Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

A Huawei és az USA esete

2019. május 30. - azolcsosag Dani

A Huawei kicsit szorult helyzetbe került az elmúlt hetekben, ugyanis Trump elnök komoly szankciókat rótt a cégre, és a kereskedelmet is nagymértékben limitálta az okostelefonokat gyártó kínai céggel.

Ez aztán lavinát indított el, és a Google-nek is blokkolnia kellett a Huawei készülékekhez eljutó Android frissítéseket, ugyanis az elnöki iroda megtiltotta az amerikai cégeknek, hogy a Huawei-el kereskedjenek.

huawei3.jpg

Ez azonban nem csak Amerikában érződőtt. Az Egyesült Királyságban található, processzorchip-eket és egyéb alkatrészeket gyártó ARM is beszűntette a kereskedelmet, ezt pedig forgalmazók százai követték, félve a nagyhatalomtól.

Az amerikai kormány döntéseit állítólag nemzetvédelmi tényezők indokolták, ugyanis a kommunikációs rendszerek nagy részét a Huawei vagy vele kapcsolatban álló cégek gyártják és szállítják Amerikába felhasználásra, ez pedig aggasztotta a helyieket, ugyanis hackerek direkt vagy indirekt módon beférkőzhetnek a kínai telekommunikációs adókba, hálózatokba, de az is megeshet, hogy a kínai kormány kémkedni akar titkos csatornákon keresztül.

Ez a paranoia vezetett ahhoz, hogy a Huawei effektíve ki lett tiltva Amerikából, azonban a helyzet javulni látszik és az embargóra lehet, hogy lesz megoldás.

huawei2.jpg

A Google nyilatkozata szerint a Google Play szolgáltatások továbbra is élnek majd a Huawei eszközökön. Pár nappal ezelőtt úgy tűnt, hogy a Google és a Huawei ismét megkezdte a közös üzletelést annak érdekében, hogy az eszközök frissülhessenek a jövőben is, azonban a cégek kapcsolata már nem lesz a régi.

A Huawei rengeteget tett hozzá ahhoz, hogy az Android a világon elterjedjen, mindezek ellenére azonban a tényleges Android-hoz ezután nem lesz hozzáférése. Csak az Android Open Source Platform-ot használhatja majd telefonjaihoz, mely egy ingyenes verziója az Android-nak.

Az is kérdéses, hogy a jövő Huawei készülékeknek lesz-e hozzáférése a Play Store-hoz. A már megjelentek támogatását értelemszerűen nem lehet megvonni, azonban ez nem vonatkozik a később legyártottakra.

huawei_1.jpg

Az olyan alap alkalmazások, mint a YouTube, Google Maps és a Chrome viszont csak a Play Store-ból elérhetők.

Szintén probléma, hogy ha ezek az alkalmazások nem elérhetők a Play Store-ból, akkor akkor külön kell rájuk licenszeket szerezni, ami valóságos rémálom.

Mindenesetre a Huawei állítólag már 6-7 éve fejleszti saját Android-ját és applikációs platformját is, szóval meglátjuk mit hoz a jövő.

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr4014841172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2019.05.31. 13:05:50

A baj az, hogy ezt az USA bármely céggel, és bármely országgal bármikor megcsinálhatja.

CoolKoon 2019.05.31. 17:51:01

@midnight coder: Pontosan. Akkor leszek kíváncsi pl. a Siemens- vagy SAP vezetők (és természetesen Frau Merkel) képére, ha majd kiderül, hogy ők lesznek a következők...
süti beállítások módosítása