Kínai kütyük A-tól Z-ig

October Fest helyett October Christmas!

2017. október 15. - azolcsosag Dani

Az egy dolog, hogy a boltok polcain szeptember második hetében megjelentek a csoki Mikulások, a csillagszórók, és a fényfüzérek, legtöbbször mérhetetlenül ízléstelen, tavalyi összeválogatásban. Vagy inkább összeszórásban.

Az megint egy másik tény, hogy az üzletek hangszóróiból október első napjaitól kezdve mind idegesítőbb decibelen üvölt a Last Christmas, és a Jingle Bells. De az már kicsit soknak tűnhet, hogy a kínai webáruházak is októberi ajándék beszerzésre ösztönöznek.

usps-shipping-deadlines-850x476.jpg

Tovább

A nagyik klónozott sztárja!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a Nokia 3310, ami óriási, elsöprő sikert aratott. S a mese még nem ért véget. 2017-ben a cég úgy döntött, itt az ideje visszahozni a megkopott fényű sztárt.

A kínai gyártók zseniálisnak ítélték ezt az ötletet, s klónok tucatjaival rukkoltak elő. A VKWORLD Z3310 is egy ilyen – nézzük milyen!

Tovább

Minden androidosnak virtuális fülhúzás jár!

2008-ban járunk. Szeptember végén. A piacon megjelenik egy mobilos operációs rendszer. Egy a sok közül. Senki nem látja benne a perspektívát. Ahogy a többiek elhullottak, eltűnik majd ez is nyomtalanul – jósolják a szakértők.

Ezen a ponton filmszakadás, s ugrunk egy hatalmasat az időben. 2017, napjaink. Történetünk főszereplője, akit mindenki lenézett, akiért egy lyukas garast sem adtak volna az Android!

android-6th-birthday.jpg

Az az Android, ami mára óriássá nőtte ki magát. 2008. szeptember 28-án még nem tudta a világ, kinek a születésénél bábáskodhat. Ma pedig milliók zengik együtt: Megkésve is, Happy Birthday Android!

A legfrissebb becslések szerint a világon használt mobileszközök minimum 65%-án a Google rendszere fut, de ez csak visszafogott saccolás, akadnak, akik 85%-ra lövik be ezt az értéket. De félretéve a statisztikát a tény tény marad: az Android piacvezető.

evolution-of-android-funny.jpg

A szülinap előtt nem sokkal megjelent a legújabb, 8.0 Oreo verzió, mely, ahogy arról már az előzőekben beszámoltunk, megannyi fejlesztést, újítást tartalmaz. Hihetetlen munka, brutális mennyiségű erőforrás áll a cég háta mögött, s a piac nyomását félresöpörve, mindig tud valami újat varázsolni az Androidra éhes felhasználók „keze ügyébe”.

Kilenc év hosszú idő, s ahogy ez a kasszasiker menetel, a következő kilenc év is biztosítottnak tűnik. Azt viszont, hogy 2026-ban mi vár ránk, bízzuk inkább a sci-fi írókra!

Sikertörténet…lesz egyszer az androidos TVBox

Az androidos TVBox lehet a legújabb őrület? Vagy az, amitől őrülj meg? Talán inkább utóbbi. De a kritika előtt nézzük a száraz tényeket.

Négy magos, nyolcgigányi tárhellyel büszkélkedő, bitang erős gépet kapsz kézbe, egy egyszerű fekete dobozban. Okos tévé, a javából. Elvileg. A full hd felbontást csodálatosan hozza, a kép tiszta, nincsenek fennakadások, és torzító tényezők.

Tovább

Ütött az óra, legalábbis a Google szerint!

2017 év végéig, azaz ebben a cirka négy hónapban több, mint húsz új, Android Wear 2.0 futtatására képes okosórát dob piacra a Google, az ismert gyártókon túl, divatcégekkel, és hagyományos órakészítő manufaktúrákkal együttműködésben.

android_wear_2_03.jpeg

Diesel, Emporio, Fossil, Hugo Boss (még mindig egy tech oldalt olvasol, igen), Tag Heuer, Montblanc, Casio okosketyegői is a csőd szélén állnak, tehát ezzel a jelenséggel nem csak a keresőóriásnak kell megküzdenie. Éppen ezért állt össze a vállalat a fent felsorolt elismert cégekkel, hogy együtt valami egészen különlegeset alkossanak.

A tervezett órák egy része kifejezetten divatkiegészítőnek készül, míg egyes típusok abszolút sportalkalmazásra teremtettek. A cél tehát, hogy minél szélesebb körben kapjanak rá a vásárlók az okosóra, Google adta előnyeire.

Tovább

Mennyire fog ízleni az Android Oreo?

Érkezik a Google legújabb, stabil verziója, ami a pletykák szerint az Oreoról kapja a nevét, maradva az édességes-keresztelő hagyományánál.

