Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Oukitel K8000, a lemeríthetetlen monstrum

2018. március 29. - azolcsosag Dani

Az átlagos okostelefon felhasználó általában naponta, ritkábban 2 naponta tölti a készülékét, hiszen a legtöbb telefonba 2-3000 mAh körüli akkumulátorok kerülnek, melyek közepes-félintenzív használat mellett kb. 1-2 napig bírják, lásd az iPhone-ok, amelyek még a 2000-et is alig érik el.

Aki megunta azt, hogy minden nap tölteni kell a telefont, annak viszont itt van az Oukitel K8000 névre keresztelt monstrum, mely akár 3 napig is kibírja folyamatos használat mellett! A 8000 a névben természetesen az akksi kapacitására utal, ugyanis ezt a szörnyeteget egy 8000 mAh-s akkumulátorral áldották meg.

A 60.000 forint körül mozgó telefon jó vételnek tűnhet, azonban érdemes kicsit belenézni a specifikációkba, hogy mit is kapunk pénzünkért. Már az elején meg kell jegyezni, hogy a K8000 jellegéből adódóan közel sem vékony és közel sem könnyű.

232 grammos súlyával körülbelül másfélszer annyit nyom, mint az átlagos modern okostelefon, és vastagsága is jóval meghaladja a legtöbb átlagos készülékét. Hosszabb idejű használat közben a súly komoly faktor: a K8000 huzamosabb ideig való kézben tartása felér egy csuklóedzéssel vagy rosszabb esetben egy kellemes ízületi gyulladással. De megszokhattuk, manapság már minél nagyobb, annál jobb!

oukitel-k8000-1024x576.jpg

A főbb specifikációk a következők: fülhallgató csatlakozó a telefon tetején (nem éppen ideális), dual sim-es kivitel, ami pozitív, hiszen 2 sim kártya vagy 1 sim kártya és 1 SD kártya (max 256 GB bővíthetőség) helyezhető el a telefonban, így céges készülékként is praktikus, habár konferenciahívásokat fogadni vele kézben tartva kicsit megterhelő lehet.

Az 5.5 hüvelykes 720 x 1280 pixeles OLED paneles kijelző egész szép képet ad, viszont a 1080p sokaknak hiányozhat. Érdekes egyébként, hogy a kamera 1080p-ben vesz 30fps-es videókat, viszont nagy kijelzőn, TV, asztali számítógépen látható a minőség különbsége, ami a 720p és 1080p differenciájából adódik.

Ezen kívül igazából minden csicsaságot megkapunk a kamerához: autófokusz, sorozatfelvétel, digitális zoom, expozíció kompenzáció, arc felismerés, helymegjelölés, HDR, és még sorolhatnám, de lemenne a nap. De, ami lényeges, hogy van még: 8 megapixeles selfie kamera, 80 fokos, széles látószögű lencsével, hátul dupla kamera, dupla vakuval!

730251104484176764.jpg

Szoftver terén egy stabil Android 7.0 Nougat-ot kapott a mobil, mely szépen fut, kellemesen kezelhetőséget biztosít. Egy 8 magos Cortex processzorral és egy ARM Mali-T860 MP2 grafikus gyorsítóval lett megáldva, melyek szintetikus benchmarkokon az iPhone 5s szintjén teljesítenek (!).

Látható, hogy a telefont részben játékokra tervezték, és aki a benchmarkok miatt megijedne, annak annyira nem kell aggódnia, mivel az adatok ellenére meglepően jól futottak rajta a követelőzőbb játékok is. És akkor most a fő attrakció: az akkumulátor!

oukitel-k8000-poza-2.jpg

Ez teszi a K8000-et egy igazi bestiává, ugyanis lemeríteni tényleg kihívás. Bekapcsolva használatlan állapotban 1 éjszaka alatt konkrétan 0%-ot merül. És ami számomra az abszolút top dolog volt: a mellékelt OTG kábellel egy másik eszközt is tölthetünk közvetlenül a telefonból! Konkrétan telefon léte mellett egy ingyen powerbankként is funkcionál.

Ha unod a mindennapos töltést, örökké akarsz játékokkal játszani és szeretnéd, ha valami igazán nyomná a farmerzsebedet, akkor a K8000 az ideális választás!

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr4813788322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása