Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Te írsz még karácsonyi sms-t?

2016. december 21. - azolcsosag Dani

Az sms üzeneteknek leáldozott, legalábbis a magyar távközlő cégek egyaránt erről számolnak be. Közeledik a karácsony, ami pár éve azt jelentette, hogy mindenki bőszen pötyögte be mobiljába a rímes versikéket, mókás idézeteket a karácsony szellemében.

Ahogy éjfélt ütött az óra a telefonok pityegésükkel adták tudtunkra: boldog karácsonyt vagy boldog Újévet. Persze az mellékes, hogy az ünnepkör második napján, a kétszázadik „boldog kari” elolvasását követően, veszélyessé váltunk saját mobilunk életére nézve….

sms.jpg

Most 2016-ban fordult a kocka, az okostelefonok elfoglalták a vezető piaci pozíciót a telekommunikációs érában, és a kapcsolattartási szokásaink is ehhez a változáshoz idomultak. A korlátlan adatforgalmat biztosító csomagoknak hála nem csak az online írásos üzenetek terjedtek el, hanem a hangalapú chatelések is. A különböző applikációk biztosította elérés lehetővé teszi, hogy kényelmesen, 4G-hez csatlakozva kívánjunk minden ismerősünknek áldott ünnepeket.

Ez nem csak, hogy olcsóbb, de gyorsabb megoldás is, mint az sms. Nem csoda tehát, hogy a statisztikák is 20%-os visszaesést mutatnak az előző évek sms forgalmához képest. Előbb lépünk fel a messengerre, és pötyögjük be, amit akarunk, mint hogy sms-t írjunk.

sms1.jpg

Pedig micsoda menő is volt a szöveges üzenetváltás funkció, annak idején, amikor betoppant az életünkbe …Emlékszik még erre bárki is?

Nem csoda, hogy mindenki kívülről fújta hány karakterig számít „egy üzenetnek” a megírt anyag, s sokan még az ékezetekkel is spóroltak, hiszen bizonyos típusú készülékek az ékezetes karaktereket rafinált módon duplának számították.

Ebben a korszakban születtek az sms kommunikáció nagy körüzenetei. Imádtuk az sms-t ez tény! Aztán, hogy a fejlődés egyre jobban besodorta az internetet a mobilunk szerkezetébe, úgy váltunk mi is egyre online-abb felhasználókká.

message.jpg

Automatikusan csatlakozunk a nethez, az appok szippantják is le a friss információkat, és interakcióban üzengetünk egymásnak, real time. Még kézbesítési üzenetre sincs szükségünk ahhoz, hogy lássuk a másik megnyitotta-e az ablakunkat.

Mindhárom távközlési cég az adatforgalom ugrásszerű növekedéséről számolt be, éves szinten, a karácsonyi időszakban meg még inkább kiemelkedik ez a statisztikai görbe. Az sms pedig lassan a süllyesztőbe kerül, jóformán a „bátran kihagyható” alkalmazások közé sorolhatjuk, s ki tudja, pár év múlva lehetséges, hogy már csak memoárokat írhatunk az sms-ezés margójára.

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr5412065671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása