Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kínai kütyük A-tól Z-ig

A-Z olcsóság

Ütött az okos órád!

2017. augusztus 04. - azolcsosag Dani

Az időgép bekapcsol, a visszaszámlálás megindul: 3, 2, 1, és máris 2015-ben találjuk magunkat egy Apple Watch, valamint egy No.1 G6 okos óra társaságában. Ez igen. A cikkben utóbbit boncolgatjuk kicsit, avagy milyen konkurenciával hadakozott két éve az almás ketyegő.

Az óra így első ránézésre nem tűnik okosnak, sokkal inkább kvarcnak, de aztán, az ablakocska mögött megbúvó USB bemenet árulkodóvá válik, ráadásul bekapcsoláskor rezeg. Helyben is vagyunk. Az indító képernyőn egy hihetetlenül minimalista, határozottan kiábrándító számlap fogadja a felhasználót, ami aztán állítható, több alternatíva is választható, de egy hagyományos, egyszerű kivitel sincs a palettán…

A főoldalról balra, és jobbra is el lehet indulni, a menü pedig körbe-körbe visz, úgyhogy esélytelen, hogy nyomkodás közben eltévedj.

Jöhet a leglényegesebb hadművelet, az egész okos órás projekt csimborasszója, a párosítás. Az óra kódját beszkenneli a telefon, ami elirányít a store-ba, ahonnan letölthető az app, amivel már csatlakozhatsz is. Leírni legalább annyira macerás, mint megcsinálni. Ráadásul iPhone alatt ez az alkalmazás nem akarja a szinkronizálást, de egy másik, Mediatech Smart Device névre hallgató variáns megoldja a problémát.

Oké, repülhetnek is át a kontaktok, értesítések, meg minden, amit akarsz. A kütyü minden egyes értesítésnél rezeg: jöhetnek a Facebook kommentek, napjában százszor. Izgalmas lesz.

Ami nagyon praktikus, hogy az óra rendelkezik beépített mikrofonnal, és hangszóróval, azaz akár a készülékről is kezdeményezhetsz hívást. A hangminőség eléggé kifogásolható, de maga az elképzelés dicséretes.

okosora.jpg

A fényképezés procedúráját is lerövidítheted, hiszen a csííízt elkattinthatod az órádról is. A kütyü büszkélkedhet egy naptár appal, amiben az a jó, hogy kb. használhatatlan. Igaz azt mutatja milyen nap van, és azt is elárulja, hogy x dátum milyen napra esik. Jó, azért ez így praktikus, de önmagában kevéske.

Az ébresztő kiválóan végzi a feladatát, és ha szükséges ismétel is… És hát persze, hogy szükséges. A stopper hihetetlen, de stopperelésre képes, míg a zene irányítóval a telefonon lejátszott track listát vezényelheted.

Ha szeretsz szöszölni az aprócska képernyőn, akkor akár SMS-t is írhatsz, vagy a tárcsázót is kipróbálhatod.

Amúgy magában az okos órában egy rakat funkció elérhető: számológép, lépésszámláló, ami többnyire működik, kivéve, amikor nem, pulzusmérő, hogy regisztrálni tudd mennyire húzod fel magadat azon, hogy nem méri a lépteid számát, valamint az alvásodat is monitorozhatod. Sőt. A kütyü még be is szól a ne ülj appon keresztül, hogy ne lógasd annyit a lábadat.

Kommentár nélkül az órában van egy Vibrator nevű alkalmazás, amit ha aktiválsz, akkor az óra elkezd nonstop rezegni…

De, hogy ne csak a vibrálás szerezzen örömöt, az órában van egy telefonfigyelő app is, aminek hála, ha a készüléked egy bizonyos távolságra kerül tőled az óra elkezd zenélni, jelezve, hogy vigyázz, nehogy elveszítsd a mobilod.

okosora1.jpg

Az energiatakarékos üzemmód leveszi egyesre a fényerőt, szóval szót sem érdemel. A beállítások között a szokásos menüpontokat találhatod.

Az óra két gombbal rendelkezik: a bekapcsolóval, ami a számlapra visz, és a vissza gombbal, ami egyet léptet vissza. Ami roppant érdekes, hogy maga a szoftver nem kör alakú kivitelre lett fejlesztve, s láss csodát az óra mégis csak kör alakú. Szóval a szélektől elbúcsúzhatsz, és ha ott épp szöveg várna az elolvasásra, akkor ez bizony pech.

Persze, ha azt veszed, hogy ez a kütyü két éve 20-25 ezerért a tiéd lehetett, akkor bizony nem is olyan rossz az ajánlat, van benne potenciál. Nyilván Apple Watchhal felesleges egy mérlegre tenni, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy egyrészt két esztendő alatt rengeteget fejlődhetett ez a konstrukció, másrészt egy kicsit drágábbért, de az almás verziónál még mindig olcsóbbért garantáltan találsz határozottan patent megoldásokat is.

A bejegyzés trackback címe:

https://azolcsosag.blog.hu/api/trackback/id/tr5612717876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása