Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Okostelefont persze, de milyet?

2017. január 18. - azolcsosag Dani

Szép legyen, meg nagy a képernyője, ja és azért a fotók se mutassanak rajta rosszul, különben hogy mennek ki a zseniális selfiek a facebookra? Na, ha valahogy így néz ki az optimális okostelefon leírás, akkor elég nagy bajban vagyunk.

Persze legyen csecse a készülék, ez nem kérdés, de azért alapvetően manapság szinte minden gyártóról elmondható, hogy odateszi magát, ami a megjelenést illeti, és ne felejtsük el, hogy a kínai gyártók smartphonejában ugyanaz a belsőség ketyeg, mint a legtöbb nagy márkáéban.  Az esetek 99%-ban pedig töredék áron kaphatók, mint neves társaik, hasonlóan meggyőző minőségben.

honor.jpg

Az okoskütyük korában az, hogy nagy legyen a kijelző, azaz mind széltében, mind hosszában, mind felbontásában a maximumot nyújtsa, természetes. Az előlapi, hátlapi kamera jelenléte is alap elvárás, főleg manapság, amikor a legtöbben úgy érzik a fotográfus akar felszínre törni belőlük. Amikor az okostelefonok mustráját végzed, érdemes visszatérni a hagyományokhoz, és a jól bevált, beporosodott, öreges funkciókat végig böngészve is dönteni. Például, ha két telefonod van, de nagyon unod már, hogy hol a bal, hol a jobb zsebed csörög, akkor miért nem váltasz dual simes készülékre?

dual_sim_1.jpg

A dual sim rendszerének hála egy készüléked lenne, azaz egy szabad kezet már nyertél is, ja és eggyel kevesebb csörgő zsebet. A dual sim tehát ilyen esetekben nagyon előnyös. Aztán, mi az, ami neked még lényeges elvárás?

Ha a gyorsaság, az apok akadálytalan futása, a betöltés sebessége, akkor érdemes olyan kütyü mellett letenned a voksot, ami erős processzorral van ellátva, ezzel biztosítva a lendületes kezelhetőséget. A tárhelyről hajlamosak vagyunk megfeledkezni, ha a külcsíny eltompítja érzékeinket, pedig gyakorlatilag mindennek ez a lényege. Ha nincs elég hely, akkor hiába a tökéletes kamera,a selfiere éhes vaku, a pazarul gyorsuló rendszer….

Ha nincs hol tárolni a képeket, appokat, azaz nincs kütyüdnek elég nagy lelke, akkor megette az egészet a fene. Figyelj oda, és ha teheted minél nagyobb tárhellyel rendelkező készüléket válasz, még akkor is, ha ezért többet kell kiadnod a havi kosztpénzedből. Megéri. Nevezhetjük hosszútávú befektetésnek is.

mobil.jpg

A méret is lényeg, akárki akármit is mond. A nagy felbontású, hitech képernyő sokszor hihetetlen átmérőjű kütyühöz társul, ami nem biztos, hogy a legideálisabb a számodra. Szeretnéd, ha a telefon a zsebedben elférne, vagy hajlandó vagy egész tenyereddel áldozni a technika oltárán?

A döntés a tiéd, de előbbi esetében biztos, hogy némi kompromisszumot meg kell hoznod, hacsak nem egész kabátnyi zsebed van, ahol bátran elfér egy kis óvodás csoport.

Szóval tudjuk, tudjuk szép legyen, és trendi, és dizájnos, és almás, androidos, vagy windowsos…. De ügyelj a lényegre, a belső értékekre… Na, látod, ez a bölcs igazság még az okostelefonok világára is igaz! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr4612107265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szepipiktor 2017.01.19. 12:53:22

Érdekes poszt, de valójában mit akar mondani?
Arról egy szó sincs, hogy a telefon alapfunkciója a telefonálás, annál több a "trendi" vagy a "divatos" szlogen.
Na mindegy, ez generációs kérdés.
Két apróság, mert a trendiség még nem ment fel az alapok alól:
selfiek - ilyen szó nincs, még a szlengben sem. Vagy eredtiben selfie-k vagy magyarosítva szelfik.
És egy telefon kijelzőjének nincs átmérője, hanem átlója van.
csak próbáltam tartalmat is hozzátenni.

Kicknick 2017.01.19. 13:17:53

"Az esetek 99%-ban pedig töredék áron kaphatók, mint neves társaik, hasonlóan meggyőző minőségben."
Ja, persze...ha kinából rendeled. Aztán nincs benne magyar software, nincs support, esetleg fél év után tönkremegy te meg leshetsz miközben spóroltál mondjuk 20 ruppót. És utána veszel egy rendeset itthon és elgondolkodsz hogy a kettő árából mit vehettél volna elsőre.

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.19. 13:56:22

@Kicknick: vagy nem, mert a telefonok nem szoktak tönkremenni ha csak nem csapkodják a földhöz, vagy úsztatják, vagy stb, és az android az alapon soknyelvű, így egy pár tapicskolás az egész, nem 1999-ben vagyunk a monokróm nokiáknál kiszámolt tárhellyel :)

Komojtalan 2017.01.19. 19:22:19

@Kicknick: Lol, olvasgasd a Homárt, bár teljesen olvashatatlan lett az utóbbi időben. Ha Magyarországon veszel telefont akkor is csak addig van garancia amíg el nem romlik. Utána mindenféle kifogás jön miért is nem garanciális. Nem csak telefonnál ...

prim 2017.01.20. 09:25:21

Nagyon sokat foglakozik a bejegyzés a telefon külsejével, hogy az mennyire fontos. Pedig mióta megjelentek az okostelefonok, gyakorlatilag minden telefon egyforma!! Míg 2000 körül már az út túloldaláról látszott hogy kinél milyen telefon van, most akkor sem lehetsz biztos benne ha a kezedben van. Még azonos típusokon belül is van 16/32/64 GB stb verzió. Ráadásul az emberek 80-90 százaléka valamilyen tokba teszi a telefonját, ami még jobban háttérbe szorítja az design jelentőségét. A másik idegesítő trend, hogy egyre vékonyabb telefonokat fabrikálnak, én meg nem győzök hozzá kimondottan legalább dupla vastaggá varázsoló szilikontokot keresgélni az ebay-en. Pedig a vastagabb telóba simán elférne egy vastagabb akksi is....

Ebben a blogban jelenleg nem kommentezhetsz!!! (törölt) · http://www.szar.hu/ 2017.01.20. 13:30:08

"apok"

A leírtakat egy óvodás is tudja manapság, semmi konkrétum nincs benne, még iPhone fikázás sem, pedig reméltem azt beleteszi...

nikk rivers 2017.01.20. 22:32:41

kmv.to/f/hnd35J
- ebből a listából talán a xiaomi ami megfizethető....

Cirrus 2017.01.21. 11:15:30

A processzor teljesítménye annak melyik adatából derül ki? Mert a magok számából, vagy a frekvenciából biztos nem. Sok telefonban 8GB tárhely van, szerintem ennél többre nem nagyon van szükség, ha nem akar túl sok, vagy nagy app-ot telepíteni az ember, a kamerához meg lehet venni memóriakártyát. A kijelző – lehetőleg ne TN legyen, ez a legolcsóbb, meg sem szokták említeni a specifikációban, legyen IPS, vagy AMOLED. A felbontásnál szerintem 200 ppi körüli érték bőven elég (ezt nem mindig adják meg, online kalkulátorok kiszámolják). A kameráknál szerintem alap a vaku és az autofókusz hátul. Lehet benne persze Zeiss optika is, ha meg tudja fizetni az ember. A készülékház jó, ha fémből van, de legalább ne "tejfölösdoboz" minőségű legyen. Ha márkás, jobb esély van arra is, hogy kap a telefon Android-frissítéseket. Mindenképpen érdemes vásárlás előtt tájékozódni, beszámolókat olvasni, nézni legalább a márkáról.

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.21. 17:18:44

@Cirrus: Azért nem említik a kijelzőt, mert már évek óta nincs telefonokban TN kijelző.
"Ha márkás, jobb esély van arra is, hogy kap a telefon Android-frissítéseket."
Nem, nem jobb. Azt kell nézni, hogy népszerű-e, mert akkor van rá főzött ROM (cyanogen, újabb nevén lineageos).

Cirrus 2017.01.21. 22:53:58

@fidesz maszop dk egykutya: Már hogy ne gyártanának? Ha nem említik, hogy IPS, és nem egy drágább Samsung modell, az szerintem TN. Bizonyos árkategória (~25e Ft) alatt még előfordul. Valamin spórolni kell. Pl. Lenovo A1000, A2010, Huawei Y3II, Alcatel Pixi 4 (4), stb. Egyik sem annyira régi, utóbbin gyárilag Marsmallow van.
süti beállítások módosítása