágítás. A mai mobil technológiának szerintem inkább ez a gyenge pontja: a jó öreg TFT veszett mennyiségű fényt elnyel.

PJoe 2017.05.28. 11:47:27

Nesze semmi, fogd meg jól írás. Hiába a takarékos app, ha a kijelzö 100%-on megy, illetve mittomén milyen nagyságú és felbontású fullhd pixeleit kell tápolni. Meg a különbözö adó-vevö hardverek.
Visszamentem qHD-ra, LG G2 mini, mindennapokra elég és a képe is jó.

R. Daneel 2017.05.28. 14:24:15

Hát én nem mondom, hogy ördögtől való az oprendszer energiafelügyelete, de azért a gyártók felé kellene leginkább odacsapni. Mert hát szerintem kábé a legelső dolog az optimalizálás során amiből faragnak, az az az akku mérete. Nincs hely a hardvernek? Nosza, faragjunk az akksiból! Nehéz lett a konstrukció? Akku! Satöbbi, satöbbi... Aztán jönnek az 2500-3000 mAh-s akkuk a 8-10 magos, fullhd-s tech-csodákba.
Emlékszem, gyerekkoromban a 80-as évek közepetáján a deltában már mutattak egy kvarcórát, ami mellékesen televízió is volt! (Nálunk meg még a tranzisztoros tévé is a hüb+ kategória.) :)
No. Ez a kvarcóratévé tudott menni 45 percet. (És akkoriban akksi sem volt, max. ólmos.)
A mai okosmobilok is pont ugyanolyanok, mint az az óra volt: szép, csodás... csak kell hozzá egy nagyobbacska koffer az elemeknek.

szanaImas 2017.05.28. 14:27:53

@Nbl: A Nougat-ban a doze már szinte tökéletes, az appokat meg egyedileg lehet kivenni az energiatakarékosságból, akkor nem késik az értesítés.

Egyébként a poszt azért bullshit, mert az Android kb. a 4.x óta takarékos. Sőt, a 2.x-es ZTE Blade is elment 2 hétig. Nem az oprendszer határozza meg a fogyasztást, hanem a felhasználói szokások. Baszhatja az Oreo a takarékosságot, ha a felhasználó napi 10-14 órát használja a telefont, csetel, netezik, játszik, esélye sincs az energiatakarékosságnak.
Én most is 8-9 naponta töltöm a kínai telefonomat, 4mag, IPS, 4G, 2400mAh.
Igaz, hogy le van tiltva a teljes google szarság, és alig telefonálok, meg 2G-re van kényszerítve, nem szinkronizál, meg keveset is telefonálok, stb.
Pont ugyanilyen kímélő használat mellett a gyári beállításokkal 2-3 nap lenne csak, de a Google alapból a "kényelmi"(?) szoftvereivel zabáltatja az akkut.
Nekem ne fusson a háttérben a Gplay, mert nem használom semmire, ne akarjon frissíteni, ne akarjon szinkronizálni 5 percenként. Van aki meg el sem tudja képzelni az életet Gplay, és Messenger nélkül. Azok meg zabálják a milliampert, és kész, tök mndegy, hogy az Oreo megtakarít nekik napi 0,05%-ot.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.05.28. 19:54:55

@Nbl:

"A megoldás nem ez lesz, hanem a kisebb csíkszélességen gyártott chipsetek"

Fene tudja, meddig lehet még csökkenteni a csíkszélességet a szivárgási áram túlzott megnövekedése nélkül.

minden_no_a_puncijaval_gondolk 2017.05.28. 20:02:03

@2bk: "Ez most miről szólt ?? "
Arról, hogy kattints, és a szerző meg keressen kb. 3-400 forintot. Lásd még: clickbait!

qwertzu 2017.05.29. 00:18:01

"milliamperrel "

Az energia mértékegysége a milliamperóra (mAh), a milliamper az áramerősség.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2017.05.29. 06:56:17

(Khm, nem maga az alkalmazás fogyaszt csak, hanem a hardver, amin az fut. A fogyasztás a terhelés függvénye, de pár dolog befolyásolja... pl. ha nincs Bluetooth eszközöd, kapcsold le a BT, ha valahol van ingyenes wifi, menj fel arra, mert kevesebbet zabál, mint a mobilnet, illetve könyörgöm : lítiumakku. Bármikor lehet tölteni, szokd meg, hogy este felteszed a telefont tölteni, és akkor nap közben csodák csodájára nem fog lemerülni.)

Nbl 2017.05.29. 09:32:06

@Kovacs Nocraft Jozsefne: De már nem is kell tovább menni ebből a szempontból legalábbis... A Snapi 625 vagy más, alacsony csíkszélességű socok egy 4100-as akkuval gyakorlatilag megoldják az egész fogyasztás problémát.
süti beállítások módosítása