Kínai kütyük A-tól Z-ig

Futurisztikus füstölés a Sigelei Fuchai Squonker mod „személyében”

2018. március 13. - Azolcsosag.hu Dani

Sokan választják hazánkban az elektromos cigarettát, avagy e-cigit a hagyományos dohánytermékek helyett. Ezek az új eszközök már rengeteg formában érhetők el, és az évek alatt egészen új, már-már futurisztikus felépítéssel jelentek meg a vásárlók számára a boltokban, webáruházakban (a klasszikusabb stílus kedvelőinek még pipa formájú is van!).

Azoknak, akik esetleg nem tudnák, mik is az e-cigaretták: az e-cigiket egy akkumulátor üzemelteti, melynek feszültsége egy fűtőszálra kerül egy kapcsoló segítségével. A fűtőszál felmelegszik a rajta áthaladó áram által, majd a beszívott levegő segítségével porlasztott gőz jön létre, amit beszívunk.

Tovább

Médiaboxok újratöltve, avagy a házimozi következő szintje!

A médiaboxok, vagy TV boxok sok éve szerves részei számos otthoni házimozi rendszernek, hiszen egy jól megválasztott modellel megkönnyíthetjük a médiák lejátszását, külső tárhelyek és eszközök csatlakoztatását, ezáltal lehetőségeink kibővülnek házimozi rendszerünk használatakor, számos folyamat pedig egyszerűbbé válik.

A klasszikus médiaboxok fő feladata az volt, hogy a lejátszani kívánt média egy praktikus felületen számos forrásból csatlakoztatható/bekérhető legyen a rendszerbe, majd azonnal lejátszható legyen TV-n. Nem kell tehát HDMI kábeleket dugdosni ide-oda, ezzel sem megy az idő.

Adathordozó a box-ba, popcorn a kézbe, mehet a filmezés!

Tovább

Az FM transzmitterek forradalma

Zenehallgatás autóban? Nos, lehetőségeink e téren mindig is kissé korlátozottak voltak. Mindenki számára elérhető ugye a rádió, tehát elég csak arra az adóra kapcsolnunk, ahol kedvenc rádióműsorunk megy. Aztán persze vagy olyan zene vagy műsor megy, ami be is jön, vagy nem és csak idegesen kapcsolgatjuk a frekvenciákat.

De mi van akkor, ha saját zenénket szeretnénk hallgatni a kocsiban, és nem a rádiót? Hozott valaki bluetooth hangfalat? Esetleg telefon hangszórót?

Tovább

Időutazás az okostelefonok világában

Napjainkban szinte hónapról hónapra változnak az okostechnológiák. A legújabb innovációk soha nem látott magaslatokba emelik a készülékek kínálta minőséget. De mi van azokkal a mobilokkal, melyek pusztán a koruk miatt a futottak még kategóriába kerültek? Egyáltalán mit lehet kezdeni egy hat vagy hét éves, egykori csúcs modellel?

Az android Unix alapú rendszer, éppen ezért milliónyi dologra alkalmazhatóak a régebbi típusok. Például a mai eszközökkel szemben az egykori sztároknál főszerephez jutottak a különböző szenzorok: giroszkóp, iránytű, GPS, melyek mindegy hány év telt el a telefonok debütálása óta: működnek!

Tovább

Nem vetítés: lenyűgöző a vetítés!

A 2000:1 kontraszt arányt, 3000 lumen fényerőt, 50000 órás led fényszóróra vonatkozó élettartamot, és két darab, állítható magasságú lábat kínáló projektor, becses nevén: Excelvan CL720D, igazán minőségi felhasználói élményt biztosíthat a számodra.

A berendezés ugyan vezeték nélküli kapcsolattal nem rendelkezik, ám egy külön, a célnak megfelelő kábel segítségével a táblagépek, telefonok tartalma is kivetíthető a közreműködésével.

A fekete borítás azon túl, hogy esztétikussá varázsolja a berendezést, még az ujjlenyomatokat is eredményesen rejti el a kíváncsi szemek elől.

Tovább

Az Android, vagy az iOS falhat be nagyobb szeletet a piaci tortából?

A StatCounter adatai megerősítik az eddigiekben is jól kirajzolódott tendenciát az iOS és az Android konkurálásával kapcsolatosan.

Az idei év startjához az iOS a maga nem egészen 20%-ával indult neki, míg az Android behozhatatlan előnnyel, kb. 75%-os részesedéssel állt a rajthoz. Ha a rendszereket a gyártó cégekkel azonosítjuk, akkor a fenti számokból kiválóan látszik az Apple és a Google piaci helyzete.

Az Androidot alkalmazó felhasználókon sokan osztoznak, hiszen megannyi vállalat készülékén a keresőóriás operációs rendszere fut. Az IDC tavalyi becslései szerint a hazai eredményeket vizsgálva az eladott mobilok 87-88%-a droidos! Az iOS 12-13%-ot szedett össze magának, ami a megelőző évek 10%-ához képest akár fejlődésként is értékelhető. A Windows jelenlétének a mértéke lassan a kimutathatatlan kategóriába tartozik.

giphy.gif

A Samsung hazánk legnépszerűbb okostelefon-márkája, legalábbis a StatCounter szerint. S ez még úgy is igaz, hogy a dél-koreai cég perpillanat lejtmenetet produkál, de a 32% körüli értéket így is stabilan hozza.

A dobogó második fokán a Huawei trónol a maga majdnem 16%-ával, míg harmadik helyen az Apple aranyalmája csillog megközelítőleg 13,5%-os átlaggal.

A kullogók csoportjában felfedezhető a Nokia, az LG, vagy éppen a Lenovo, de a Xiaomi és a Sony Ericson is a népes alsótábort erősíti.

Az eladások számát tekintve is a fenti sorrend az érvényes. Ezen a területen a legnagyobb küzdelem a futottak még csapat tagjai között észlelhető, így aztán a mérhető adatok negyedévente merőben másról tanúskodnak.

Ha egy kicsit tágítjuk a horizontot és egész Európát vesszük górcső alá, akkor azonnal szembetűnik az Apple markáns jelenléte. A közel 30%-os részesedésével alig marad le az első helyen, kb. 33%-kal ünnepelő Samsungtól.

android-vs-ios-security-boxing-100730870-large_3x2.jpg

Nyilván azért itt óriási különbségeket jegyezhetünk, ha lebontjuk az értékeket az országok szintjére. Hogy csak az egyik leglátványosabb példával éljünk: az Egyesült Királyságban az Apple a maga 57%-os arányával kenterbe veri az egész Androidos palettát, míg Spanyolországban ennek épp az ellenkezője regisztrálható, hiszen a Google pártolói majdnem 90%-ot jegyeznek.

A globális piacot tekintve a dobogó élén a Samsung áll, a második helyet az Apple foglalja el, és a Huawei csak utánuk következik.

Az aktuálisan megjelenő készülékek természetesen nagymértékben módosíthatják a kialakult sorrendeket. Ráadásul azt is érdemes figyelembe venni, hogy hazai szinten a kutatott készülékek kb. 13%-a, míg európai viszonylatban majdnem 3%-a a nem azonosítható kategóriába tartozott, a StatCounter vizsgálódásai alapján.

Viszlát, roamingdíj, üdvözlet korlátlanság!

A roaming díjak eltörlése óta nincs akadálya annak, hogy határainkon kívül, például az EU-ban előkapjuk a mobilunkat: némi csevegés, üzenetváltás, vagy mobilnetezés céljából. Erről a változtatásról az érintett lakosság 85%-a tudott – legalábbis többek között ez derült ki az eNET Telekom „jelentés az internetgazdaságról” kutatásából.

A 2017 októberében készült felmérésből egyértelműen kiderült, hogy az internetező felnőtt lakosság több, mint kétharmada pontosan tudta, hogy 2017. június 15 óta roaming díjak nélkül lehet az EU-ban élvezni a mobil adta előnyöket.

roaming2_650x320.jpg

A statisztika szerint a roaming keretében mobilnetet közel egymillióan használtak, akik közül mintegy 450000-en a roamingdíjak eltörlése előtt, és után is éltek ezzel a lehetőséggel. Fontos adat azonban, hogy a felhasználók 37%-a a júniusi díjeltörlés után, új belépőként csatlakozott.

Tovább

Leagoo S9, vagy Oukitel U18, mint az iPhone X szinonimái?

A távol-keletiek fantáziáját nem kicsit mozgatta meg az Apple legutóbb megjelentetett X-es szérianévvel büszkélkedő modellje. Az első kínai koppintás a Leagoo S9, de máris itt van a következő hasonmás, az Oukitel gyártósoráról.

leagoo-s9-pro_56221_01.jpg

A két márkanév valószínűleg nem ismeretlen a kínai cégeket kedvelők körében. Középkategóriás készülékeket dobnak általában piacra, és ez mind a tudás, mind az ár tekintetében helytálló kijelentés.

Tovább

Gátlástalanul olcsó a káva nélküli sztármobil!

Ha van ötvenezer forintod, akkor már zsebre is vághatod a legújabb káva nélküli csodamobilt, az Umidigi Crystal 4G-t! Nézzük meg közelebbről, hogy mit is kapsz pontosan a pénzedért cserébe.

Gátlástalan – erre a jelzőre építette a gyártó a mobil promócióját.

Tovább