Kínai kütyük A-tól Z-ig

A modern függőség és a digitális detox

2018. augusztus 15. - azolcsosag Dani

Az okostelefonok és az egyéb smart eszközök egyértelműen meghatározó dolgokká váltak életünkben az elmúlt években. Sokan több időt töltenek már az okostelefon képernyője előtt, mint anno a hardcore gamerek a WOW vagy a Call of Duty előtt.

Ennek mi lehet az oka?

A válasz sok oldalról megközelíthető, azonban az alapséma továbbra is a függőséggel és a figyelem lekötésével áll kapcsolatban. Az okostelefonok legkedveltebb alkalmazásai, avagy a Facebook, az Instagram, a Snapchat mind szociális alkalmazások, melyek segítenek tartani a kapcsolatot emberek között.

461062-don-t-use-facebook-fatigue.jpg

Tovább

Így ne fizess vámot a kínai cuccaidra!

Ha Magyarország és az Európai Unió területéről kívánod berendelni legújabb szerzeményeidet, akkor vám vagy adó kiszabásától nem kell tartanod. De amint Amerikában vagy Kínában (vagy bármely nem uniós országban) találod meg választottadat akkor a vám és adókötelesség terhével, szó szerint számolnod kell.

A legtöbben úgy ismerik az ide vonatkozó törvényt, hogy a harmadik országból magánszemélytől érkezett csomag 45 euró felett, míg céges rendelésnél már 22 euró felett áfaköteles, vámot csak 150 euró érték feletti csomagnál kell fizetni.

1_w3z5f3p4m9ghrlu1cng93q.jpeg

Tovább

Hogyan vészelik át a kánikulát a mai okostelefonok?

Mint világunkban a legtöbb dolog, az okostelefonok is ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, hiszen nap, mint nap magunkkal visszük őket az iskolába, munkába, stb. Sokan bele se gondolnak, hogy milyen gondos tervezés van amögött, hogy szinte bármilyen hétköznapi (nem antarktiszi és sivatagi) időjárásban jól tudjuk használni a modern okostelefonokat.

Mint bármilyen modern elektronikai eszköz, az okostelefon is műanyag, fém és egyéb anyagú alkatrészekből épül fel. Ezek az anyagok hő hatására összehúzódhatnak és tágulhatnak is annak megfelelően, hogy hűlnek vagy éppen melegszenek. Az okostelefonokat úgy tervezik, hogy egy bizonyos hőmérséklet-intervallumon belül üzemeljenek optimálisan.

sun1.jpg

Tovább

Kezdő tank vapeseknek az UWell Crown 3 "személyében"!

Egy jó vapehez kell manapság egy jó porlasztó. Rengeteg porlasztó és tank, valamint mod van a piacon, így sokaknak nehéz lehet elsőre kiválasztani a megfelelő árkategóriát és márkát.

Aki nem akar kifejezetten sokat költeni egy megbízható tankra, de fontos számára ’az olcsóság’, annak az UWell Crown 3 nevezetű tankot előszeretettel ajánljuk. Ez a tank lesz a tárgya terméksorozat bemutatóknak, ahol eddig minőségi és olcsón hozzáférhető vape kiegészítőket és alkatrészeket mutattunk be. Mit is tud tehát a Crown 3-mas?

Tovább

Ilyen egy kínai telefon 3 év elteltével!

A kínai mobilok minősége meglehetősen sokat fejlődött az elmúlt években, és hazánkban is sok éve jelen vannak már az olyan mainstream-nek számító nevek, mint a Lenovo, Huawei, Xiaomi, Honor és egyebek. Vannak azonban kevésbé ismert márkák is, melyek után egy kicsit keresgélni kell, azonban ezekben a készülékekben is van potenciál, még ha 3 évesek is.

A mai nap reflektorfényében a CUBOT X15 kínai készülék áll, mely 3 évvel ezelőtt jelent meg, és itthon nagyrészt ismeretlen maradt. Az olyan emberek, akik főleg Samsung, Apple és egyéb mainstream telefonokon élnek jogosan tehetik fel a kérdést: Mit tudnak manapság a 3 éves kínai mobilok, és hogyan birkóznak meg a 2018-as alkalmazásokkal?

Tovább

Geekvape Zeus Single, az univerzális tank vape-eseknek

Az Azolcsosag.hu palettájáról már sok vape kiegészítőt bemutattunk. Ezúttal a Geekvape által tervezett Zeus Single DLS tankra, avagy RTA porlasztóra esett a választás, melyet potom 9500 forintért lehet megrendelni a cég webáruházából 3-4 nap szállítási idővel.

Ismét egy jól használható, kezdőknek és haladók számára is előszeretettel ajánlott kiegészítőről van szó egy DLS tank személyében, melyet egyre több vape-es preferál a piacon.

Tovább

4+1 szuper android emulátor

Sok oka lehet annak manapság, hogy valaki android emulátorokat szeretne PC-n futtatni. Lehet, hogy egy fejlesztő szeretné kipróbálni alkalmazását implementáció előtt; lehet, hogy gamer-ek az érintőképernyő helyett egér és billentyűzet perifériákkal szeretnének android játékokkal játszani.

Az emulátorok helyes beüzemelése azonban igen ritkán egyszerű, és a legtöbb esetben egy kis technikai tudás is szükséges, hogy minden jól működjön. Nézzünk hát meg néhány android emulátort, mely jelenleg elérhető a felhasználók számára!

amiduos.jpg

 AMIDuOS

Az AMIDuOS egy relatíve új emulátor, mely rendelkezik ingyenes trial verzióval, és 10-15$-ért licensz is vásárolható hozzá annak megfelelően, hogy a Lollipop vagy a Jelly Bean verziót választjuk. Ez az emulátor főleg a produktív munkamenetekhez lett létrehozva, tehát nem kifejezetten gaming célokra készült. Tesztelőknek hasznos lehet, de csak az alapvető dolgok tesztelésére. Az árért cserébe egy jó kezdő emulátornak számít.

Tovább

Örök kérdés: android vagy iPhone?

Ha igazán prémium okostelefonra vágyunk, akkor az első kérdés sok esetben a már sok éve igen klasszikus kérdésnek számító lehet: android vagy iPhone? A válasz közel sem egyszerű, hiszen komoly eltérések vannak az árkategóriák közötti eredményekben.

A két óriás között sokan csak az operációs rendszer, a brand és az árcédula alapján tesznek különbséget, azonban ennél összetettebb a helyzet, és egy kicsivel tágabb paraméterkészletet felhasználva megtudhatjuk, hogy egyes esetekben melyik a jobb készülék.

 Hardver

A hardver az első állomás, ahol a különbségek az iPhone és az android között azonnal észrevehetővé válnak. iPhone-okat csak az Apple gyárt, ezért döntéshozók szűk köre határozza meg, hogy milyen elvek alapján hozzák létre a hardvert és az azt használó iOS szoftvert. Ezzel szemben a Google számos cégnek felajánlja, hogy android alapú készüléket tervezzen. Ilyen cégek például a Samsung, a HTC, az LG és a Motorola. Ebből eredően tehát az android készülékek súlyban, méretben, minőségben és funkciók jellegében, valamint számában is eltérők.

android-vs-ios.jpg

Tovább

Smok - TFV12 Prince: dizájnos és sokoldalú e-cigi tank olcsón!

Az e-cigik piaca igen népszerű manapság, ezért már mindenféle színben, méretben, árkategóriákban és mod-okkal lehet vásárolni őket a kellemes puffogtatás érdekében. Az egyik legfontosabb alkotója a modern e-cigiknek a tank, ami tárolja a folyadékot és persze nem engedi, hogy az a szánkban kössön ki mielőtt gőzzé alakulna.

Rengeteg különböző tank vásárolható meg manapság a piacon, és a kezdők sokszor bajban is vannak, hiszen nem tudják, hogy mennyiért éri meg és milyen tankot választani (ellenállás, töltés helye, teljesítmény, stb).

Tovább

Caterpillar alternatíva feleannyiért? Itt a Vernee Active 4G!

Ha manapság valaki azt mondja, hogy „ütésálló telefon”, akkor jó eséllyel mindenkinek a Caterpillar készülékek ugranak be. Ezek valóban „elpusztíthatatlanok”, és olyanok számára ajánlottak, akik olyan munkakörnyezetekben dolgoznak, ahol az átlagos készülékek nem bírnák sokáig a porosodás, ütődések, karcok, víz és egyéb faktorok miatt.

Röviden tehát építőipari, ipari és bármilyen egyéb szakmunkában nem érdemes túl drága prémium telefont használni, hacsak nem CAT a gyártmánya. Azonban egy CAT S60-nak sajnos igen borsos ára is van, körülbelül 140-160.000 forint körül mozog kártyafüggetlenül. Mi a helyzet tehát, ha olcsóbban szeretnénk hasonló kaliberű, ütésálló telefont szerezni?

Tovább