Kínai kütyük A-tól Z-ig

Nem vetítés: lenyűgöző a vetítés!

2018. február 07. - azolcsosag Dani

A 2000:1 kontraszt arányt, 3000 lumen fényerőt, 50000 órás led fényszóróra vonatkozó élettartamot, és két darab, állítható magasságú lábat kínáló projektor, becses nevén: Excelvan CL720D, igazán minőségi felhasználói élményt biztosíthat a számodra.

A berendezés ugyan vezeték nélküli kapcsolattal nem rendelkezik, ám egy külön, a célnak megfelelő kábel segítségével a táblagépek, telefonok tartalma is kivetíthető a közreműködésével.

A fekete borítás azon túl, hogy esztétikussá varázsolja a berendezést, még az ujjlenyomatokat is eredményesen rejti el a kíváncsi szemek elől.

Tovább

Az Android, vagy az iOS falhat be nagyobb szeletet a piaci tortából?

A StatCounter adatai megerősítik az eddigiekben is jól kirajzolódott tendenciát az iOS és az Android konkurálásával kapcsolatosan.

Az idei év startjához az iOS a maga nem egészen 20%-ával indult neki, míg az Android behozhatatlan előnnyel, kb. 75%-os részesedéssel állt a rajthoz. Ha a rendszereket a gyártó cégekkel azonosítjuk, akkor a fenti számokból kiválóan látszik az Apple és a Google piaci helyzete.

Az Androidot alkalmazó felhasználókon sokan osztoznak, hiszen megannyi vállalat készülékén a keresőóriás operációs rendszere fut. Az IDC tavalyi becslései szerint a hazai eredményeket vizsgálva az eladott mobilok 87-88%-a droidos! Az iOS 12-13%-ot szedett össze magának, ami a megelőző évek 10%-ához képest akár fejlődésként is értékelhető. A Windows jelenlétének a mértéke lassan a kimutathatatlan kategóriába tartozik.

giphy.gif

A Samsung hazánk legnépszerűbb okostelefon-márkája, legalábbis a StatCounter szerint. S ez még úgy is igaz, hogy a dél-koreai cég perpillanat lejtmenetet produkál, de a 32% körüli értéket így is stabilan hozza.

A dobogó második fokán a Huawei trónol a maga majdnem 16%-ával, míg harmadik helyen az Apple aranyalmája csillog megközelítőleg 13,5%-os átlaggal.

A kullogók csoportjában felfedezhető a Nokia, az LG, vagy éppen a Lenovo, de a Xiaomi és a Sony Ericson is a népes alsótábort erősíti.

Az eladások számát tekintve is a fenti sorrend az érvényes. Ezen a területen a legnagyobb küzdelem a futottak még csapat tagjai között észlelhető, így aztán a mérhető adatok negyedévente merőben másról tanúskodnak.

Ha egy kicsit tágítjuk a horizontot és egész Európát vesszük górcső alá, akkor azonnal szembetűnik az Apple markáns jelenléte. A közel 30%-os részesedésével alig marad le az első helyen, kb. 33%-kal ünnepelő Samsungtól.

android-vs-ios-security-boxing-100730870-large_3x2.jpg

Nyilván azért itt óriási különbségeket jegyezhetünk, ha lebontjuk az értékeket az országok szintjére. Hogy csak az egyik leglátványosabb példával éljünk: az Egyesült Királyságban az Apple a maga 57%-os arányával kenterbe veri az egész Androidos palettát, míg Spanyolországban ennek épp az ellenkezője regisztrálható, hiszen a Google pártolói majdnem 90%-ot jegyeznek.

A globális piacot tekintve a dobogó élén a Samsung áll, a második helyet az Apple foglalja el, és a Huawei csak utánuk következik.

Az aktuálisan megjelenő készülékek természetesen nagymértékben módosíthatják a kialakult sorrendeket. Ráadásul azt is érdemes figyelembe venni, hogy hazai szinten a kutatott készülékek kb. 13%-a, míg európai viszonylatban majdnem 3%-a a nem azonosítható kategóriába tartozott, a StatCounter vizsgálódásai alapján.

Viszlát, roamingdíj, üdvözlet korlátlanság!

A roaming díjak eltörlése óta nincs akadálya annak, hogy határainkon kívül, például az EU-ban előkapjuk a mobilunkat: némi csevegés, üzenetváltás, vagy mobilnetezés céljából. Erről a változtatásról az érintett lakosság 85%-a tudott – legalábbis többek között ez derült ki az eNET Telekom „jelentés az internetgazdaságról” kutatásából.