A júliusban kiadott, negyedik, fejlesztői verzió után betör a stabil alternatíva, mely frissítésként azonnal megjelenik a Pixel csúcsmobilokon, később pedig a Nexusokon.

android-o-oreo-predictions.jpg

Az Android O, hogy a hivatalos, még nem leleplezett elnevezésnél maradjunk több fronton hoz újítást: az értesítési-sáv használata megváltozik, az állapotsor megnyitása után is látszani fognak a fő indikátorok, mint wifi, akkumulátor töltöttség, vagy mobil hálózat.

Az értesítési csatornákért rajongani fogsz, ha eddig idegesítettek a rendszer üzenetei, így ugyanis kategorizált módon tudod letiltani a riasztásokat. A szundi opció is helyet kap az értesítéseknél, szóval ha csak néhány percre szeretnéd blokkolni a felugró ablakokat, akkor ezt is megteheted.

Tovább

Mérlegen a Vernee Thor E

Ha van 50000 forintod, akkor simán beruházhatsz a Vernee Thor E-re, ami középkategóriája ellenére szépen dolgozik. De az ördög mindig a részletekben bújik meg, úgyhogy akkor lássuk a konkrétumokat.

Az üveg előlappal, és műanyag borítással ellátott mobil stabilan van összerakva, nem lötyög, nem kell attól tartanod, hogy szétesik, s alapvetően a tervezők szép munkát végeztek. A hátoldalán érdekes mintákat találhatsz, amik néhány pillanatra azt az érzetet kelthetik, hogy a borítás fém, de nem az.

Tovább

Van 5000 forintod? Kell egy okoskarkötő?

Ha hó végén sikerült egy kis zsebpénzt megspórolnod, így a nyár vége felé közeledve, akkor az Oukitel A16 okoskarkötő kitűnő befektetés lehet a számodra.

Ha szeretsz mozogni, ha érdekel, hogy hány lépést tettél meg egy bizonyos időtartamon belül, ha fontos a pulzusod detektálása, vagy ha nem tudsz élni elégetett kalória adatok nélkül. Ha a fenti felsorolás egyike sem igaz rád, akkor majd igaz lesz, ha elkezded használni ezt a kütyüt. Lássuk mit tud.

Tovább

Az almarajongók életveszélyben vannak!

Persze nem a kerekded gyümölcsöt imádók azok, akiknek van mitől félniük, hanem az Apple gyártotta iPhone felhasználók kerültek a kaszás pengéjének közelébe.

Az iPhone-ok nem támogatják azt, az Android által preferált szolgáltatást, aminek köszönhetően vészhelyzet esetén a mentők automatikusan megállapíthatják, mely földrajzi koordinátákról érkezett a befutó hívás.

Az Advanced Mobile Location névre hallgató funkciót tavaly nyár óta minden Androidos elérheti a készülékén, akadálytalanul, ám az Apple nem állt be a sorba.

things-that-iphone-users-say-that-drive-android-users-crazy.jpg

Hiába a sorjázó felkérések, hiába a könyörgések, az iPhone még tartja magát az AML-lel szemben, aminek egyik legnagyobb hátránya, hogy így a mentők négyezerszer pontatlanabbul tudják meghatározni a segélykérő helyzetét. Ez ugye nem túlságosan biztató érték.

Ha ebből indulunk ki, megállapíthatjuk, hogy az Androidosok tehát tovább élhetnek, mint az iPhone használók.

Tovább

Gyártósoron az iPhone 8 és az Essential, reszkethet az Android?

Itt van az ősz, itt van újra, legalábbis a kütyüőrültek már számolják vissza az új okostelefonos évad beköszöntéig hátralévő napokat. Bár egyes híresztelések megpróbálták ráhozni a frászt a mobilrajongókra, az iPhone 8, és az Essential is úton van, a felhasználók felé, nem késik egyik nagy durranás sem.

Az Androidnak fel kell kötnie a nadrágját, mert egyszerre két kihívója is főszerephez jut. Az Apple tizedik generációja, és az Essential már gőzerővel készül.

De, hogy miért kapott szárnyra a csúszásról szóló rémhír? Nos, azért maradjunk annyiban, hogy megvolt az alapja. A kijelző alá becsúsztatott ujjlenyomat leolvasó volt az első banánhéj, amin majdnem elcsúszott az Apple, ráadásul a vezetéket nélkülöző töltés kivitelezése sem egyszerűsített a helyzeten. A DigiTimes, azonban a héten eloszlatta a bizonytalanság ködét: ráerősítve arra a híresztelésre, hogy az iPhone 8 három féle kijelzővel érkezik, és bizony, hogy érkezik, a tömeggyártás ugyanis már megkezdődött.

iphone8.jpg

Tovább