Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Viszlát, remegő kezű mobilos videók!

2018. március 21. - azolcsosag Dani

Téged is a hideg kiráz, mikor megnéznél egy érdekes videót, és még a minőséggel se lenne különösebb problémád, de úgy remeg a kép, mintha legalábbis egy ráfos szekérről videózták volna, ami egy Mária Terézia korabeli macskaköves úton halad, minimum 50 km/óra, lineáris sebességgel?

A hobbista mobil videósok jobb, ha ide figyelnek, mert vége a remegő kéz szindrómának!

Szeretnél a telefonoddal profi videókat készíteni? Érdekelnek a kamera stabilizálásával kapcsolatos információk? Szeretnéd kiaknázni a mobilodban rejtőző előnyöket, csak a megfelelő eszközt keresed mindehhez? Akkor alábbi cikkünk iránymutatást adhat neked.

A DJI Osmo Mobile a kamera stabilizálás piacán a legkirályabb, bár tény, hogy sokakat elriaszt a 75000 forintos ára. Semmi ok a pánikra, ugyanis a Zhiyun tökéletes alternatívája, ami nagyjából ugyanazt a tudást kínálja, a fent említett összeg feléért elérhető.

zhiyun-smooth.jpg

A gimbal egy fehér dobozban érkezik, melyben az ezüstös színű hegedű alakú kemény tok rejti a készüléket. A használati útmutatón, és USB kábelen kívül egy vállpánt is lapul a csomagban, ami jól mutatja, hogy ezt a kütyüt nem otthoni, négy fal közötti használatra tervezték.

A Smooth Q markolata műanyag, ami nem a legjobb konstrukció, mivel csúszóssá teszi a fogását, pláne hosszútávon. Vagyis egy kis tapadásmentes felület igazán dukált volna. Az alakja sem az ergonomikus kialakítás mintapéldája. A markolat felső része rejti a kezelésre szánt gombokat. A piros színű a kütyü ki és bekapcsolásáért, a felvétel indításáért, leállításáért felelős. A mód választógomb és a csúszka az elő- és hátlapi kamerák közötti váltásra, illetve a fotó- és videó mód váltogatására szolgálnak. Az eszköz irányítása a két led között csücsülő joystick feladata.

A Zhiyun nem titkolt módon iPhoneokhoz szánta a Smooth Q-t, ami azonnal egyértelművé válik, amint a választható színpaletta kerül a reflektor fényébe.

A beüzemelés első lépése, hogy a keretbe helyezzük a mobilunkat, amit a gimbal segítségével kiegyensúlyozunk. Ehhez pusztán egy csavar meglazítására van szükség, hogy az ellensúly távolság beállítása optimális legyen, vagyis hogy a telefon stabilan álljon a keretben. Bár kissé macerás a folyamat, de precíz végeredményben bízhatunk.

A készülék maximum 220 grammos, vagy 6 colos eszközt támogat, így akár egy mikrofonnal vagy vakuval is megspékelhetjük telefonunkat.

Ezek után nincs más hátra, mint előre: indulhat a csapó, akár a saját kamera app közreműködésével. Igaz érdemes letölteni a a Zhiyun Assistant vagy a ZY Play alkalmazást. Utóbbiak preferálásánál olyan szolgáltatásokhoz juthatunk hozzá, amik fokozzák a felhasználói élményt. A mobil ekkor bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál a Smooth Q-val.

zhiyun-smooth-gimbal.jpg

A gimbal három módozatot ismer:

Pan Following Mode: a kamera a gimbal segítségével leköveti és befejezi a vízszintes irányú mozgatást. A joystickkal függőlegesen dönthető a mobil, de a tengely dőlésszöge nem variálható.

A Following Mode ehhez kísértetiesen hasonlít, annyi a különbség, hogy ebben a módban a Smooth Q a függőleges mozdulatokat is leköveti.

A Locking Mode a legegyszerűbben alkalmazható mód. A joystick hozzájárulásával bepozícionálható a kamera, melynek állapotát a gimbal stabilan tartja.

A hardveres bemutatás után jöjjön a szoftveres mustra.

A ZY Play nem csupán egy kamera app, hanem galéria is egyben. A segítségével finomhangolható a gimbal működése, de további kamera módokkal is gazdagodhatunk általa. Például egy-egy objektum kijelölése és szemmel tartása is beállítható, bár ebben nem mindig szerepelt jól a tesztek során.

zhiyun-smooth-q-3-axis-gimbal-color-range.jpg

A joystick érzékenysége is bekalibrálható, ami roppant praktikus funkció, hiszen alapjáraton nagyon gyors. Lassítás után akár professzionális körfelvételek is készíthetőek. A manuális módban minden aprócska részletet optimalizálhatunk, de ez már tényleg a profizmus csúcsa.

A gyári micro usb segítségével tölthető a kütyü. Kb. hat óra alatt szívja magát tele energiával, aminek hála 12 órás üzemidőt garantál. A Smooth Q akár külső akkumulátorként is bevethető egy hosszabb filmezés alkalmával.

Ár/érték arányban ennél jobb beugró nem lelhető fel a piacon. Hihetetlenül stabil kép, brutálisan hosszú üzemidő és könnyű kezelhetőség jellemzi.

A filmezés, kamerázás szerelmeseinek nemcsak kezdő szinten pénztárcabarát, mégis nagy tudással rendelkező alternatíva.

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr4213756700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása