Kínai kütyük A-tól Z-ig

Használt vs új okostelefon. Melyik az olcsóbb megoldás?

2019. május 15. - azolcsosag Dani

Használtan okostelefont venni jóval olcsóbb lehet, mint újonnan. Vagy mégsem? A kérdésre tiszta lesz a válasz, ha egy kicsit belenézünk a számokba.

A logika még ma is egyébként érvényes, tehát jó választásnak tűnik újonnan vásárolni valamilyen terméket (nem csak okostelefont), mivel valószínűleg örökké velünk lesz (vagy legalább is addig, amíg meg nem adja magát). Ezáltal elviekben kevesebb pénzt fogunk költeni, mintha rosszabb minőségű használt termékeket vennénk nagyobb gyakorisággal.

Ha például megvesszük a legújabb, legdrágább okostelefont megjelenéskor, és használjuk 4 évig, akkor jó eséllyel összességében kevesebbet fogunk költeni, mint ha 1-2 évente használtan vennénk telefont. Az olyan termékeknél, melyek egy életen át kitarthatnak optimális esetben, azoknál ez a megfelelő döntés, azonban érdemes kideríteni, hogy a számok is igazolják-e ezt a teóriát az okostelefonok esetében.

iphone-event.jpg

Azt kiszámolni, hogy mennyibe kerül 4 évig birtokolni egy iPhone-t, nem túl nehéz. Megfogjuk a vételárat és elosztjuk néggyel, így megkapjuk, hogy évente mennyit költenénk a telefonra. Egy sztenderd iPhone XR vételára például külföldön 750$ körül mozog.

Tovább

5 GHz-es wifi mindössze 2 dollárért, avagy az Alfawise csoda TV box

A 2.4 GHz-es frekvenciasáv wifi kapcsolaton csúcsidőben olyan, mintha Pest utcáin ülnénk a forgalmi dugóban reggel 8-kor és délután 5-kor.

Rengeteg forgalom, interferencia és lassú kapcsolat jellemzi, ezért sokan szeretnének az 5 GHz-es frekvenciasávra váltani, azonban ehhez drága router-ek kellenek.

Vagy mégsem? Egy modern TV box-al is megoldható a feladat, azonban az 5 GHz-es tv box-ok minimum kétszer annyiba kerülnek, mint a 2.4-esek. Itt is van azonban kivétel!

8zl6qvx.jpg

Az Alfawise A8 Pro 2.4GHz + 5GHz TV Box egy piszok olcsó alternatíva, ha mindkét frekvenciasávon szeretnénk internetezni, és 2 dollárért hozzáférünk a sokkal hatékonyabb és kevésbé telített 5 GHz-es sávhoz is, ami egy jóval kellemesebb internetkapcsolatot eredményez.

Tovább

Alfawise U20, a legjobb modern 3D nyomtató

A 2018-as év legjobb 3D nyomtatója sokak szerint az Alfawise U20 volt, melynek sikere azóta is töretlen. Az általános kérdések azonban mindig felmerülnek. Álljon itt néhány elfogulatlan vélemény, hogy miért is lett a tavalyi év top 3D nyomtatója. Érdemes megvenni?

Nos, igényektől függően nagyon is érdemes lehet! Nézzünk meg pár beszámolót olyanoktól, akik már tesztelték.

„Nagyon tetszik, hogy sokkal modernebb, fémes hatása van a konstrukciónak és egy sokkal jobban átlátható szerkezetről van szó. Szintén lenyűgözött, hogy mind az alumínium lap, mind az üveglap tökéletesen lapos volt a hőágyon. Az útmutató részletesen elmagyarázta a nyomtatási műveletet, és a tervezőasztaltól a késztermékig mindössze pár perc alatt el lehet jutni, ami szerintem lenyűgöző."

20180612114737_68051_896x896.jpg

„A felhasználói felület egyszerűen fantasztikus. Egy egyszer LED kijelzőn lehet a funkciókat beállítani, és egyértelműen az egyik legjobbról van szó, melyet valaha 3D nyomtatóra raktak. Meg kell dicsérnem az Alfawise-ot, ugyanis az érintőképernyő jól reagál minden tapintásra.

Tovább

Alfawise M1: az igazi csodaroller

Sok időt töltöttél a városban a sétálással? Unod már, hogy folyton tömegközlekedni kell még rövid távokra is? Az Alfawise M1 összecsukható elektromos roller ezeket a problémákat hivatott megoldani.

Ez a roller problémamentes közlekedést biztosít a tömött városok utcáin is, mindemellett pedig elképesztő mobilitást, hiszen bármely tömegközlekedési eszközre felpattanhatsz vele, ha hosszabb ideig kéne utazni. Az Alfwaise M1 egy legkiemelkedőbb eleme a strapabíró kerekek.

maq2qmq.jpg

A rolleresek jól tudják, hogy a pneumatikus kerekek terén a hátsó kerekek vannak mindig a defekt legnagyobb esélyének kitéve. Az Alfawise a gyártás során éppen ezért kemény, tömör kerekeket használ, melyek belseje méhkas elrendezést kap a kellő flexibilitás érdekében.

Tovább

Hagyd, hogy az ablak magától tisztuljon az Alfawise S60 robot ablaktisztítóval!

Az Alfawise-tól már sok mindent bemutattunk és kiderült, hogy rengeteg hasznos kis kütyü található a gyártó termékpalettáján.

Ezúttal azonban lehet, hogy túllőttek a célon, ugyanis egy ablaktisztító robotot dobtak piacra, mely konkrétan helyettünk mossa az ablakokat! Ha ez nem a 21. század legnagyobb vívmánya, akkor semmi.

Az Alfawise S60 robot ablaktisztító egy klassz kis dobozban érkezik, melyben elénk tárul egy használati utasítás, egy ablakmosó folyadékot, egy távirányítót a robot kezeléséhez, egy gyári töltőt és magát a csodagépet, melyre fel kell szerelni a szivacsfejeket és már kezdődhet is a takarítás.

A terméket igazából egyszer fel kell csak tölteni, rápattintani az ablakra és megmondani a távirányítóval, hogy mit csináljon, és már mossa is az üvegeket.

Tovább

Dupla erő, dupla íz: Teslacigs CP Couples Kit

Eddig főleg olyan elektromos cigarettákat mutattunk be, melyek kezdő és haladó vape-esek számára egyaránt jó választásnak számítottak.

Ezúttal a Teslacigs CP Couples Kit kerül a reflektorfénybe, mely a kezdőknek már nem annyira ajánlott, azonban a profik számára egy kiváló és erős társ lehet a mindennapokban vagy a bulikban. A dual RDTA-s CP Couples Kit-ben 2 külön RDTA van egyetlen elektromos cigarettához rakva.

 

Ennek számos előnye van, melyeket később tárgyalunk. Az elektromos cigaretta 4 tekeréssel üzemeltethető, 18650-es akksival van ellátva, anyaga pedig üveg, rozsdamentes acél és cink ötvözet, így egy kifejezetten ellenálló termékről van szó, mely jól bírja a mindennapos gyűrődést.

Tovább

Megjelentek a Xiaomi 4A és 4A gigabit routerek!

Március elején az okostelefonjairól ismert Xiaomi megérkezett az internet piacára is, ugyanis rászabadította a vásárlókra a 4A és 4A gigabit routereket, melyek a felső kategóriás IT infrastruktúra jeles képviselői.

A 4Q és 4C modellekhez képest, melyek a Xiaomi korábbi routerei, a 4A és 4A gigabit már teljes mértékben vezeték nélküli és dual band technológiával is el lett látva.

Az újonnan feltuningolt 4A gigabit eszközök maximális adatátviteli sebessége a 2.4/5G frekvenciasávokban 1167 Mbps, továbbá az AC1200 technológiára épülve egyszerre 128 eszközzel is képesek kommunikálni.

xiaomi-mi-router-4a-2019.png

Az előző modellekkel összehasonlítva hamar egyértelművé válik, hogy a 4A és a 4A gigabit külsőre nem sokban különböznek elődeiktől. A design ugyanaz, a ház pedig továbbra is újrahasznosítható, környezetbarát anyagokból készül.

Tovább

Modernitás praktikus kivitelben: Lenovo Watch X Plus vízálló vezeték nélküli Bluetooth okosóra

Az okosórák már abszolút nem számítanak újdonságnak a piacon, azonban, a legtöbb esetben, ha igazán jó minőségű órát akarunk, akkor azért igen borsos árat kellett eddig fizetni. Nos, ezúttal a Lenovo X Watch Plus áll blogunkon a reflektorfényben, mely úgy tűnik, hogy meghazudtolja ezt a helyzetet.

