Kínai kütyük A-tól Z-ig

Android-appok lopják a banki adatainkat?

2017. november 23. - azolcsosag Dani

A Google Play Protect, azaz a Google által bevezetett védelmi rendszer pusztán a hamis biztonságérzet kialakításában jár az élen, ez tény. A hab a tortán, hogy ezzel párhuzamosan mind több, és több androidos kamu app lát napvilágot. Ezek a kémek egyetlen célt hivatottak szolgálni: a felhasználók értékes (jobbára banki) adatait ellopni.

A Protectről a tapasztalatok azt mutatják, hogy mesterséges intelligencia nélkül, csupán egy manuálisan összeállított feketelista alapján szűri ki a nem kívánt programokat.

Ez a mai rohamosan fejlődő világban édeskevés. Mindennek tetejében a frissítéseknek álcázott kártevőket sem csípi el, így aztán jelenleg az appok röhögve törik át a Protect nem létező védelmi vonalát.

google_play_protect.jpg

Tovább

Intelligens mini autó, a versenyzés új dimenziója?

Az intelligens mosóporok korában azért némileg gyanakodva fogadjuk az intelligens versenyautót, mint megnevezést. De nézzük mit kínál ez a háromdimenziós, tabletre optimalizált játék, amivel valójában üveg felett tesztelheted a sebességet. Még most sem áll össze, ugye? Akkor kattints a videóra, hogy megtudd mi fán terem a 3D Pocket Racing Car!

Tovább

Itt az ideje a mobilos nagytakarításnak!

A számítógépeknél már hozzászoktunk ahhoz, hogy időközönként át kell pucolni a rendszerünket, hogy megszabadítsuk a felesleges állományoktól. Ez a jelenség ugyanúgy fennáll az okostelefonok esetében is, azzal a nehezítő tényezővel együtt, hogy a kütyükben limitált a tárhely nagysága.

files-go-google.jpg

Tovább

360 fokos fordulatot vehet az életed!

Az Elecam 360 fokos kamera kicsit olyan még a piacon, mint a mesében a legkisebb szegény legény, aki útra kel, hogy megtalálja élete célját, értelmét. Még nem tisztázott, hogy mikor a legjobb használni, de egyelőre épületek, és belső területek feltérképezésében kiválóan szerepel.

De lássuk mit is tud egy ilyen, innovatív, mindent látó szerkezet.

A dobozban a készüléken kívül a töltő, és egy csomó másik kiegészítő foglal helyet. A kütyü tetején egy viszonylag kicsi kijelző tájékoztat a legfontosabb információkról minket: mondjuk, hogy legújabb szerzeményünk üzemkész-e.

Tovább

Tedd szabaddá válladat, hátadat a legmenőbb táskának!

A barna bőrbetétes, stílusos, egyedi megjelenésű Kaukko simple casual táska amellett, hogy határozottan trendi, kialakítását tekintve masszív.

A csatok, karabinerek egyszerre töltenek be praktikus, és esztétikus funkciót. A rejtett cipzárok segítségével az átlagos méretű tatyó nagyjából bőrönd nagyságúvá fejleszthető.

Tovább

Made in China – egyáltalán nem ócska!

A helyzet az, hogyha az emberek többsége azt hallja, hogy egy kütyü Kínából származik, akkor rögtön rányomják a „búcsúi céllövöldés” lebecsmérlő jelzőt. Az egészben az a „legszebb”, hogy legtöbbször olyanok hangoztatják ezt, akiknek egyébként valós, tényszerű tapasztalatuk nincs a témában. A kínai nem vacak, nem bóvli, nem "egyszerhasználatos".

Persze kaphatsz gagyi cuccokat fillérekért, de ha jól állapítod meg a reális ár/érték arányt, akkor a minőséggel nem lesz gond. Az itthon megtapasztalt megbízhatóságot kintről fényévekkel olcsóbban beszerezheted. Ez a valóság, s éppen ezért ideje, hogy félretedd a fals előítéleteket.

china-sun-postal.jpg

Tovább

October Fest helyett October Christmas!

Az egy dolog, hogy a boltok polcain szeptember második hetében megjelentek a csoki Mikulások, a csillagszórók, és a fényfüzérek, legtöbbször mérhetetlenül ízléstelen, tavalyi összeválogatásban. Vagy inkább összeszórásban.

Az megint egy másik tény, hogy az üzletek hangszóróiból október első napjaitól kezdve mind idegesítőbb decibelen üvölt a Last Christmas, és a Jingle Bells. De az már kicsit soknak tűnhet, hogy a kínai webáruházak is októberi ajándék beszerzésre ösztönöznek.

usps-shipping-deadlines-850x476.jpg

Tovább

A nagyik klónozott sztárja!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a Nokia 3310, ami óriási, elsöprő sikert aratott. S a mese még nem ért véget. 2017-ben a cég úgy döntött, itt az ideje visszahozni a megkopott fényű sztárt.

A kínai gyártók zseniálisnak ítélték ezt az ötletet, s klónok tucatjaival rukkoltak elő. A VKWORLD Z3310 is egy ilyen – nézzük milyen!

Tovább

Minden androidosnak virtuális fülhúzás jár!

2008-ban járunk. Szeptember végén. A piacon megjelenik egy mobilos operációs rendszer. Egy a sok közül. Senki nem látja benne a perspektívát. Ahogy a többiek elhullottak, eltűnik majd ez is nyomtalanul – jósolják a szakértők.

Ezen a ponton filmszakadás, s ugrunk egy hatalmasat az időben. 2017, napjaink. Történetünk főszereplője, akit mindenki lenézett, akiért egy lyukas garast sem adtak volna az Android!

android-6th-birthday.jpg

Az az Android, ami mára óriássá nőtte ki magát. 2008. szeptember 28-án még nem tudta a világ, kinek a születésénél bábáskodhat. Ma pedig milliók zengik együtt: Megkésve is, Happy Birthday Android!

A legfrissebb becslések szerint a világon használt mobileszközök minimum 65%-án a Google rendszere fut, de ez csak visszafogott saccolás, akadnak, akik 85%-ra lövik be ezt az értéket. De félretéve a statisztikát a tény tény marad: az Android piacvezető.

evolution-of-android-funny.jpg

A szülinap előtt nem sokkal megjelent a legújabb, 8.0 Oreo verzió, mely, ahogy arról már az előzőekben beszámoltunk, megannyi fejlesztést, újítást tartalmaz. Hihetetlen munka, brutális mennyiségű erőforrás áll a cég háta mögött, s a piac nyomását félresöpörve, mindig tud valami újat varázsolni az Androidra éhes felhasználók „keze ügyébe”.

Kilenc év hosszú idő, s ahogy ez a kasszasiker menetel, a következő kilenc év is biztosítottnak tűnik. Azt viszont, hogy 2026-ban mi vár ránk, bízzuk inkább a sci-fi írókra!

Sikertörténet…lesz egyszer az androidos TVBox

Az androidos TVBox lehet a legújabb őrület? Vagy az, amitől őrülj meg? Talán inkább utóbbi. De a kritika előtt nézzük a száraz tényeket.

Négy magos, nyolcgigányi tárhellyel büszkélkedő, bitang erős gépet kapsz kézbe, egy egyszerű fekete dobozban. Okos tévé, a javából. Elvileg. A full hd felbontást csodálatosan hozza, a kép tiszta, nincsenek fennakadások, és torzító tényezők.

Tovább