Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Mennyire fog ízleni az Android Oreo?

2017. szeptember 07. - azolcsosag Dani

Érkezik a Google legújabb, stabil verziója, ami a pletykák szerint az Oreoról kapja a nevét, maradva az édességes-keresztelő hagyományánál.

A júliusban kiadott, negyedik, fejlesztői verzió után betör a stabil alternatíva, mely frissítésként azonnal megjelenik a Pixel csúcsmobilokon, később pedig a Nexusokon.

android-o-oreo-predictions.jpg

Az Android O, hogy a hivatalos, még nem leleplezett elnevezésnél maradjunk több fronton hoz újítást: az értesítési-sáv használata megváltozik, az állapotsor megnyitása után is látszani fognak a fő indikátorok, mint wifi, akkumulátor töltöttség, vagy mobil hálózat.

Az értesítési csatornákért rajongani fogsz, ha eddig idegesítettek a rendszer üzenetei, így ugyanis kategorizált módon tudod letiltani a riasztásokat. A szundi opció is helyet kap az értesítéseknél, szóval ha csak néhány percre szeretnéd blokkolni a felugró ablakokat, akkor ezt is megteheted.

A gyorsbeállítási panel testre szabása retrosra sikerült, hiszen a 8.0 régebben már eltörölt funkciókat hoz vissza. Az ikonok három feladatot látnak el: egy bökésre ki/bekapcsolják az adott paramétert, hosszú nyomásra behozzák az oda illő beállítási lehetőségeket, míg az ikon alatti szöveg pöccintésével a wifi esetében pl. előjönnek az elérhető hálózatok.

A rendszer az ambient display módnak köszönhetően, lezárt állapotban, a telefon elmozdulására reagálva, minimalista stílusban fel fogja villantani az értesítéseket, sokak örömére.

A beállítások szépészeti beavatkozáson esik át: az ikonok új ruhát, az elrendezés új struktúrát kapnak. Igaz az egyes gyártók épp ezt a pontját szeretik merőben átvariálni, az eredetihez képest.

android-oreo-2.png

Egyes opciók több helyen is feltűnnek, míg mások kategóriákba tömörülnek.

Lényeges újítás, hogy egyesével szabályozhatod a playstore-on kívül letöltött appok engedélyeztetését. Azaz egyes alkalmazások szabad utat kaphatnak a google playon kívülről behozott appok felrakására, míg az ismeretlen variánsokat egyszerűen letilthatod.

A testre szabható, a szélekre kihelyezhető virtuális gombok, és a zárképernyő paraméterezése nagyban növelhetik a felhasználói élményt, és persze szabadságot.

A nagy szabadság néha azért veszélyes is lehet, így az Oreoban a fejlesztői beállítások megnyitásához PIN, vagy feloldási mintát kell megadnod, ezzel megakadályozhatod, hogy idegenek esetleg vicces kedvükben belepiszkáljanak a rendszeredbe.

Ez pedig csak a jéghegy csúcsa, vagy épp az Oreo egy kockája, a Google ugyanis megannyi újdonságot tartogat még, a frissen debütáló 8.0-ás verziójában.

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr2512780190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

munkanélküli informatikus 2017.09.08. 16:43:53

De ugye laikus felhasználók számára ebben sem lesz lehetőség a telefongyártók által előre feltelepített, de nem kívánt alkalmazások eltávolítására?
süti beállítások módosítása