Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Az Android, vagy az iOS falhat be nagyobb szeletet a piaci tortából?

2018. január 30. - azolcsosag Dani

A StatCounter adatai megerősítik az eddigiekben is jól kirajzolódott tendenciát az iOS és az Android konkurálásával kapcsolatosan.

Az idei év startjához az iOS a maga nem egészen 20%-ával indult neki, míg az Android behozhatatlan előnnyel, kb. 75%-os részesedéssel állt a rajthoz. Ha a rendszereket a gyártó cégekkel azonosítjuk, akkor a fenti számokból kiválóan látszik az Apple és a Google piaci helyzete.

Az Androidot alkalmazó felhasználókon sokan osztoznak, hiszen megannyi vállalat készülékén a keresőóriás operációs rendszere fut. Az IDC tavalyi becslései szerint a hazai eredményeket vizsgálva az eladott mobilok 87-88%-a droidos! Az iOS 12-13%-ot szedett össze magának, ami a megelőző évek 10%-ához képest akár fejlődésként is értékelhető. A Windows jelenlétének a mértéke lassan a kimutathatatlan kategóriába tartozik.

giphy.gif

A Samsung hazánk legnépszerűbb okostelefon-márkája, legalábbis a StatCounter szerint. S ez még úgy is igaz, hogy a dél-koreai cég perpillanat lejtmenetet produkál, de a 32% körüli értéket így is stabilan hozza.

A dobogó második fokán a Huawei trónol a maga majdnem 16%-ával, míg harmadik helyen az Apple aranyalmája csillog megközelítőleg 13,5%-os átlaggal.

A kullogók csoportjában felfedezhető a Nokia, az LG, vagy éppen a Lenovo, de a Xiaomi és a Sony Ericson is a népes alsótábort erősíti.

Az eladások számát tekintve is a fenti sorrend az érvényes. Ezen a területen a legnagyobb küzdelem a futottak még csapat tagjai között észlelhető, így aztán a mérhető adatok negyedévente merőben másról tanúskodnak.

Ha egy kicsit tágítjuk a horizontot és egész Európát vesszük górcső alá, akkor azonnal szembetűnik az Apple markáns jelenléte. A közel 30%-os részesedésével alig marad le az első helyen, kb. 33%-kal ünnepelő Samsungtól.

android-vs-ios-security-boxing-100730870-large_3x2.jpg

Nyilván azért itt óriási különbségeket jegyezhetünk, ha lebontjuk az értékeket az országok szintjére. Hogy csak az egyik leglátványosabb példával éljünk: az Egyesült Királyságban az Apple a maga 57%-os arányával kenterbe veri az egész Androidos palettát, míg Spanyolországban ennek épp az ellenkezője regisztrálható, hiszen a Google pártolói majdnem 90%-ot jegyeznek.

A globális piacot tekintve a dobogó élén a Samsung áll, a második helyet az Apple foglalja el, és a Huawei csak utánuk következik.

Az aktuálisan megjelenő készülékek természetesen nagymértékben módosíthatják a kialakult sorrendeket. Ráadásul azt is érdemes figyelembe venni, hogy hazai szinten a kutatott készülékek kb. 13%-a, míg európai viszonylatban majdnem 3%-a a nem azonosítható kategóriába tartozott, a StatCounter vizsgálódásai alapján.

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr7613615770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása