Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Minden amit az Android TV box-ról tudni kell!

2019. november 20. - Azolcsosag.hu Dani

Rengeteg módja van manapság annak, hogy filmeket és egyéb médiát stream-eljünk tévénkre. Ha okos tévénk van, akkor közvetlenül online tárhelyről is nézhetünk filmeket, vagy a Netflix és HBO GO segítségével a szolgáltatásokon keresztül is.

Sokan azonban az Android TV box eszközöket választják.

 

Ezek praktikus és olcsó módját biztosítják annak, hogy egyszerű vezérlés és irányítás mellett nézzünk filmeket házimozi rendszerünkön. A modern Android TV box-ok változatos árkategóriákban érhetők el, és vannak olcsóbb és drágább modellek is.

A drágább modellek köz tartozik az Nvidia Shield TV, mely közel 180 dollárért vásárolható meg az interneten. Ez a box 16 GB tárhellyel érkezik, ha esetleg valamit sietségben rajta kéne tárolni, de ez természetesen USB tárhelyen keresztül bővíthető.

A Jó dolog az Android TV box-okban, hogy az egész a Google Android operációs rendszerre lett alapozva.

 

Gyors és praktikus hozzáférésünk van számos Google szolgáltatáshoz, mint például a Youtube és a Play Store.

Ez azt jelenti, hogy telefonos játékmenetünket például bármikor kirakhatjuk a tévére egy Android box segítségével, de egy Youtube videót is könnyű kiküldeni a tévére a box-al.

Az Nvidia Shield például 4K streaming-et, Dolby Atmos hangminőséget és DTS-X surround sound támogatást is biztosít a beépített 4K Chromecast támogatással párosítva. Ha ez még nem lenne elég, akkor Plex médiaszerverként, Google asszistensként és Alexaként is lehet használni. Hasznos kis csomag, habár nem mindegyik Android box rendelkezik ilyen funkcionalitással, de erre nem is minden esetben van szükség.

A Xiaomi MI box S például egy jóval megfizethetőbb alternatíva a maga 70 dolláros árával. Maga a termék a Xiaomi MI box egy fejlettebb változata hasonló specifikációkkal, viszont kapott beépített 4K HDR támogatást is, ami szebb képet eredményez a 4K felvételeknél.

Az Android TV box termékek esetében fontos, hogy megfelelő felbontásban és minőségben tudja közvetíteni a tévé felé a letöltött 4K anyagokat, de persze ehhez megfelelő tévé is kell.

 

Az Android box-ok terén rengeteg lehetőségünk van, hogy milyet vegyünk. Érdemes minden esetben elolvasni a funkcionalitást és a specifikációkat, hogy olyat találjunk, mely árban és egyéb szempontokban is megfelel igényeinknek.

Ha például csak 1080p HD filmeket néznénk, akkor egy Nvidia Shield-re nem lesz szükség. Ha viszont minőségi házimozit szeretnénk a Google szolgáltatásokkal párosítva, akkor a Shield nem rossz választás. Minden az igényektől függ, a praktikum viszont mindig garantált.

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr2515316562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása