Kínai kütyük A-tól Z-ig

Sikertörténet…lesz egyszer az Androidos TVBox

2017. szeptember 25. - azolcsosag Dani

Az Androidos TVBox lehet a legújabb őrület? Vagy az, amitől őrülj meg? Talán inkább utóbbi. De a kritika előtt nézzük a száraz tényeket.

Négy magos, nyolcgigányi tárhellyel büszkélkedő, bitang erős gépet kapsz kézbe, egy egyszerű fekete dobozban. Okos tévé, a javából. Elvileg. A full hd felbontást csodálatosan hozza, a kép tiszta, nincsenek fennakadások, és torzító tényezők.

Tovább

Ütött az óra, legalábbis a Google szerint!

2017 év végéig, azaz ebben a cirka négy hónapban több, mint húsz új, Android Wear 2.0 futtatására képes okosórát dob piacra a Google, az ismert gyártókon túl, divatcégekkel, és hagyományos órakészítő manufaktúrákkal együttműködésben.

android_wear_2_03.jpeg

Diesel, Emporio, Fossil, Hugo Boss (még mindig egy tech oldalt olvasol, igen), Tag Heuer, Montblanc, Casio okosketyegői is a csőd szélén állnak, tehát ezzel a jelenséggel nem csak a keresőóriásnak kell megküzdenie. Éppen ezért állt össze a vállalat a fent felsorolt elismert cégekkel, hogy együtt valami egészen különlegeset alkossanak.

A tervezett órák egy része kifejezetten divatkiegészítőnek készül, míg egyes típusok abszolút sportalkalmazásra teremtettek. A cél tehát, hogy minél szélesebb körben kapjanak rá a vásárlók az okosóra, Google adta előnyeire.

Tovább

Mennyire fog ízleni az Android Oreo?

Érkezik a Google legújabb, stabil verziója, ami a pletykák szerint az Oreoról kapja a nevét, maradva az édességes-keresztelő hagyományánál.

A júliusban kiadott, negyedik, fejlesztői verzió után betör a stabil alternatíva, mely frissítésként azonnal megjelenik a Pixel csúcsmobilokon, később pedig a Nexusokon.

android-o-oreo-predictions.jpg

Az Android O, hogy a hivatalos, még nem leleplezett elnevezésnél maradjunk több fronton hoz újítást: az értesítési-sáv használata megváltozik, az állapotsor megnyitása után is látszani fognak a fő indikátorok, mint wifi, akkumulátor töltöttség, vagy mobil hálózat.

Az értesítési csatornákért rajongani fogsz, ha eddig idegesítettek a rendszer üzenetei, így ugyanis kategorizált módon tudod letiltani a riasztásokat. A szundi opció is helyet kap az értesítéseknél, szóval ha csak néhány percre szeretnéd blokkolni a felugró ablakokat, akkor ezt is megteheted.

Tovább

Mérlegen a Vernee Thor E

Ha van 50000 forintod, akkor simán beruházhatsz a Vernee Thor E-re, ami középkategóriája ellenére szépen dolgozik. De az ördög mindig a részletekben bújik meg, úgyhogy akkor lássuk a konkrétumokat.

Az üveg előlappal, és műanyag borítással ellátott mobil stabilan van összerakva, nem lötyög, nem kell attól tartanod, hogy szétesik, s alapvetően a tervezők szép munkát végeztek. A hátoldalán érdekes mintákat találhatsz, amik néhány pillanatra azt az érzetet kelthetik, hogy a borítás fém, de nem az.

Tovább

Van 5000 forintod? Kell egy okoskarkötő?

Ha hó végén sikerült egy kis zsebpénzt megspórolnod, így a nyár vége felé közeledve, akkor az Oukitel A16 okoskarkötő kitűnő befektetés lehet a számodra.

Ha szeretsz mozogni, ha érdekel, hogy hány lépést tettél meg egy bizonyos időtartamon belül, ha fontos a pulzusod detektálása, vagy ha nem tudsz élni elégetett kalória adatok nélkül. Ha a fenti felsorolás egyike sem igaz rád, akkor majd igaz lesz, ha elkezded használni ezt a kütyüt. Lássuk mit tud.

Tovább

Az almarajongók életveszélyben vannak!

Persze nem a kerekded gyümölcsöt imádók azok, akiknek van mitől félniük, hanem az Apple gyártotta iPhone felhasználók kerültek a kaszás pengéjének közelébe.

Az iPhone-ok nem támogatják azt, az Android által preferált szolgáltatást, aminek köszönhetően vészhelyzet esetén a mentők automatikusan megállapíthatják, mely földrajzi koordinátákról érkezett a befutó hívás.

Az Advanced Mobile Location névre hallgató funkciót tavaly nyár óta minden Androidos elérheti a készülékén, akadálytalanul, ám az Apple nem állt be a sorba.

things-that-iphone-users-say-that-drive-android-users-crazy.jpg

Hiába a sorjázó felkérések, hiába a könyörgések, az iPhone még tartja magát az AML-lel szemben, aminek egyik legnagyobb hátránya, hogy így a mentők négyezerszer pontatlanabbul tudják meghatározni a segélykérő helyzetét. Ez ugye nem túlságosan biztató érték.

Ha ebből indulunk ki, megállapíthatjuk, hogy az Androidosok tehát tovább élhetnek, mint az iPhone használók.

Tovább

Gyártósoron az iPhone 8 és az Essential, reszkethet az Android?

Itt van az ősz, itt van újra, legalábbis a kütyüőrültek már számolják vissza az új okostelefonos évad beköszöntéig hátralévő napokat. Bár egyes híresztelések megpróbálták ráhozni a frászt a mobilrajongókra, az iPhone 8, és az Essential is úton van, a felhasználók felé, nem késik egyik nagy durranás sem.

Az Androidnak fel kell kötnie a nadrágját, mert egyszerre két kihívója is főszerephez jut. Az Apple tizedik generációja, és az Essential már gőzerővel készül.

De, hogy miért kapott szárnyra a csúszásról szóló rémhír? Nos, azért maradjunk annyiban, hogy megvolt az alapja. A kijelző alá becsúsztatott ujjlenyomat leolvasó volt az első banánhéj, amin majdnem elcsúszott az Apple, ráadásul a vezetéket nélkülöző töltés kivitelezése sem egyszerűsített a helyzeten. A DigiTimes, azonban a héten eloszlatta a bizonytalanság ködét: ráerősítve arra a híresztelésre, hogy az iPhone 8 három féle kijelzővel érkezik, és bizony, hogy érkezik, a tömeggyártás ugyanis már megkezdődött.

iphone8.jpg

Tovább

Ütött az okos órád!

Az időgép bekapcsol, a visszaszámlálás megindul: 3, 2, 1, és máris 2015-ben találjuk magunkat egy Apple Watch, valamint egy No.1 G6 okos óra társaságában. Ez igen. A cikkben utóbbit boncolgatjuk kicsit, avagy milyen konkurenciával hadakozott két éve az almás ketyegő.

Az óra így első ránézésre nem tűnik okosnak, sokkal inkább kvarcnak, de aztán, az ablakocska mögött megbúvó USB bemenet árulkodóvá válik, ráadásul bekapcsoláskor rezeg. Helyben is vagyunk. Az indító képernyőn egy hihetetlenül minimalista, határozottan kiábrándító számlap fogadja a felhasználót, ami aztán állítható, több alternatíva is választható, de egy hagyományos, egyszerű kivitel sincs a palettán…

A főoldalról balra, és jobbra is el lehet indulni, a menü pedig körbe-körbe visz, úgyhogy esélytelen, hogy nyomkodás közben eltévedj.

Tovább

Csúcsmobilt 50000 forintért?

A Vernee Thor E okostelefon 50000 forintért a tiéd lehet. Nem, ez nem elírás, valóban ilyen kevés petákért beújíthatsz, egy csúcskategóriás, androidos készüléket. Igaz, ajándék lónak nem illik a fogát méregetni, azért nézzük csak meg közelebbről mit is kapsz a pénzedért, ha erre a kütyüre alapozol.

Oké, a csomagolás eléggé fapados. De lényeges ez?

Selyemhernyó fóliában üdvözöl a mobil, egyértelműen hirdetve, hogy olcsó konstrukcióról beszélünk. A minimalista stílusjegyeket hordozó fehér dobozon természetesen a termék, és a gyártó cég neve szerepel, valamint alul, hihetetlenül, életbevágóan fontos információk olvashatók. A készüléken kívül a térelválasztó papír alatt találsz egy micro USB töltőt, egy szinkronizálásra alkalmas kábelt, és a jolly jokert: a gyorstöltésre szolgáló varázshuzalt.

Tovább