Ez ugyanis egy egészen olcsó okósóra ahhoz képest, hogy milyen felszereltséggel rendelkezik és milyen minőséget képvisel. Ha egy esztétikus, jól kinéző és praktikus okosórát keresel, akkor jó eséllyel megtaláltad a tökéletes darabot a Watch X személyében.

Egy kifejezetten sokoldalú termékről van szó, mely rendelkezik pulzusmérő, ébresztőóra funkcióval, továbbá hőmérővel, barométerrel és egy Anti-Lost móddal is.

Tovább

A világ legkompaktabb futópadja: Xiaomi Youpin A1

Amióta a sok üléssel járó életmódot összekötötték kutatók a rövidebb élettartammal, sokunkban felmerült az igény, hogy napi szinten végezzünk egy kis testmozgást annak ellenére is, hogy a munka a jelentős részét felemészti napunknak.

A Xiaomi Youpin A1 névre keresztelt gép az innováció igazi megtestesítője, ugyanis egy összecsukható, hordozható futópadról van szó, melyet bárhova magunkkal vihetünk és használhatunk is, ha van a közelben hálózati áram. Minek órákat utazni a konditerembe, ha hónunk alatt vihetjük a tökéletes megoldást?

xiaomi-youpin-a1-folding-walking-pad-review-the-world-s-most-compact-treadmill-c01.jpg

Sok embernek nincs pénze arra, hogy otthonában robosztus futópadokat tartson és üzemeltessen csak azért, hogy egy fáradalmas nap után este már ne legyen ereje ráállni.

Tovább

A Xiaomi piacra dobott 3 vezeték nélküli töltőeszközt a Xiaomi 9-es mellé

A Február 20-án zajlott Xiaomi konferencián nem csak a Xiaomi 9-es okostelefont ismertük meg, hanem további 3 vezeték nélküli eszközt, melyek teljes mértékben lefedhetik töltési igényünket az okostelefonokkal kapcsolatban.

Egy vezeték nélküli töltőállomásról, egy vezeték nélküli, autóben elhelyezhető töltőről, valamint egy powerbank-ről van szó.

  1. Xiaomi 20W töltőállomás

A körülbelül 15 dolcsiért megvásárolható töltőt kifejezetten a Xiaomi 9-hez gyártották, mely igazából egy kis panel.

Annyi a dolgunk, hogy ráhelyezzük a telefont, és az már el is kezdi tölteni. Letisztult, fehér külseje van, és enyhén mágneses is, hogy a telefon ne essen le róla töltés közben.

xiaomi-released-3-wireless-charging-devices-on-xiaomi-9-launch-conference-z01.jpg

Körülbelül 90 perc alatt tölti max-ra a készüléket nulláról. Érdekessége, hogy támogatja a Qi 10W EPP szabványt, ami azt jelenti, hogy 10W teljesítményen gyorstöltést (fast charging) is nyújt más készülékek számára.

  1. Xiaomi wireless power bank

A 22 dolláros ár körül mozgó powerbank szintén első sorban a Xiaomi 9-hez készült, és hasonlóan működik a töltőállomáshoz, annyi különbséggel, hogy abszolút hordozható. Ha tölteni akarjuk róla a telefont, akkor nem kell kábel.

xiaomi-released-3-wireless-charging-devices-on-xiaomi-9-launch-conference-z02.jpg

Ráhelyezzük a telefont a dezignált panelre és már tölti is! Körülbelül 2 óra alatt maxolja ki a lemerült Xiaomi telefont. A biztonság kedvéért azért tettek rá egy-egy USB-A és USB-C csatlakozót, hogy más eszközt is lehessen róla tölteni.

Az eszköz a Qi vezeték nélküli szabványnak megfelel, tehát más eszköz is biztonságosan tölthető vele.

  1. Xiaomi vezeték nélküli autós töltő

Ez a termék tulajdonképpen az ötvözete egy autós telefontartónak és egy vezeték nélküli töltőnek. Körülbelül 90 perc alatt tölti 100%-ra a Xiaomi 9-et.

xiaomi-released-3-wireless-charging-devices-on-xiaomi-9-launch-conference-z03.jpg

Ha tehát vezetés közben lemerülne a teló, akkor egyszerűen csak belerakjuk a tartóba, és tölt amellett, hogy nincs is útban.

Egy klassz addíciója, hogy a 2.5D üveg alatt kék fények égnek, tehát éjjel is könnyű megtalálni az eszközt. Körülbelül 25 dolcsiért a miénk is!