Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Olcsó, de megbízható okosóra 20 dolcsiért? Gocomma A6!

2019. augusztus 05. - azolcsosag Dani

Az okosórák már szinte kultikus szintet töltenek be életünkben, hiszen minden második emberen láthatunk egyet.

A trend érthető, hiszen az okostelefonok úttörésével miért ne lehetnének az órák is okosak? Sok okosóra azonban nem két fillér, de mégis akad 1-2 gyöngyszem a piacon, mely filléres áron vehető meg és nem is olyan rossz.

A Gocomma A6 valójában a minimalisztikusságot és a költséghatékonyságot egyesíti az okosórák minden előnyével, aki tehát ki akarja próbálni, hogy milyen egy okosóra, annak ez a modell remek kezdet lehet.

06111951047106.jpg

Amint megkaptam az órát, alig vártam, hogy kinyissam a csomagolást. Érdekes, hogy olcsósága ellenére mintha egy ékszerdobozban jött volna.

A doboz elején a gyártó logója található. Magát az órát pofonegyszerű beüzemelni és azonnal használható.

Az óra maga fekete színű, hozzá pedig egy gumiból készült állítható szíj érkezik, tehát semmi extra, viszont a szíjon apró szellőzőnyílások vannak, ami nem árt, ha a nyári melegben is viselni akarjuk.

Az óra viselete rendkívül kényelmes, semmilyen kellemetlenséget nem éreztem hordása során, még akkor sem, ha számítógép előtt ülök huzamosan a munka miatt. Ha nincs rá szükség, akkor egyszerűen eltárolható egy zsebben kis méretének köszönhetően.

439953601-009.jpg

A Gocomma A6-ot előszeretettel ajánlom a sport kedvelőinek, ugyanis van benne lépésszámláló, szívritmus mérő és egyéb extrák is. A lépésmérő jól használható akkor is, ha az óra nem a karunkon van, hanem a zsebben, habár futásnál kissé tévedhet, de ez 3%-os hibahatáron belül van. Sokan azért szeretik ezt az órát, mert nyomon lehet vele követni egészségünket is.

Bármikor megnézhetjük szívritmusunkat és vérnyomásunkat is rajta, ráadásul nem is tér el sokban a „hivatalos” eszközöktől. Egy kórházi teszt során a gépek 100/61 vérnyomást és 73 bpm-es szívverést mértek, míg ezalatt az óra 102/62 és 76 értékeket mutatott. Nem rossz! Ami viszont tényleg elképesztő, hogy az óra még a véroxigénszintet is meg tudja mérni, ez pedig megmutatja, hogy anyagcserénk egészséges-e. Az enyém például 92mm Hg volt, ami teljesen normális.

A Gocomma A6-ban helyet kapott egy alvásellenőrző funkció is, amire viszont ráfér egy kis javítás. Ha túl sokáig vagyok mozdulatlan, az óra azt hiszi, hogy alszom. Ami viszont érdekesebb, hogy a mért adatok alapján az óra összeállít nekünk egy heti beszámolót egészségünkkel kapcsolatban.

439953601-001.jpg

Itt megnézhetjük, hogy mennyi lépést tettünk meg, milyen volt a vérnyomás, szívverés, véroxigénszint, és, hogy mennyit aludtunk (többnyire). Ha nem túl jók adataink, akkor az óra még tanácsot is ad, hogy mit kéne máshogy csinálni.

Az óra elvileg vízálló azonban az olcsó modelleknél ez az extra mindig kétséges, így direkt ne nagyon vigyük vízközelbe. Az akkumulátoridő kielégítő, körülbelül 1 hét. Összegezve tehát mit kapunk 20 dolcsiért? Nem csak egy okosórát, hanem egy egészségügyi asszisztenst is. Érdemes kipróbálni!

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr3714995554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pörköltszaft 2019.08.06. 15:22:01

Na, a 92% véroxigén az nem éppen "teljesen normális" de maradjunk annyiban, hogy nem várom el egy órától, vagy (pl. samsung telefonok is mérnek) telefontól, hogy normáliy szaturációt mérjen.... ha 92% lett volna, valószínűleg a lépcsőn már nehezen mennél fel.
süti beállítások módosítása