Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Gamer tablet, PC helyett?

2017. július 14. - azolcsosag Dani

A tabletek térhódítását élve alap, hogy mind több funkciót próbálunk kiváltani velük, félretéve PC-nket. A Teclast X98-ról, már egy előző írásunkban szólt a fáma, de most kicsit más megvilágításba helyezzük a kütyüt, és játékterhelésnek vetjük alá. Nézzük kisült-e a processzor, avagy mi sült ki a tesztből.

A kiindulási pont, hogy minden létező beállítást, paramétert a lehető legminimálisabbra csökkentettük. Ha most elbizonytalanodnál, hogy akkor mi értelme van ennek az egésznek, akkor emlékeztetlek: a Teclast X98 Plus 3G egy táblagép, így érdemes viszonyulni hozzá.

A teszt főszereplői, a játékokon, és a tableten kívül egy állvány, egy vezeték nélküli billentyűzet, valamint egy szintén, kábeleket nélkülöző egér. Ne akard érintéssel navigálni a rendszert, mert attól teljesen befagy, és ebből a jégkorszaki állapotából viszonylag nehezen zökkenthető ki. Ráadásul a fenti kiegészítőkkel lényegesen kényelmesebben nyomhatod a játékot.

A Minecraft az első alany, aki megtúráztatja kicsit a rendszert. Na jó, nem kicsit. 18-20 fps teljesítményre képes, ami lássuk be nem egy sziporkázóan zseniális érték, de ha elégedetlen lennél, akkor emlékeztesd magad: ez egy tablet. Az első eredmény tehát kulturált, de abszolút nem kiemelkedő.

A Terraria már kicsit másképp muzsikál: másodperc alapon hatvan darab képkockát produkál, ami nem rossz. Nem rossz mindaddig, míg le nem fagy az egész ketyere, ami félreértés ne essék megtörténik. Nem egyszer. Többször. Na, Ugorjunk.

teclast_x98_plus_3g.jpg

A jelenkor nagyjai közül, és az őskori alternatívák választékából kiemelve párat elmondható, hogy az átlagos teljesítmény 25-30 fps, hangsúlyozva, hogy a beállítások lecsökkentése elmaradhatatlan lépés. Nem olyan folyamatos a kapott sebesség, mint ami az elvárható, nem hasít, és nem előz meg fénysebességével minden kütyüt, de mégis játszható, a kapott élmény abszolút élvezhető.

A belassulások nem ritkák, de például a DiRT 3 esetében egyszer, kétszer fordult elő, akkor is 13 fps minimál átlagot remekelve. Az új játékok azért döcögnek rendesen, és a fentieknél jobb teljesítmény kevéssé csikarható ki a táblagépből.

Az őskorszaki verziók már érzékelhetően jobban futnak, akár 60 fps-t is elérve, ami nem rossz, viszont ezek az alkalmazások többségében nem tudják a felállított, vagy elfektetett módot sem megkülönböztetni, sem kezelni, amitől teljesen megzavarodnak…

teclast_x98_plus_3g1.jpg

Summa summárum: a Teclast X98 Plus 3G Windows-os tablet még mindig verhetetlen, ami a filmnézést, egyszerűbb felhasználást illeti.

Gamerként használhatod, játszhatsz vele, és garantáltan jól fogsz szórakozni, de azért a gamer laptopodat ne dobd a sufni mélyére, mert komolyabb teljesítményhez, lassulás nélküli, folyamatos futást biztosító játékélményhez arra lesz szükséged!

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr2612664357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mobiler 2017.07.15. 23:10:51

A játékok nevét írd már le helyesen legalább. Mert a tartalom maga az értelmes/érdekes. Tiszteld meg igényességgel.

Azt kéne még kipróbálni meddig bírja a játékot, az első Surface Pro az túlmelegszik és elszáll az érintő.

VogelZsigmond 2017.07.16. 18:45:04

"ez egy tablet" , "ez egy tablet", "ez csak egy tablet"
Akkor mi a granatnak akarsz rajta jatszani ? Miert kell irni egy cikket arrol, hogy hogy fut a jatek egy tableten "ha az csak egy tablet"????

Leone_510 2017.07.17. 11:06:21

"Summa summárum: a Teclast X98 Plus 3G Windows-os tablet még mindig verhetetlen, ami a filmnézést, egyszerűbb felhasználást illeti."

nem játékokat teszteltél? akkor mire ez a kijelentés? hol van a teszt ami ezt alátámassza? , kapásból mondok párat ami jobb , fórumokat olvasva egy gagyi túlárazott tablet, hamar megy a refund rá, nem ajánlott

senki ne dőljön be ennek a tesztnek álcázott reklámnak

Skywatcher 2017.07.17. 15:43:27

Én kerestem a "tovább" gombot, de nem találtam. Értem, ez a teszt, hogy ezt az 1 (öreg) tabletet megpróbáltad gamer pc-nek használni. Ja nem, várjál , a címben gamer tabletet írtál. Van ilyen? Én még nem láttam.
Tavaly vettem egy cubei10-et, gondoltam dual os, windows is meg android is, majd a fiam jól eljáccogat rajta a minecrafttal. Ja. A rendes win verzió fel sem ment rá. A windows10 beta verzió elindult rajta, kb az említett 10-15 fps-el, kínszenvedés játszani. Mást nemis igazán mertem rátelepíteni, mert féltem, hogy tégla lesz. Böngésző beli flash játékok 1 fps-el akadnak, ez gondolom valami optimalizálatlanság miatt van.
Androidos oldalon már jobb a helyzet, hisz ott a marketban kifejezetten erre az OS-re optimalizált játékok vannak. Ott elég szépen visz mindent.
Az már más kérdés, hogy fél óra alatt lemerül az akksija játék közben, még ha a saját töltője folyamatosan be is van dugva. Illetve sok esetben nincs esélye lemerülni, mert a töltés / 100% cpu usage miatt felmelegszik, és lekapcsol magától, hogy aztán negyed óráig bekapcsolni se lehessen.

Tanúlság: tabletet tabletozni vegyünk. Játszani meg egy gamer pc-t, laptopot.
süti beállítások módosítása