A 2017 októberében készült felmérésből egyértelműen kiderült, hogy az internetező felnőtt lakosság több, mint kétharmada pontosan tudta, hogy 2017. június 15 óta roaming díjak nélkül lehet az EU-ban élvezni a mobil adta előnyöket.

roaming2_650x320.jpg

A statisztika szerint a roaming keretében mobilnetet közel egymillióan használtak, akik közül mintegy 450000-en a roamingdíjak eltörlése előtt, és után is éltek ezzel a lehetőséggel. Fontos adat azonban, hogy a felhasználók 37%-a a júniusi díjeltörlés után, új belépőként csatlakozott.

Tovább

Leagoo S9, vagy Oukitel U18, mint az iPhone X szinonimái?

A távol-keletiek fantáziáját nem kicsit mozgatta meg az Apple legutóbb megjelentetett X-es szérianévvel büszkélkedő modellje. Az első kínai koppintás a Leagoo S9, de máris itt van a következő hasonmás, az Oukitel gyártósoráról.

leagoo-s9-pro_56221_01.jpg

A két márkanév valószínűleg nem ismeretlen a kínai cégeket kedvelők körében. Középkategóriás készülékeket dobnak általában piacra, és ez mind a tudás, mind az ár tekintetében helytálló kijelentés.

Tovább

Gátlástalanul olcsó a káva nélküli sztármobil!

Ha van ötvenezer forintod, akkor már zsebre is vághatod a legújabb káva nélküli csodamobilt, az Umidigi Crystal 4G-t! Nézzük meg közelebbről, hogy mit is kapsz pontosan a pénzedért cserébe.

Gátlástalan – erre a jelzőre építette a gyártó a mobil promócióját.

Tovább

Ereszd ki a gőzt...

A Delivape C Chaplin RDA csomagjának kibontásakor túl nagy meglepetés nem érhet, hiszen a legtetején találhatod a legfontosabb részt, magát a készüléket.

De a doboz vattával, csavarhúzóval, és az RDA-hoz járó pótcsavarokkal is megörvendeztet. Legalul egy eredetiség kártya lapul, csak hogy biztos lehess vásárlásod minőségében.

Tovább

Loapi az androidos rák?

A Loapi egy olyan rosszindulatú program, mely kriptobányászatra, DDoS támadásokra képes, és két nap leforgása alatt teljesen tönkre teheti a megfertőzött android készüléket!

A Kaspersky Lab kutatói fedezték fel, az eddig még nem látott, bonyolult moduláris architektúrával rendelkező vírust, amely hirdetési, sms, web feltérképező, proxi, monerobányászati modullal is „büszkélkedik”, mindennek tetejében agresszívan védelmezi – saját magát.

loapi-android-trojaner-620x290.jpg

Tovább

Mini e-cigi, avagy a kicsi a bors, de erős esete

A Joyetech CuAIO D22 szemrevaló paraméterekkel megáldott e-cigi, mely aprócska méretei ellenére gigantikus élményt biztosít. Szívjuk is fel magunkat, és nézzük mennyire gőzölhetünk be ettől a terméktől!

A doboz felnyitása után megtalálhatjuk magát a készüléket, illetve a töltőt, a porlasztót, a tömítőgyűrűt, a szipkát, és a pótüveget.

All in one dizájn jellemzi a megjelenését, a kompakt kivitelezésnek hála azonnal kézbe, aztán szájba kívánkozik. Az 1500 milliamperes, beépített aksival turbózott cigaretta 55 watton füstölög. Az átmérője mindössze 22 mm, de a tíz centis hosszúsága is roppant picivé teszi. Túlzás nélkül állítható, hogy mindenhol akadálytalanul, nehézségek nélkül elfér.

Tovább

Jövőre csökken a távolság Kína, és Magyarország között?

A Magyar Posta Zrt. két kínai logisztikai társasággal közösen kínai-magyar vegyesvállalatot hoz létre, milliók örömére.

A 900 millió forint törzstőkével rendelkező cég megalakulásáról szóló hivatalos okmányokat hétfőn szignózták a felek, a Budapesten megrendezett kínai-kelet-közép-európai csúcstalálkozó üzleti fórumán. És hogy ez mit jelent a gyakorlatban?

A közös vállalkozás lehetővé teszi, hogy a Kínából érkező csomagok gyorsabban, gördülékenyebben jussanak el Európába, és kis hazánkba. Már a jövő esztendő első negyedévének végén a vállalat szárnyain repülhetnek a Távol-Keletről érkező küldemények.

20120418-a-magyar-posta-szekhaza3.jpg

Tovább